Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mám pár otazek mám 3 létou cerku nechce mluvit řekne máma táta bába kiki občas řekne jak mluvějí zvířatka nemá oční kontakt vubec nekouka do očí vubec neposedí furt líta když řeknu nedělej to tak to stějně udělá neposloucha ma pořad pliny neřekne si že chce čurat vyčura se jen když ji dam sama na nočník kakani to vubec neuděla do nočníku to se vykaka jen do pliny byly sme na 3 lete prohlidce doktorka řekla že je hyperativni ted mame jit na 3 dny do nemocnice aby zjistily proč nemluvi a rovnou doktorka řekla že není schopna do školky matežskou mám do 4 let hlidaní nemám babičku máme jen 1 a ta rovnou řekla že cerku nebude hlidat že moc zlobí jako 5 kluku a také nema vnučku rada tak my poradte co mám dělat jesly my daji nějakej příspěvek když my skončí mateřská nemužu si byt doma bez peněz manžel vydělava málo peněz nezlobte se za chyby neumím moc na počitači
Psychologicke vysetreni, neurolog. Bez do te nemocnice, nechej si dceru dukladne vysetrit, pokud se objevi nejaka nemoc, mas narok na prispevek na peci.
Můj syn…to samé, diagnóza…zatím ADHD s turistickými rysy, čekáme na diagnostiku autismu. Pokud se potvrdí, máme nárok na první stupeň, to jsou 2000kč za měsíc…
Zapoměla sem napsat mame jit do nemocnice do krče na vyšetření na orl psychologycke a eeg vyšetření jakm funguje mozek a mám jěště 1 cerku ti bude 7 let chodí do 1 třídyc a ta je moc šikovna mluvila už v 1 roce a rocea pul mluvila elé věty a nejhorší je že dostavam od tchyně vynadano že mám nevychovane děti hlavně že nic neřekne svemu synovy a co maš ty s dcerkou maminka189 že píšeš že mluvim jako o tve cerce pokud to mohu vědět a pokud my to chceš napsat soukromně tal emailova adresa je Marcelinkac@seznam.cz
@ivodička píše:
Můj syn…to samé, diagnóza…zatím ADHDs turistickými rysy, čekáme na diagnostiku autismu. Pokud se potvrdí, máme nárok na první stupeň, to jsou 2000kč za měsíc…
prosím, co to je? omlouvám se ale slyším to opravdu poprvé
@ivodička píše:
Můj syn…to samé, diagnóza…zatím ADHD s turistickými rysy
@ivodička píše:
Můj syn…to samé, diagnóza…zatím ADHD s turistickými rysy, čekáme na diagnostiku autismu. Pokud se potvrdí, máme nárok na první stupeň, to jsou 2000kč za měsíc…
jsou to 3000 v případě že má rodina nízké příjmy dá se žádat o navýšení 2000 měsíčně tedy celkem 5000
@Marcelinkac Snad se vám to nepotvrdí, ale tohle dělají autistické děti ![]()
@ivodička
Podobně je na tom můj syn, taky má zatím diagnostikováno ADHD. V červenci jdeme k psychiatrovi a v listopadu jedeme k odborníkovi, který nám má potvrdit nebo vyvrtátit autismus. Jak dlouho po vyšetření čekáte na diagnozu a kolik je tvému chlapečkovi?
U nás docela pomáhá chválení, pozitivní motivace a pevné mantinely. Jsou dny, kdy je to docela dobré a kdy, kdy je to fakt těžké.
Pokud bude mít dcera nějakou diagnózu, dostaneš příspěvěk na péči, jinak nic
Bohužel by mohla být autistka, ale vzhledem k tomu, že v takhle nízkém (na autistu) věku už „mluví“, myslím, že to nebude ten nejhorší typ. ![]()