Dědění botiček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31268
13.11.12 11:07

Já osobně, dokud jsou děcka malý, a v botech nachodí pár metrů, tak bych nechávala dědit a maximálně bych koupila novou vložku. Takže za mě boty přiměřeně kvalitní a dědit.

Já takhle přemýšlela nad zimníma botama pro ročáka. Jako doma obchází stůl, ale sám zatím nechodí, Nicméně počítám, že během podzima/zimy začne. A pořídila jsem mu z druhé ruky téměř netknuté Deitexové botky. A pokud se nerozlítá jako ďas, silně přemýšlím nad tím, že je pak schovám pro druhé, takže vlastně třetí…

Ale u tří a víceletých dětí už bych to dědění neprováděla (ale uvidíme), tam si myslím, že už ty boty natolik ochodí, že budou ošlapané zvenku i zevnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
13.11.12 11:08

Takže mám dat ty za těžký peníze s tím, že abych s ní mohla pak vyrazit vůbec do ulic oni chodí v kuse ven takže dnes je ještě doma zítra taky brala ted antikobiotika a mělajsem ji měsíc doma :roll:

takže nevím právě ty peddy nebrat měli jsme botasky a podrážka je hotová.

Ta menší má nožičku asi 21 teplý má 24 :( tak nevím zda ji teda taky nekoupit nové či jeslti ji tam ta noha moc nelítá a jak tu psal jak se noha narodí tak vlastně už to má vytvarovaný od té první tu botu.
Zatím moc venku nechodí ale začne pomalu doma lítá jako drak.

Papučky jsme koupili nové starší neměla papuče.

tak nevím no tak asi náhradní asi žádné no s tím, že je teda pak rovnou prodám chudším.

• Citovat
  • Upravit
31268
13.11.12 11:12

@pansy souhlasím s tebou s těmi „botami na ven“. Taky to mám v plánu takhle nějak, jako na pár metrů do školky (notabene možná v kočárku nebo v autě), na návštěvu k babičce a pod. může mít „obyčejné“, levnější ale často efektní botky (mám takový prďácký lonsdale kecky), a na lítání po lese, parku, zahradě, písku, prostě na to, kde je potřeba pořádně držet nohu, tak pořídit kvalitní pevné boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.11.12 11:13

Dcera má 2,5 roku a botičky má vždycky chvilku, nestihne je podle mě ani ochodit na svou nohu, takže mladší bude dědit. No pokud to bude kluk, tak ne, jsou růžové :mrgreen:
Sandálky, které nosila celé léto dědit nikdo nebude, protože mi přijdou hodně použité, ale zimní boty loňské měla ještě v kočáru a ťapala jen kolem něj výjimečně.
Budu se řídit dle sitauce podle toho jak budou dané botky používané a „zničené“.
Ale myslím, že čím starší dítko, tím víc botky zničí, že se už moc dědit nedají :think:
Kamarádka má holky do sebe 2 roky a mají teĎ obě stejně velkou nohu, takže stejně musí kupovat každé :)

• Citovat
  • Upravit
3963
13.11.12 11:13
@Mar__tanka1983 píše:
Ale u tří a víceletých dětí už bych to dědění neprováděla (ale uvidíme), tam si myslím, že už ty boty natolik ochodí, že budou ošlapané zvenku i zevnitř…

S tím plně souhlasím… Boty, které starší nosil v roce, jsou jako nové, takže dcerka dědí.. Zato co dokáže s botami udělat teď ve třech letech… Ty už pro další použitelné nebudou :mrgreen: Maximálně tak holiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.12 11:49

U nas ted dedil i triletak po brachovi…ten mel na jaro-leto dvoje polobotky a jedny tenisky…lital prevazne v teniskach, takze po nem zbyly dvoje boty v super stavu. A ja jsem stastna jak blecha, protoze nakupovat boty je u nas horor a nejen financni :zed: :mrgreen: Na zimu ma triletak jedny z lonska, mel Tchibo se zmensovaci vlozkou a pocitam, ze je bude mit do pulky zimy a pak to dorazi ve zdedenych. Myslim, ze je to ale posledni rok, nasledujici rocniky jsou nepouzitelny, krome skoro netknutych pohorek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
13.11.12 11:49

U nás se dědili hlavně ty malé botičky ve kterých toho moc nenachodili spíš se vozili v kočárku a pak tu mám ty co se neohladla velikost. Jinak většina se vyhazuje. syn zničí prakticky každý boty na odrážedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.11.12 11:51

Tak asi budu za magora, a le já odmítám boty dědit, každé dítě si botu vyšlápně a dítě po něm má třeba úplně jinou klenbu a už je problém. naprosté minimum dětí se rodí s vadou nožičky, a le každý druhý dospělý nějakou vadu má… takže já kupuju kvalitní boty jak na lítačku, tak do školky a nehodlám dědit. s botama pak obdarovávám nějakou maminu, která prostě nemá na to, aby koupila nové. já se radši uskromním a dětem koupím nové.. nohy mají jen jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.12 12:00

@aničkakytička Jenze tyhle vady jsou i z nekvalitnich bot ;) Rekla bych, ze vetsina. Navic, noha se vyviji, to, ze ma dite nohu v poradku, jeste neznamena, ze se vada neprojevi casem, nehlede na botu.
Ja taky byla u prvniho zastance nededeni, ale pak mne to preslo, staci si promluvit s ortopedem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.11.12 13:30

@asha mě právě doktor doporučil jasně nedědit. ale pořád si myslím, že lepší fakt kvalitní dědědná, než bota z lidlu a podobný nesmysly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.12 13:32
@aničkakytička píše:
@asha mě právě doktor doporučil jasně nedědit. ale pořád si myslím, že lepší fakt kvalitní dědědná, než bota z lidlu a podobný nesmysly…

No prave :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
13.11.12 14:24

Tak nakonec pojedem do žirafky a budem kupovat i té menší nové botky než ji pak zkazíme nošenýma po první nohy je to prostě nefer peníze na to máme.
Stejně ty 24 vypdají zbytečné velké ukážeme jim i ty boty jak vypadaj jako jasný každý obchodník řekne kupte nové ale je to prostě nefer že první dcera se má lépe než ta druhá hračky dětí oblečení a i vlastně boty který se sešlapou když té první nošenou botu bysme nikd nekoupili :roll: :roll:

Takže sice segry ale ne ve všem :mrgreen: :mrgreen:

cenním si názorů 8)

A boty asi té první dám i ty předražené na tu zahradu kupovat zase náhradní další pořádný bude stát už fakt moc. No to se ještě poradíme zda ty peddy jako odpad ji tam dávat :roll:

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.12 14:29

@Marry11 Tak jsou i jiny boty, nez ty Peddy, to uz bych radsi koupila ty Tchibo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
13.11.12 14:34

Zamně nedala. Teď jsou dceři 4roky a buď jsem boty dala nebo vyhodila rovnou.
Právě jsem v 31tt a čekám zas holčičku oblečení mám krom bot, ponožek, punčocháčů a spodních kalhotek.
První hračky chrastítka, kolotoč, kousátka, plyšáky atd… jsem vyhodila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 14:37

Já teda nevím, proč to lidi vyhazujete, prodáváte, chápu ještě hadry, ale hračky? já jsem asi sentimentílní, ale některé moje hezké plyšáky a chřastítka a dřevěné hračky má i moje dcera. a že jsou přes 20 let staré? aco? některé mám ještě po mém tatkovi. Jsou plné vzpomínek a když jsou pěkné a čisté, tak je to super vzpomínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková