Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ctěla bych se pradit dcera mi chodí s brekem domů stím, že se ji splužáci smějí, že je tlustá schovávají ji učebnice, sešity a svačinu neustále mi doma brečí, když jsem to probýrala ve škole, tak to pomohlo jen na chvýli neustále se ji posmívají já už nevím poradte mi jestly se schyluje k šikaně nejspíš půjdu rovnou za ředitelkou děkuji za radu
Rozhodně za učitelkou, ředitelkou, řešit hned, než bude hůř.
Hned řešit aby nebylo pozdě, aby se to nerozjelo ještě víc, prosím tě a kolik jim je do které třídy chodí? je to hrozné co se děje, přeju ti aby se to vyřešilo ![]()
@niv1986 No děti umí být kruté a pokud je opravdu tlustá, tak pak může být asi lehce terčem posměchu. Je to i o tom, že ona není se sebou spokojená, děti tohle lehce vycítí a dají to člověku „sežrat“.. Kdyby působila sebejistě a v pohodě, tak jí nikdo nic neřekne. Je tedy možné, že i kdyby byla štíhlejší, tak by si ji stejně zase dobírali, jen kvůli něčemu jinému..
Je to velmi nepříjemné. Mohla bych se zeptat, jestli je dcera skutečně výrazně silná a jestli se má ráda? Jedna věc je pomoci ji ve vztahu k vrstevníkům, ale mnohem důležitější bych viděla, jak ji pomoci, aby byla zdravá, pokud trpí obezitou, abys i ty jí pomohla se životosprávou, pohybovými aktivitami, prostě zamyslet se nad tím, jestli tahle situace nevolá po změně i u ní.
Dcera je baculka, ale problém je v tm že moc hodná a neumí se bránit, jen ji nemůžu vidět, jak mě každodeně chodí ze školy zněčím novým co ji udělaly ve škole přitom je nejlepší žákyně ve třídě s učením
@niv1986 píše:
Ctěla bych se pradit dcera mi chodí s brekem domů stím, že se ji splužáci smějí, že je tlustá schovávají ji učebnice, sešity a svačinu neustále mi doma brečí, když jsem to probýrala ve škole, tak to pomohlo jen na chvýli neustále se ji posmívají já už nevím poradte mi jestly se schyluje k šikaně nejspíš půjdu rovnou za ředitelkou děkuji za radu
Regulerní postup je: třídní, ředitel a pak inspekce. Nejdřív vždy za třídním učitelem! Ten to má řešit jako první. To, co popisuješ, už je forma šikany. Takže za třídní(m) a řešit, pokud třídní nechce řešit, za ředitelem.
@niv1986 píše:
Dcera je baculka, ale problém je v tm že moc hodná a neumí se bránit, jen ji nemůžu vidět, jak mě každodeně chodí ze školy zněčím novým co ji udělaly ve škole přitom je nejlepší žákyně ve třídě s učením
no kdyby nebyla silnější tak si jí budou dobírat že je šprtka děti dokážou bejt krutý vždycky si něco najdou
Baculka je pohybu má myslím dost co se týče stravování, tak dodržujeme to c musí je alerkik a astmatik a máme i ekzémy, takže spousta dodržování, aleto bych zašla zase někam jinam nevidím důvod k tomu i přesto aby se takhle chovaly to není důvod
Říkala mi, že nemá žádnou kamarádku, že i ty co měla že se přidaly k těm c se ji smějí už opravdu nevím jak dál, ale řešit to musím pořád jsem to odkládala že je to třeba časem omrzí…
@niv1986 chudák je to hrozné, začlo to letos? nebo i dřív? hlavně to řeš a co kamarádky má? jestli je někdo s ní nebo jen taková samotářka
Tady je těžké radit.. Bála bych se, aby to věčným stěžováním si u učitelek, ředitelek apod nevedlo ještě k horšímu. Asi bych spíše oslovila rodiče dětí a vaší dceři bych nalajnovala dietu plus hodně pohybu. Určitě je špatná v tělocviku, jako to opravdu ale je k popukání, jak se ty silnější děti snaží někde udržet, někam se vyhoupnout apod..
Ale měli jsme ve třídě holčenu, byla silnější, ale ta vám měla páru, byla neuvěřitelně hbitá, obratná, házela snad 30 m do dálky, fakt šikovná, no a té by se nikdo nikdy neposmíval, nebyl prostě důvod. No zkuste se s vaší dcerou o tom bavit, proč ty děti na ni útočí, jaký je asi ten pravý důvod..
No tak samozřejmě že nadváha je důvod k tomu aby se ji smály, proboha je jim 10 let. I když záleží jak velká ta nadváha je
děti se smějí za vše, jakékoliv vybočení z „normálu“ je po zásluze odměněno. Je to hnus ale tak to je.
edit: špatné označení nicku ![]()
Příspěvek upraven 20.09.13 v 00:05
@nikitomi píše:
Tady je těžké radit.. Bála bych se, aby to věčným stěžováním si u učitelek, ředitelek apod nevedlo ještě k horšímu. Asi bych spíše oslovila rodiče dětí a vaší dceři bych nalajnovala dietu plus hodně pohybu. Určitě je špatná v tělocviku, jako to opravdu ale je k popukání, jak se ty silnější děti snaží někde udržet, někam se vyhoupnout apod..Ale měli jsme ve třídě holčenu, byla silnější, ale ta vám měla páru, byla neuvěřitelně hbitá, obratná, házela snad 30 m do dálky, fakt šikovná, no a té by se nikdo nikdy neposmíval, nebyl prostě důvod. No zkuste se s vaší dcerou o tom bavit, proč ty děti na ni útočí, jaký je asi ten pravý důvod..