Děda u porodu?

Hatsepsovett
30.3.24 15:08

Děda u porodu?

Můj dotaz je spíše filosoficko-hypotetický, ale napadla mne taková myšlenka…

Mám dědečka, skoro 90 let. Vždy jsme si byli velmi blízcí, trávili jsme spolu spoustu času. V zimě mě učil lyžovat, v létě plavat a přivedl mne k atletice, kde je mi dodnes velkým fanouškem.
Má tedy potíže s klouby, chodí o francouzských holích, ale jinak je fit, myslí mu to a je velmi komunikativní. Rád si povídá, zejména s doktory.
Pár let nazpátek se zmínil, že ho velmi mrzí, že za minulého režimu nemohl být u porodu svých dětí.
Proto jsem mu chtěla nabídnout, aby byl se mnou u porodu. Myslím, že by ho projevená důvěra velmi potěšila. Co si o to myslíte? A jak se na to podle vás budou tvářit v porodnici?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
30.3.24 15:13
@Hatsepsovett píše: Více

Ne 8o Přijde mi to nevhodné, vůbec si to nedokážu představit. Kterákoli žena z rodiny ok, dokážu si to představit, ale muž jedině manžel.

• Upravit
32124
30.3.24 15:14

Záleží na tobě, koho tam chceš. Jestli dědu, tak si ho vezmi. Jak by se tvářili v porodnici by mi bylo fakt jedno.

• načítám...
30.3.24 15:14

Je to od tebe moc milý, ale osobně bych do toho nešla. Jednak jsou to dvě rozdílné situace a to, že ho ta tehdejší situace mrzí, se nemusí krýt s tím, že by teď měl zájem. A za druhé, „rád si povídá, zejména s doktory“ u porodu fakt nechceš. :lol:

• načítám...
576
30.3.24 15:17

Eee… radši bych dědovi slíbila, že bude první z rodiny, kdo si ho pochová (kromě rodičů), než tahat devadesátiletého starce o berlích na krvavé rodeo 8o :mrgreen:

• načítám...
616
30.3.24 15:21

On porod je náročný i pro doprovod. Můžou nastat komplikace, může to trvat 24+ hodin, budeš v bolestech úpět a nahá chodit po pokoji (protože půjdeš do vany, sprchy), možná dostaneš klistýr… tomu bych dědu nevystavovala.

• načítám...
21841
30.3.24 15:29

Raději mu sežeň nějakého gynekologa v důchodu, ať si popovídali u piva v hospodě. Devadesatiletý děda u porodu je vážně hloupost.

• načítám...
5040

Myslím, že pro devadesátníka je porod v roli doprovodu velmi nepohodlná situace. Musí si hledět toho, aby nepřekážel personálu, je možné, že bude muset někde postát, uskakovat.. i pokud by měl jen někde v koutě sedět.. tak několik hodin je to opravdu nepohodlný i pro tatínky v rozpuku. A myslim, že to že si posteskl, že nebyl u porodu svých dětí, nutně neznamená, že si přeje zažít ten proces. Ale že nebyl přítomen zrození vlastních dětí a nebyl oporou své vlastní ženě. Kdybych to zahnala úplně do extrému, tak se mi to zdá skoro incestní.

• načítám...
43032

Ne, ušetřila bych ho toho, neví, co chce. A kdo ví, jestli ho to opravdu mrzí.
A ty by ses taky mohla cítí blbě třeba pokaděná před dědou.

• načítám...
Hatsepsovett
30.3.24 15:31
@Kníže Ignor píše: Více

Ja nerodim poprvé. Chodí se v košili a sprcha a klistýr je na přípravně, ne na pokoji nebo na sále a tam se návštěvy asi neberou.

• Upravit
21841
30.3.24 15:35

@Hatsepsovett a ty jsi nechodila během porodu do sprchy? Většinou všude jsou sprchy a WC součástí porodniho pokoje.

Myslím, že děda litoval, že nebyl u porodu vlastních děti, u pravnoučat už to tak prožívat nebude, navíc ve svém zdravotním stavu někde sedět a koukat. Nevěřím, že personál bude mít čas na to, aby tam bavil znuděnėho seniora.

• načítám...
5040
30.3.24 15:35

@Hatsepsovett já měla klistýr přímo v porodní místnosti. Existuje hekárna, ale tam nechodí každá rodička. Jen ty vyvolávané a nepostupující porody.

• načítám...
555
30.3.24 15:37

Nechutná myšlenka.

• načítám...
Hatsepsovett
30.3.24 15:38
@mado píše: Více

Tak ja přijela v jednu v noci, v půl pátý bylo po všem. A rodila jsem teda na porodním boxu.

• Upravit
Hatsepsovett
30.3.24 15:39
@Čičorečka píše: Více

Ja měla porod rychlý. Klisryr v přípravné a jen takový rychlý, ani ho pořádně nestihli udělat.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100

• (4.9) + 36 recenzí

Poradna porodní asistence