Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky poradte mií moje 16 měsiční dcerka má opět zase teplotu v noci měla 38,5 a tedka přes den skoro 38,00 teploty se nám vrátili za 10 dnů nevím jestli je to normální rostou jí zuby pořád jsi strká prsty do pusy a slintá nevím není to přeci normální měli jsme rymu před 14 dny. poradte
Normální? Většinou se má k lékaři jít až třetí den horeček, dříve nemají moc šanci poznat proč to tak je. Může to být klidně k tomu zubu.
Také chodím k doktoru většinou až třetí den teplot. Pokud teda teplota nepřesáhne 39°C, to raději mažu hned. K zubům to být může, tak 1,max 2 dny, pokud je teplota dýl, k zubům to už určitě není.
Od 38,5se má dávat paralen, pokud se teda dítěti měří teplota v zadečku. Ale šla bych pro jistotu k doktorce, malej měl takhle teplotu, pak týden dobrý, po týdnu opět teploty a večer jsme volali záchranku, páč mu vylezla až přes 40 stup. a nic nepomáhalo
Nakonec z toho byla herpetická angína. Radši běž s malou zbytečně než aby něco zanedbala ![]()
Tezko rict, co je normalni
ja jen s teplotou k dr. nechodim, pokud se dari srazet, ale deti jsou ruzne a i ruzne snasi teploty, tak si zitra k dr. zavolej a uvidis
Zanesla bych v pondělí na vyšetření moč.
Já po stádiu, že jsem chodila až třetí den /co se z toho vyvine/, nosím hned druhý den horeček moč na vyšetření a pak klidně zajdu znova, pokud se k tomu něco přidá.
Jako pro ten klid, že v moči nic nenajdou mi to za to stojí…