Opakované střevní potíže dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
615
31.3.14 12:19

opakované střevní potíže dítěte

Ahoj, dobrý den,

naše čtyřletá dcera má opět problém s bříškem. Začalo to včera bolestí, třikrát za den měla vodovou stolici, večer měla stolici již normální. V noci se však bolest stupňovala, ráno teplota 37,4. Lékařka zhodnotila, že má střevní virózu, zánět v bříšku a kolitidu (celý týden kvůli kašli byla doma, tak jen kroutím hlavou, kde tu virózu zase chytla). Podobné potíže má velmi často, tak bych se Vás chtěla zeptat, jestli nemáte zkušenost s tím, jak bříško posílit (laktobacily bereme), případně co nechat vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
31.3.14 12:36

@HATI tak pokud má opakované střevní potíže tak určitě nechte vyšetřit na celiakii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 12:42

@anickadomnik Dá se to vypozorovat doma ještě před oslovením lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
31.3.14 12:43

@HATI můžeš zkoušet ale to je prdu každý reaguje jinak, řekni si o odběr krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 12:51

@anickadomnik Doktorka na mě pravděpodobně bude koukat, že jsem se zbláznila, ale to její bříško je podle mne až moc citlivé. Kolikrát vidím, jak si mačká na břicho. A stěžuje si poměrně často, i když samozřejmě vím, že kolikrát si děti stěžují automaticky, když se jich zeptáme nebo když se jim nechce do školky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
31.3.14 13:06

@HATI myslím že nebude, se jí na to zeptej a uvidíš, za jeden odběr krve nic nedáš. Nebo pokud se jí to nebude zdát tak tam s ní začni chodit poctivě s každým bolením bříška a ona to začne řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 13:09

@anickadomnik Děkuju, asi to chce připomenout se vždy s každým bolením, aby se to víc řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 20:57

Ahoj mě syn takto bolestivým bříškem reagoval na červíky, po odčervení to ustoupilo a tukám už skoro rok má pokoj, tak bych i tohle vyzkoušela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 21:20

@jurášek 07.07.09 O tom jsme také přemýšleli. V domě sice zvířata nemáme, ale parazity si může přinést odkudkoli. Každopádně bychom se rádi domluvili na gastru, co by bylo dobré vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 21:22

@jurášek 07.07.09 A ty léky proti parazitům jsou asi jen na předpis, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
31.3.14 21:29

@HATI co vím tak ano, vyšetření na parazity ti taky udělá obvoďák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.3.14 21:53

Tak díky za tipy, na co všechno se zkusit zaměřit. Aspoň vím, na co se u doktora zeptat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
31.3.14 21:57

@HATI u nás to bylo tak že jsem s každým (opravdu s každým) bolením břicha a průjmem začala chodit na obvod když jsme se tam ukázali po 8 během třech týdnů tak začala doktorka odebírat krev na vše možné, museli jsme donést moč a stolici a dělali obden otisky kvůli parazitům, celkem 3×, pak jsme jen čekali na výsledky u kluka se potvrdila celiakie u holky o rok později roupy. Ale vždy se vyplatilo chodit doslova s každým prdnutím k doktorce protože dokud jsem k ní chodila a vždy jen řekla minulý týden ho zase dva dny bolelo břicho a tenhle týden už potřetí apod. tak to nikdy neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 22:02

Synovy nedělaly žádné testy ale už jsme nevěděly co to způsobuje a tak jsme to zkusily. Dostal vermox a ten je pouze na předpis. Celkem jsme odčervovaly dvakrát, protože se mu potíže začaly asi po třech měsících vracet a od té doby je klid a bříško bolí jen když se přejí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
2.4.14 21:07

Tak jsme s malou na příští týden objednaní na gastro. O „odparazitování“ jsme s doktorkou také domluvení. To prý ale až trochu s odstupem po tom zánětu. Ještě jednou děkuju za Vaše příspěvky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí