Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme dvě děti, holčičku (4 roky) a chlapečka-mimčo. Právě se chystáme koupit první dceři kolo. Měla jsem ideu koupit nějaké neutrální barvy, aby ho malý mohl časem zdědit. Manžel ale přišel s tím, že kupováním neutrálních věcí na tom budou obě děti „bity“. Že ani jeden nebude mít to, co by si přál…mně to ale přijde přehnané, zvlášť dokud jsou malé. Samozřejmě nemáme neutrální vše, ale třeba kočáry, odrážedlo, sem tam nějaké oblečení. Jak to máte vy?
@hanavendy Já mám staršího kluka, tak to mám jednodušší, holka může klučičí klidně nosit. A kočárek, odráždlo a podobně mám neutrální.
Kupuju i neutralni boty a zimni bundy ![]()
samozrejme ne vse, mala ma spoustu holcicich veci, kluk zas hodne jasne klucicich. ale obecne takove ty drazsi polozky uz beru neutralni, pokud to jde a vypada dobre. a to neskudlim kazdou kacku, ale mam deti blizko sebe a koupit jednomu, dat pryc a koupit hned druhemu novou mi prijde zbytecne.
Mám děti stejně. něco má dcera neutrální, něco čistě růžové. třeba kola v těch nejmenších velikostech máme červená. holčičí má až teď v 8 letech.
@hanavendy nedědí. Máme 2 kluky a holčičku. No na prvního jsme kupovali vše aby bylo větší v pase a na mladšího vše zase slim
max unosil bodíčka no a Vali má vše nové, ta by nic klučičího na sebe nevzala. ted manžel řeší že by mohla podědit kolo po nejstaršim ale je zelené tak prý by ho přestříkal na růžové ![]()
Mam dva kluky, ale mit druhou holku, tak starsimu kupuju vse neutralni
@hanavendy Dědí všechno, když vypadají dobře, tak i boty. Máme sice dvě holky, ale protože jsme věděli, že chceme mít ještě jedno, tak se snažím kupovat neutrální. Oblečení nehrotím, navíc dědíme hodně růžové. Ale větší finance, jako je kolo, to jo. Prní odrážedlo je zelené. Malá to neřešila. Vždycky se dá koupit nějaký levnější doplněk (třeba košík) v holčičí/klučičí barvě a ten pak vyměnit.
Oblečení moc nedědí, máme kluka a holku, sem tam bodýčko na doma. Motorku dostala svoji červenou, odrážedlo velké asi zdědí a kolo také, na naučení to stačí, kočárek samo ano, to jsem neřešila ![]()
Taky mám dva kluky, ale člověk nikdy neví že, tak u prvního kluka jsme kupovali tak, aby to mohla mít i holčička..
Já si myslím, že pokud věc neni vyloženě růžová fialková, tak je to jedno jaká barva.. Holčička klidně může mít třeba hráškově zelenou, tak i chlapec, to samé červená a jakákoliv barva.. i modré kolo pro holku neni divné, my koupili první kolo světlomodrobílé a kdyby druhé jsme měli holku tak tam dám nějakou růžovou dekoraci- nějaké ty na kolo zámky, světýlka a je
Příspěvek upraven 07.03.15 v 22:00
@Ali-Ali Právě mi to připadá jako zbytečné utrácení, i když bychom na to měli…Já ani moc nemusím všechno přeslazené, růžové a fialové, takže se mi ty neutrální věci i na dcerce víc líbí.
Příspěvek upraven 07.03.15 v 22:00
Mam syna 5 a dcerku 2 a dedi po sobe - odrazedlo, kolo, nektere obleceni, par.bot a tak. prijde mi to normalni. Nejde ani tak o penize, i kdyz se to hodi, ale je mi i lito veci vyhodit, tak jsem rada, ze to jeste vyuziju.
Jo, tak třeba boty děti nedědí a nedědily by ani dvě holky. každý má svoje a vždy nové.
U nas se dedi celkove v rodine ne jenom sourozenec po sourozenci na naky barvy vubec nekoukame… priznavam ze je divny kdyz by mel kluk chodit v ruzove ale holky u nas bezne chodi v klucicim a nikomu to nikdy nevadilo. U kola a podobnejch veci bych to vubec neresila…
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.