Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer všem,
11měsíční synek má už přes týden zarudlé oči. Paní doktorka s podezřením na podráždění sluncem nebo větrem doporučila Ophtalmo-Septonex kapky a heřmánek.
Přesto se to nelepší. Přes den je intenzita zarudnutí různá, výjimečně si oči i tře.
Nenapadá někoho, čím to může být, než ji znovu v pondělí navštívíme? Díky.
Může tam mít něco malého zaseklého, ale to by byla sakra náhoda, že zrovna v obou očích. Já jsem momentálně rudooká, i moje děti, ale máme to v rámci extra zahlenění, takže každé ráno totálně slepené oči
Spí normálně? I z únavy a nevyspání jsou rudé oči.
Heřmánek? To neznám. A co alergie? Na to O-septonex nevystačí.
Nemohla by to být alergie? Já mám poslední týden to samé a je to alergie. Zkusila bych nějaké kapky na alergii, bohužel nevím jaké doporučit pro tak malé dítko
Nemas doma nejakou novotinu?-deka, polstar cokoliv s cim je nove v kontaktu. My sme nasi holce koupili novou deku a i presto, ze sem to vyprala - oci jak angorak…
Alergie napadla zatim vsechny kolem. Zahleneny neni a spi porad stejne (parkrat se mi v noci vzbudi na kojeni), ale to zatim nikdy zrudnuti nezpusobilo.
Ach jo, no jsem zvedava, co nas ceka za zjisteni..
Kdepak, nic novyho jsme neporizovali. Rovnou na dr vybalim, co rika na podezreni na. alergii a snad to nekam popozeneme. Je mi ho lito a vypada hrozne, chudak malej ![]()
@Evels píše:
Dobrý večer všem,
11měsíční synek má už přes týden zarudlé oči. Paní doktorka s podezřením na podráždění sluncem nebo větrem doporučila Ophtalmo-Septonex kapky a heřmánek.
Přesto se to nelepší. Přes den je intenzita zarudnutí různá, výjimečně si oči i tře.
Nenapadá někoho, čím to může být, než ji znovu v pondělí navštívíme? Díky.
u nás je to to samé bojujeme s tím už 3.týden dostali jsme ophtalmo septonex, po týdnu ocuflash a nic nám nepomohlo šli jsme radši na oční a tam jsme dostali antibiotikové kapky floxal kapeme 2.den a zatím se to nelepší
tak uvidíme
Přijde mi, že je to alergie, ted je to zrovna aktuální, je jaro, doporučila bych omývat často obličej vodou, to mi řekla alergoložka
@střepina píše:
Přijde mi, že je to alergie, ted je to zrovna aktuální, je jaro, doporučila bych omývat často obličej vodou, to mi řekla alergoložka
to děláme pořád, každou chvíli jsme opatlaný ![]()
Malymu minule napsala atb, kdyz se mu oci zanitily a teklo z nich zelene. Nerada bych, aby mu je dr psala zbytecne, ale snad budu po navsteve chytrejsi.
S tim oplachovanim vodou ho dvakrat nepotesim, ale zkusim to, diky.
@Evels píše:
Alergie napadla zatim vsechny kolem. Zahleneny neni a spi porad stejne (parkrat se mi v noci vzbudi na kojeni), ale to zatim nikdy zrudnuti nezpusobilo.
Ach jo, no jsem zvedava, co nas ceka za zjisteni..
My meli to same dostali jsme rake ty kapky a pak antibiotika Tolbrex a ty pomohli nejvice. Dr si myslela ze je to taky alergie a byl to chvilema zhkrsujici a zlepsujici zanet spojivek ![]()