Stěhovavá vyrážka miminka 4 měs.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
301
28.3.14 21:07

Stěhovavá vyrážka miminka :(

Maminky, můj 4 měsíční syn byl minulý víkend nemocný, měl teplotu přes 38, kašel, byl celý zahleněný. V pondělí už to bylo jakš takš dobrý a v noci na úterý mu vyskočila děsná vyrážka v obličeji (nevím, jestli to souvisí). Vůbec netuším, co by to mohlo být. Je to taková drobná červená krupička, která se občas sleje v rudý flek. Má to chvíli na tváři, pak kolem oka, na víčku, v obočí, po namazání se to ztratí a objeví se to na druhém oku. Nebo je to jen výsek pupínků na tváři. Hrozně se to mění, každou chvíli je to jiné. Většinou to přes noc zmizí úplně, ale během dopoledne to zase vyskáče. Mažu to holtovou mastí (tu jsme dostali na seboreu ve vláskách) a zklidní se to i po bepanthenu. Pak jde malý spinkat do kočárku, kde se to klidně opět úplně ztratí, ale večer to zase vyskáče a je to z celého dne nejhorší. Je to i teplejší, po zmáčknutí to na zlomek vteřiny zbělá. No a dnes se to malinko objevilo i na nožičkách (lýtkách) a na zádech. Pokud to nebude lepší, půjdeme v pondělí k doktoru. Jsem z toho fakt špatná. Mohla by to být kopřivka? Nebo potničky? Malý chodí po obědě do kočárku ve fusaku a je hodně teplý, ale nosí jen bodýčko a slabou mikinku, tak nevím, jestli ho obléci ještě méně nebo dát už fusak pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14973
28.3.14 21:17

To je koprivka, alergicka reakce nebo reakce na horecku, jestli mas fenistil, dej mu fenistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.14 21:23

A to tam mas zimni fusak?? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
28.3.14 21:31

Ano, má tam zimní fusak, ale má ho otevřenej, není v něm zapnutej… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
28.3.14 21:32

Fenistil dávám, 2× denně 2 kapky a zatím nic moc výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.14 21:38

No i tak.Kdyt musí byt chudacek uvarenej… Malej mel dneska mikinku takovou normalni, body s dlouhym rukávem, kalhoty a ponožky. Prikytej dekou.To mel odpoledne v 15 hodin…
Rano mel podzimni-jarni fusak a tu samou mikinu s puncochacema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
28.3.14 21:41

Mne ten fusak zas tak hrozny neprijde, od zeme je jeste zima a kdyz jr rozeply :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
28.3.14 21:42

Jinak je divne, ze to nemizi, nemuze byt stale ve styku s alergenem? Dcera ji mela tri dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.14 21:44
@LadyTommy píše:
Mne ten fusak zas tak hrozny neprijde, od zeme je jeste zima a kdyz jr rozeply :nevim:

Uplne stejny jako když si obleces zimni bundu a nechas rozeplou. ;)
Tady bylo 16 stupnu ve stinu. Byla jsem dokonce bez mikiny akorát triko s dlouhym rukávem…
Podle me to dite se vtom vari proto ta vyrážka poti se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
28.3.14 21:52

@kattkka no mne prijde, ze vysvitnou prvni paprsky a lide jdou do tricek, ale zeme je jeste chladna, od zadicek je dobre mit teplo. Mam teda jarni fusak, ale nevyndavala jsem ani kdyz bylo dvacet. Zalezi, jak moc je do nej ditko zachumlane, ale co jsem mela zimni, tak tem sel rozepnout tak, ze zustal jen pod zady.

Kazdopadne ale je treba zvazit i potnicky, muze se v tom samozrejme potit.

Ale ja se spis dle priznaku priklanim ke koprivce, u nas mela stejny prubeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
28.3.14 21:59

No, před týdnem jsem u 2měsíčního řešila to samé, byl teda bez teplot, ale podle doktorky to souvisí s nemocí, že u takhle malých dětí je to reakce kůže na nemoc. Dostali jsme nějaký krém na hydrataci..malej byl uplnej šupináč, i se strašlivě oprudil na krku, v podpaží a v podbřišku…jakmile se uzdravil, pomalu vyrážka a šupiny zmizeli…starší to tenkrát měl jako potničky a pomohlo nechávat nahatýho doma nebo nalehko venku. A promazat sudocreamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
28.3.14 22:10

A nemůže mít šestou dětskou??
http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemoc

ta se takhle projevuje.. nejdříve horečky a pak vyrážka.. začne na hlavičce a postupně se přesune na končetiny..?? můj malý to tak měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.14 22:18
@LadyTommy píše:
@kattkka no mne prijde, ze vysvitnou prvni paprsky a lide jdou do tricek, ale zeme je jeste chladna, od zadicek je dobre mit teplo. Mam teda jarni fusak, ale nevyndavala jsem ani kdyz bylo dvacet. Zalezi, jak moc je do nej ditko zachumlane, ale co jsem mela zimni, tak tem sel rozepnout tak, ze zustal jen pod zady.

Kazdopadne ale je treba zvazit i potnicky, muze se v tom samozrejme potit.

Ale ja se spis dle priznaku priklanim ke koprivce, u nas mela stejny prubeh

No miminka lezi malej je ve sportaku.Pod nim je ještě podlozka do kocarku. Nemyslim si ze by mu mohlo byt chladno…A letošní zima jestli se tomu tak muze rict tak vůbec nebbyla.Sice se počasí meni ale na zimni fusak to není. Ten jsem dala na zimu az telota klesla k 5stupnum…Ale kdybych mu dala bodycko jenom mohl tam byt od 10stupnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.14 22:21
@Selfi píše:
A nemůže mít šestou dětskou??
http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemocta se takhle projevuje.. nejdříve horečky a pak vyrážka.. začne na hlavičce a postupně se přesune na končetiny..?? můj malý to tak měl…

Me napada 5nemoc spis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
28.3.14 22:22

Taky bych se přikláněla k té šesté nemoci anebo se vážně jedná o stěhující se vyrážku (myslím, že tu na toto téma už i nějaké diskuze jsou). Taky jsem to s malou zažila - neměla teda teploty ani před tím nebyla nachlazená, jen se jí prostě jeden čas objevovala různě po těle taková vyrážka, která za chvíli zmizela a zase se objevila jinde. Na příčinu jsem však doteď nepřišla a odeznělo to samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí