Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já kupuji starší kvalitní boty na slušnější, méně kvalitní na zahradu (ve školce chodí jen na procházky v zimě, tak tam chodí v kvalitních) ale u nás na zahradě si na to vždycky nabalí takový nános bahna, že je uplně jedno jestli jsou kvalitní nebo ne, protože stejně chodí jak kačer ![]()
Když jsou botky zachovalé, chodí v nich menší dcerka, dokud z toho nemá rozum, tak mi není líto, že má poděděné… (ale já zase nechávám jen věci které jsou pěkné, pokud to vyloženě není na to bahno
)
Jinak náš rodinný ortoped mi řekl, že nezáleží na tom, jestli jsou boty jednou poděděné, záleží na tom jak jsou kvalitní (stélka, držení nohy atd) - takže tomu věřím ![]()
Já dala botičky po prvním, u kterých je měl vždycky měsíc a pak z nich vyrostl, tak to jsem si říkala, že snad neuškodí, nákup zimních teď zvažuju, už se trochu rozcházejí v čísle, takže zimní po synovi, které byli poslední takové míň chozené budu dávat třeba do kočáru, nechám je jako náhradní a zimní pak koupím až podle toho, jak bude druhý chodit venku, začal chodit nedávno a venku ujde 2m a sápe se do kočárku, takže nehodlám investovat do bot, ve kterých by pak nechodil.
Nemám zkušenost, ale napadá me, nekazí se pak detem noha, když mají prechozenou tu zdravotni vlozku ve vnitr? každá noha je jiná. a nožky bude používat celý život. Zrovna tohle je vec, za kterou by mi nebylo líto utratit.
Ty nosene bych nechala jako nahradni..Jinak u nas nerozlisuju boty na lepsi prilezitosti a boty na litani. Prave, ze ty boty na litani, do skolky, na ven, jsou boty nejvic nosene, takze moc nechapu maminky, co tyto boty kupuji mene kvalitni a v botniku pak maji temer nenosene boty za litr a vic, temer netknute ![]()
@MarieOVMUC píše:
Nemám zkušenost, ale napadá me, nekazí se pak detem noha, když mají prechozenou tu zdravotni vlozku ve vnitr? každá noha je jiná. a nožky bude používat celý život. Zrovna tohle je vec, za kterou by mi nebylo líto utratit.
Vlozka se da koupit nova ![]()
Dají se koupit kvalitní kožené boty se zdravotní vložkou do 700 - nové., detem hrozne rychle roste nozka, ale radeji se uskromním než jim ničit zdraví. Já mám z blbých a dedených bot s nohama problémy a neudelala bych to svému díteti.
@mhlavinka píše:
Já kupuji starší kvalitní boty na slušnější, méně kvalitní na zahradu (ve školce chodí jen na procházky v zimě, tak tam chodí v kvalitních) ale u nás na zahradě si na to vždycky nabalí takový nános bahna, že je uplně jedno jestli jsou kvalitní nebo ne, protože stejně chodí jak kačer
Když jsou botky zachovalé, chodí v nich menší dcerka, dokud z toho nemá rozum, tak mi není líto, že má poděděné… (ale já zase nechávám jen věci které jsou pěkné, pokud to vyloženě není na to bahno)
Jinak náš rodinný ortoped mi řekl, že nezáleží na tom, jestli jsou boty jednou poděděné, záleží na tom jak jsou kvalitní (stélka, držení nohy atd) - takže tomu věřím
Presne, dedeni nevadi, pokud nema dite nejako uvadu. A botu je dobry kupovat kvalitni v kazdym pripade, nekvalitni boty znici ty nohy daleko spis, nez kvalitni podedeny ![]()
@asha píše:
Vlozka se da koupit nova
pokud se vsema zarukama kvality a funkcnosti, proc ne:)
U nás se dědí, neb na nové zatím není..
Peddy jsme měli loni a vůbec nám nevydržely, po dvou měsících děravá, úplně pórovitá podrážka, špičky pryč.. Je teda fakt, že v nich řádil na odrážedle, takže značnou mírou ke zničení přispěl, ale letos teda Peddy už ne…
Horsi boty na litani-nejvetsi kravina rodicu. Setkavam se s tim na turistickem oddile. Rodice na 10-ti kilometrovy vylet nebo na tabor daji diteti podedene nebo levne krusky, rikaji tomu boty na litani-preci si nebudou spinit boty do skolky nebo skoly…Hovadina. Je to presne naopak-dite jde do skoly kousek, nebo se veze, pak se prezouva. V botech venku travi hodiny-skace v nich, beha, chodi.....Na to musi mit poradny boty, do skoly muze jit v lakovkach po prababicce
@Eemii píše:
Ty nosene bych nechala jako nahradni..Jinak u nas nerozlisuju boty na lepsi prilezitosti a boty na litani. Prave, ze ty boty na litani, do skolky, na ven, jsou boty nejvic nosene, takze moc nechapu maminky, co tyto boty kupuji mene kvalitni a v botniku pak maji temer nenosene boty za litr a vic, temer netknute
U mě třeba ty na ven jsou opravdu na zahradu.. což je opravdu méně než školka, obchody, procházky atd… takže otázka kdo jak intenzivně čuňačí ne
?
Peddy nebrat, kvalita nic moc, zkusili jsme je jednou, suchac prestal drzet po dvou mesicich, pak se zacly rozpadat uplne
Zimni Superfity vypadaly po dvou sezonach jako novy ![]()
@pansy píše:
Horsi boty na litani-nejvetsi kravina rodicu. Setkavam se s tim na turistickem oddile. Rodice na 10-ti kilometrovy vylet nebo na tabor daji diteti podedene nebo levne krusky, rikaji tomu boty na litani-preci si nebudou spinit boty do skolky nebo skoly…Hovadina. Je to presne naopak-dite jde do skoly kousek, nebo se veze, pak se prezouva. V botech venku travi hodiny-skace v nich, beha, chodi.....Na to musi mit poradny boty, do skoly muze jit v lakovkach po prababicce
Tak na takové tábory a akce se mají kupuvat snad něco jako pohorky, nebo turistické boty ne? To se nebavíme o obyč. zimních ![]()
@mhlavinka píše:
Tak na takové tábory a akce se mají kupuvat snad něco jako pohorky, nebo turistické boty ne? To se nebavíme o obyč. zimních
Tak ja bych na zimu, jine, nez kotnikove s membranou diteti teda nekoupila. Takze v podstate pohory…
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat mám 2 holky a myslíte, že mám kupovat druhé dceři vždy nové botičky nebo je má dědit po starší? Mají zatím podobné nožičky. Zdá se mně to nefér, že první dcera bude mít nové neochozené a druhá bude chudinka co dostane botu jetou a jí vlastně zkazím nožičky…
Co si o tom myslíte?
Je sezona tak jestli i prodat zimní botičky 24tky???to už asi ta starší celkem chodila…
v podzimních byla snad 4× na zemi
A té druhé mám nechat botičky superfit do školky na zahradu za 1900 kč
nebo mám koupit nějaké jiné náhradní ale levnější boty nějak nejsou než kolem 699 Kč Peddy, které jsme včera zkoušely mařka se zdála neochotná byl to takový krám ne jako žirafka a dceři byly moc široké a nakonec jsme nekoupili nic a divila se, že chceme náhradní boty na zahradu do školky, když už jsme daly tolik peněz za superfit 
tak nevím poradte
Ale upřímně na té zahradě si myslím, že bude tak za zimu 10×
sme pořád nemocní