Okluzor - motání hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3292
31.3.14 20:27

Okluzor - motání hlavy

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli se někomu stalo, že po sundání okluzoru po 3 hod. nošení denně, se dítěti motá chvíli hlava.
Synovi je skoro 9, dostal na levé oko na 3 hod. denně okluzor kvůli rozdílným dioptriím a když si to sundá, tak se mu chvilku motá hlava…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
31.3.14 20:31

Synovi se nemotá, je mu 4.5 a nosí dvě hodiny, ale myslím, že je to normální. Dívá se tři hodiny jedním okem, neboli dvojrozměrně a najednou fí a získá trojrozměrnou rovnováhu, ale mozek to může chvíli zpracovávat.
Tedy syna jsem se nikdy neptala, ale na nic si nestěžuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
31.3.14 20:33

Motání hlavy se synovi asi nestalo, aspoň mi o tom neříkal, ale po sundání mě vidí dvakrát(nosí ho celodenně), tak bych řekla, že je možné i to motání hlavy :think:
Každopádně bych se o tom oční určitě zmínila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3292
31.3.14 20:34

Mně jde hlavně o to, jestli mu to něco nemůže způsobit, protože syn nemá vyvinutý čichový nervy a dr. se chce na příští KO podívat, jestli to nevyvinutí např. trochu nezasáhlo i ty nervy v mozku u pravého oka.
Dr. se nemůžu dovolat a na KO jdeme až v červnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
31.3.14 20:38
@Emilly9 píše:
Mně jde hlavně o to, jestli mu to něco nemůže způsobit, protože syn nemá vyvinutý čichový nervy a dr. se chce na příští KO podívat, jestli to nevyvinutí např. trochu nezasáhlo i ty nervy v mozku u pravého oka.
Dr. se nemůžu dovolat a na KO jdeme až v červnu :-(

aha. Zkoušela bych se dovolat dál (proč to nejde?) nebo kontaktovat jiného očního a zeptat se. Když jde o širší problém, těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3292
31.3.14 20:41

@Clementine budu ještě tedy zkoušet… Naše dr. je dobrá, ale když tam jdeme, je to i na 4 hodiny a dovolat se přímo dr. je snad nemožné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
31.3.14 23:24

Dcera nosí od léta od rána do večera denně, musíme střídat oči každý den, aby se rovnoměrně zatěžovaly, že šilhala a teda nebolí ji hlava.
Akorát si stěžuje, že ji někdy svědí pod nálepkou.
Ale na motání hlavy si nestěžuje. Měla 5r. v říjnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí