Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U trichologa jsme byli také ,když se ten problém objevil a všichni mě ubezpečovali, že je vše v pořádku. Možná tedy zkusíme další kolo…
A testovala dr stitnou zlazu?
Je to dost dulezite, trvej na tom.
I štítnou žlázu má v pořádku, musíme pravidelně docházet na endokrinologii, protože měli podezření na predcasnou pubertu. Tam dělali všechny možné testy. Bojím se nějaké vnitřní záležitosti.
Ja to mela jako mala (bylo mi cca 6 nebo 7 let). Opravdu masivni padani vlasu. A byla to stitna zlaza (hyperfunkce) v kombinaci se stresem. Jak se uklidnil zdroj stresu, zpravila se i funkce stitne zlazy.
Setkala jsem se s tím-alopecie. Na důvod se nepřišlo, vše v pořádku. Podle posledních zpráv místa, kde ji vlasy zcela vypadaly, pomalu zarůstají.
Máte nějaké doporučení kam se obrátit? Nikdo tomu nevěnuje velkou pozornost.
@Helen222
Doporuceni nemam. Jen mam zkusenost, ze po nekterych nemocech vlasy padaji hodne a dlouho. Mela jsem v puberte jen pitomou salmonelu a vlasu mi zbyla tak pulka.kozari to neresili, vlasy se pak celkem obnovily. Ale byl to des a chapu Tve starosti - jsou to sice „jen“ vlasy, ale u zen je to plesateni opravdu stigmatizujici.drzim palce at se to spravi.
Už jsem s ní byla snad úplně všude, jen mi řekli, že je to následek nemoci, kterou prodělala cca před rokem vysoke teploty a 6 dní v nemocnici. No nevím, zda to může být tím…dermatologove v podstatě vůbec neřeší, asi se tedy nervuji zbytečně.