Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer všem!
Daly byste psyllium 20.m batolátku? Dcera má už skoro měsíc střevní potíže, nejdřív horečka, pak střevní chřipka, potom zácpa, teď už ani zácpa, ale stále nedmuté bříško a to děsně…
Dávám probiotika /infants dephilus 2 odměrky/, fenykl, občas slabou mátu, přírodní kapičky Baby Calm, masírujeme bříško Pupíkem a výsledek teda takový, že si párkrát denně uleví, ale naříká a to hlavně v noci.
Myslíte, že by ji mohlo psyllium pomoci? Na netu jsem nenašla, že se nesmí ale ani smí dávat takovýmhle mrňátkům. Děkuju všem!
A co na to doktorka? ma delane vytery, nejake vysetreni?
jinak ja bych asi nemela u tak maleho ditete odvahu, obzvlast, kdyz trpi na zacpu.
Asi bych to neriskla, psyllium může při nedostatku tekutin zacpat.. jestli pročistit, co Enterosgel? Ten by na tohle mohl být ok.
@Ali-Ali Výtěry, sono v pořádku. Prý to může být po té střevní chřipce, no ale takhle dlouho
Navíc má období vzdoru a mudr přesto, že je výborná, řekla, jestli si trochu nevymýšlí. To teda
Když je chudák nafouklá, to si určitě vymýšlí!!! ![]()
Náš starší domala trpěl na nadýmání, střívka, nechutenství-zkoušela jsem vše možné až jsme narazili na známou, která dělá čínskou medicínu a ta nám doporučila toto:
http://www.prozdravi.cz/…miliard.html ve dvou a půl letech jsme brali půl prášku denně-zabralo nám to krásně. Je to sice dražší záležitost, ale nedám na to dopustit. První týden měl kluk trochu průjem, jak to na něj začlo působit, ale od té doby OK. Občas mu na ně chodím i já, když mi něco nesedne a do hodiny mám klid. ![]()
@Paradise Děkuji! Jen je to až od 3.let, malá by to ještě nerozžvýkala ![]()
@pampeliš já vím, ale my to brali taky dřív-upravenou dávku. Od tří let je to psáno z toho důvodu, že to nebylo odzkoušeno na mladších dětech, ale uškodit tím nemůžeš a klidně bys to malé mohla podrtit a dát na lžičce, pokud bys to chtěla ozkoušet. Syn bere ještě phytochi na posílení imunity a dávám to i mladšímu od jeho půl roku-jen upravené množství-konzultovala jsem to i s doktorkou a ta mi řekla, že to neobsahuje ždáné léčivo a nevidí v tom problém. Že probiotika pro děti jsou mnohem slabší a proto i mnohdy nezabírají jak by měli-teda ty co koupíš normálně v lékárně.
@Paradise Děkuji za doporučení. Zeptám se na to své mudr, co na to říká, snad už něco pomůže..