Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Hatsepsovett a myslíš, že druhý porodu musi být stejný, jako ten první?
@mado já treba nechodila. Používala jsem nahrivaci polstar do mikrovlnky, který pokryl cele břicho, takže jsem se vyhnula sprchování a utirani v kontrakcich
Já teda měla svého dědu hodně ráda, ale tohle by mě v životě nenapadlo. Naštěstí jeho taky ne. A rodit sama jen s personálem nemocnice bylo fajn. Odpadl chaos příbuzných a výmysly porodních asistentek.
@Hatsepsovett cože?
rychlý klistýr, který se pořádně nestihl? Jak to probíhalo? To by mě opravdu ale zajímalo.
@Hatsepsovett píše: Více
a děda s vámi bydlí? že bys třeba v té půl jedné v noci ho rychle hnala do porodnice? rozespalého 90letého pána?
Dědu, souseda, řidiče autobusu co tě denně vozí, prodavače z masny…jen se nežinýrovat.
Nebrala bych ho tam. Chtěl být oporou manželce u porodu, u vnučky je to asi jinak. Budeš budit skoro 90 letého člověka třeba ve tři ráno, že se musí rychle obléct a jedete do nemocnice? Nevíš, jak dlouho bude porod trvat. Trvají i 24h. Promluv si s ním o tom. A pokud to odmítne, nebuď na něj naštvaná nebo smutná. Nápad je to milý, ale obtížně realizovatelný.
@Anna766 píše: Více
No dyť, na královském dvoře byl u početí kdekdo, natož u porodu. Nebudou první ani poslední. Já bych dědu nechala asistovat i u toho početí, ať si osvěží vzpomínky na pěkné chvíle.
@Hatsepsovett píše: Více
Záleží na tobě. Nevím, jestli jsi už rodila nebo aspoň jestli víš, jak to vypadá. Ale vlastně nic hezkého to není. Po prasknutí vody z tebe furt teče krvavá voda apod.
Já měla problém, aby tam byl manžel. Nakonec jsem byla ráda, ale musel mi být u hlavy (držel mi nakonec nohu).
@Čičorečka píše: Více
Tak normálně nás s tou vodou v sobě nějakou dobu ležet. Já šla na záchod hned.
@hospodki píše: Více
já jsem také do sprchy nechodila, přišlo mi zbytečné nervózně běhat sem a tam, být mokrá, utírat se…
ale dědeček u porodu mi přijde jako velmi nevhodná situace
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat