Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim všechny maminky, muze mi prosim nektera z vas poradit co dat 14ti měsíčnímu diteti na vlhky az davyvy kasel.muj syn ma kasel ten hlen vykasle ale polyka ho a pak ho to nuti znova na kaslani az se pozvraci. poradte prosim cokoliv co by mu mohlo pomoct tak aby se to pomalu zmirnilo a zlepšilo. dekuji
Doktora a poslechnout, zda to už není na průduškách.. Jinak na vykašlávání Jitrocel, břečťan - to je přírodní, pak Mucosolvan, Stoptussin, v lékarně poradí.
@30anet a to vám nic nedoporučil? Jak dlouho to trvá? Ono průdušky můžou být čisté, ale může to způsobovat bakterie a to je pak na přeléční antibiotiky. Zjistí se to výtěrem. Jinak zvednou postel nebo podložit hlavu, hodně větrat, možná i zvlhčovat..
Edit. malá to má taky, trvalo to více než měsíc, pak dostala horečky, teď má právě antibiotika.. Po dvou dnech znatelné zlepšení.
@Sibyla0 doporucil pouze sirupy na snadne odkaslavani.trva to od pondělka. rekl ze je to pouze virove tudíž ne na antibiotika.pres noc spi dobře ale přes den chyta zachvaty kasle.
@30anet tak nějakej sirup máte? Co doporučil? Ono to hrozně vypadá, ale oni se toho neumějí jinak zbavit, malá to taky vždycky vyzvrací, ale okamžitě je jí lépe a zbaví se toho..
@30anet Minulý pátek jsem byla s 15měsíčním u dr., opět se mu po 3 týdnech vrátil vlhký kašel, průdušky měl lehce slyšet, dělala výtěr a v pondělí jsem byla pro antibiotika…
Jinak na vlhký kašel dávám přes den Ambrosan nebo Stoptussin, na noc Fesnistil.
Holky, to vám dělají výtěr z krku nebo z nosu? malému brali jen crp..
jestli se to nezlepší, tak vydržet přes víkend a k doktorovi znovu v pondělí a hlavně NENECHAT SE ODBÝT!!!
Měřit teplotu, pokud by do zítra se vyhoupla, šla bych k doktorovi „otravovat“ ještě zítra, páč je pátek a před víkendem…jinak v pondělí
Sirupů jsou mraky, těžko říct…každému zabírá něco jiného…
Dobrý bývá tymiánový sirup (nevím přesně značku) nebo Stopkašel (5 bylinek), Prospan (břečťan) nebo Bronchipret (tymián a břečťan)…na noc Stoptussin nebo Sinecod
Jinak u nás to trvalo přes měsíc - Prospan, Mucosolvan, na noc pak ze zoufalství půlku Dithiadenu (ten nám napsala na kašel už minule) Nezabralo nic.
K antibiotikům doporučila Stoptussin, ale malý vůbec nechutná, prská ho snad víc než ty antibiotika. Ale bere od včerejška, zlepšení vidím.
Jo a výtěr - no z nosu, ono je to právě blbý, že tam kam potřebuje se úplně nedostane.. U nás je teda jasný, že vzhledem k délce (opravdu přes měsíc, na poslechu dvakrát) a k horečkám je to něco bakteriálního.
@DnnnK Malému dělá výtěr z krku. CRP jen když si o to řeknu, sama od sebe ne…
@Alex Adrian ano tak to my měli taky napred zvysena horecka pak trochu ryma a ted tohle.ten prospan berem taky ale nezda se mi ze by to nejak zabralo.