Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry vecer. 4.2, nam zemrela matka. Mam 2 nezletile sestry. Starsi je u nas, nema uz ani otce a mladsi, 10let, je u sveho otce. Vzal ji MT, aby s nami nebyla v kontaktu, nemuze k nam jezdit, my muzeme max na chvili za ni. Ve ctvrtek mi volala od kamaradky, plakala a ze chce byt u nas. Vcera za ni byla segra a mala se sesypala, ze tata a jeho pritelkyne jsou na ni hnusny, krici na ni, kdyz udela neco spatne, jeci na ni… Pry ji rekl, ze nema daleko pro facku. Chce utect. Ma ale strach nekomu neco rict, aby ji nezbyli a nevynadali. V pondeli jdeme na socialku. Jenze mam strach, ze s tim nic neudelaji. Ze zavolaji jeho a ona nic nerekne… Nevyznate se nekdo? Nevim co mam delat, tam byt nemuze…
Je mi to líto, moc líto, neumím poradit, vůbec nevím, co bych ti poradila. Držte se
![]()
@karamela88 píše:
Dobry vecer. 4.2, nam zemrela matka. Mam 2 nezletile sestry. Starsi je u nas, nema uz ani otce a mladsi, 10let, je u sveho otce. Vzal ji MT, aby s nami nebyla v kontaktu, nemuze k nam jezdit, my muzeme max na chvili za ni. Ve ctvrtek mi volala od kamaradky, plakala a ze chce byt u nas. Vcera za ni byla segra a mala se sesypala, ze tata a jeho pritelkyne jsou na ni hnusny, krici na ni, kdyz udela neco spatne, jeci na ni… Pry ji rekl, ze nema daleko pro facku. Chce utect. Ma ale strach nekomu neco rict, aby ji nezbyli a nevynadali. V pondeli jdeme na socialku. Jenze mam strach, ze s tim nic neudelaji. Ze zavolaji jeho a ona nic nerekne… Nevyznate se nekdo? Nevim co mam delat, tam byt nemuze…
to mi je moc líto
Co zkusit zavolat na linku bezpečí či se obrátit na jinou takovou krizovou organizaci, určitě poradí. Držím pěsti, ať to dobře dopadne!! ![]()
Nic o tom nevím, jedine na co se zmuzu je jen uprimne Vam poprat mnoho.. kupu… nadmiiiru stesti pri tomhle boji a moc me mrzi situace ktera Vas potkala. Necht je mamince krásně tam kde je ![]()
Já myslím, ze socialka poradí…také byste mohli zkusit linku bezpečí, prý poradí v nouzi nejen dětem…
@karamela88 ach jo, je mi to moc líto
Pevně věřím, že situaci vyřešíte
Radu, bohužel, nemám. Drž se ![]()
Serehe mne předběhla. Zkus se obrátit na linku bezpečí. V každém případě Ti poradí, jak se máš zachovat. Tel: 116 111, linka je zdarma.
Linku bezpečí jsem volala. Nemůžou semnou nic řešit, jsou tam jen pro deti ![]()
Tak zkus bíly kruh bezpečí, zkus obvolat něco jako klokánek, fond ohrožených dětí…chtít jen poradit, kam se obrátit a co dělat.
@karamela88 Má úžasné sestry
. Já bych to asi spíš řešila přes linku bezpečí. Je mi to moc líto, otec by ji měl pomáhat a ne ji takhle stresovat, už tak toho na ni je hrozně moc. Ach jo
. Držím moc palce
.
Dekuju. Zitra hned obvolam. Musi tam byt co nejkratsi dobu, mam strach, aby si neco neudelala.
@karamela88 píše:
Dekuju. Zitra hned obvolam. Musi tam byt co nejkratsi dobu, mam strach, aby si neco neudelala.
ježiši kriste, zůstaň tady s námi, budeme se pídit, vymýšlet, kdo by vám pomohl, věřím, že to nějak musí jít. Kdo bude mít nápad, ten napíše.
![]()
@karamela88 ahojky, nám loni taky umřela maminka a sestře je 15, a na socialce, nám řekli, že automaticky spadá do péče žijícího rodiče, ale ze pokud si zažádam o svěření nezletilé do péče, tak nebude žádný problém…tak přeji hodně štěstí, vím z vlastní zkušenosti, že je to jedno z nejtěžších období v životě…držte se holky
sesterská láska je to nejlepší co teď máte ![]()
@karamela88 mam dotaz,
Nedelam rodinne pravo, v obecne rovine poradit mohu. Klidne pis do zpravy. Je mi moc lito tve ztraty.
Já bych to zkoušela přes neziskovou organizaci, nevím, kde bydlíte. Nebo přes OSPOD. Tam by mohli poradit, co dál.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.