Zánět středního ucha u 12měsíční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
2.4.14 11:41

zánět středního ucha u 12.měsíční holčičky

Maminky prosím o radu, mám doma roční holčičku která má zánět středního ucha. V neděli jsme byli na pohotovosti kde nám řekli, že má akutní zánět horních cest dýchacích+ zánět stř. ucha. Takže nám píchali obě ouška, dostali jsme antibiotika po 8 hod. Ospamox do ouška kapeme 3× denně 3 kapky Gentadex + do nosíku Nasivin a odsávat. Horečky už nemáme, mála je v pohodě a dnes jdeme na kontrolu.Ale mám problém s tím odsáváním, mám odsávat i nadále pokud jí z nosíku nic neodsaju. A jak dlouho máme být doma, když jí stejně v klidu neudržím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
2.4.14 11:48

Odsávat - i když už vůbec nemá rýmu? Já - úplně osobně - bych to dělal tak 24h´od posledního odsátí něčeho, apk už ne. Máš odsávačku ruční nebo přes vysavač? Přes vysavač je opravdu účinná, ale některé děti se toho samozřejmě panicky bojí.

Jinak ven bych jí v tomhle počasí vzala v kočárku a s čepicí + případně kapucou přes uši, bude víc v klidu než při lození doma. S ATB by neměla moc na sluníčko, tak ne přes poledne.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.4.14 11:50

Pokud neodsajes, tak neodsavej. Uvidis podle kontroly, kdy ven. Pokud to bude zhojene, cepku pres usi, tak v kocarku by urcite na chvili mohla.
U nas se jeste davaji antihistaminika, fenistil kapky, aby nebyly otoky sliznic - eustachovy trubice a stredousi dobre ventilovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
2.4.14 11:58

@sophije - přesně, jak píšou ostatní…

osobně bych se na všechno zeptala na kontrole - včetně těch procházek, na všechno se zeptej…

Malý měl ouško v 6ti měsících, taky Ospamox, ale neodsávala jsem…

Ještě se chci zeptat - já jsem tenkrát malému snad 6× denně měla to ouško vyplachovat ušní borovou vodou - to vám neřekli?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.4.14 17:03

Gerberka :
Ne o borové vodě ani slovo.
Jinak děkuji všem za rady, na kontrole vše oka, akorat jsem se zapomněla zeptat na to odsávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí