Dědické řízení - katastr
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tvůj příspěvek je poněkud nejasný. Předmětem dědictví bylo co? Kolik je dědiců? Katastr ma za úkol co???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Omlouvám se, snažila jsem se to stručně napsat. Zdědila jsem dům. Ségra byt a mamka zbytek a
v katastru není zmínky třeba o nějakém probíhajícím řízení…
(přepisu)
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Potvrzení z katastru může klidně přijít až za dva za tři měsíce. Rozhodnutí vydané notářem je nabývacím titulem a stačí vám jako potvrzení o nabytí nemovitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Della Street Opravdu? To jsem tedy blázen z toho již. Když jsme kupovali dřív dům, tak paní z finančáku říkala ať dřív nechodíme, dokud nám nepřijde vyrozumění z katastru.
Nerada bych něco zanedbala, proto se ujišťuji. Tak můžu zajít na finanční úřad už nyní?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Podle mé zkušenosti by s vámi měl otázku přiznání k dani z nabytí nemovitosti řešit notář. Na FÚ vám taky poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Della Street
děkuji moc. Po svátcích se tam zajdu optat. Čekala jsem na vyrozumění
katastru a evidentně zbytečně
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ještě takto: dědická daň u nás již neexistuje. Vy budete pouze muset přihlásit nemovitost k „dani z držení nemovitosti“. Lhůta je běžná do konce ledna nového roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já jsem myslela podat daň z nabytí nemovitosti, aby bylo jasné jak jsem k té nemovitosti přišla, ne? Byť bych nic neplatila…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Je-li hodnota nemovitosti vyšší než 5 milionu korun, je třeba nabytí ohlásit příslušnému fu. Stačí doporučený dopis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Do 31. ledna je potřeba podat přiznání k dani z nemovitých věcí. Zaplatit se musí do konce května.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Řízení auta v automatu
- Waldorfská mateřská škola - přijímací řízení
- Dělá se někomu špatně při řízení auta?
- Koupili jsme byt, na který je v řízení kvůli nepovolené stavbě
- Řízení hoďku a půl v kuse
- Dědicke řizení - notař při sjm
- Řízení a 1,3 promile
- Přijímací řízení na VŠ
Dobrý večer,
prosím Vás je tu někdo, kdo rozumí trochu práci notářů? Především v otázce dědictví.
Jde mi o to, že letos v říjnu se u nás v rodině vyřešilo dědictví po úmrtí v rodině po 3 letech. Dostali jsme od našeho notáře usnesení s tím, že ten dokument nás opravňuje k dědictví a máme se tím prokazovat. V listopadu jsme museli k notáři znovu, protože v usnesení byla chyba v jedné nemovitosti byl špatný kraj. Začátkem listopadu jsme tedy dostali opravné usnesení a vše tím bylo ukončeno. Ovšem dnes je 17. prosince a nic se neděje že strany katastru. Volala jsem již notáři, kde mi to vzala asistentka a říkala mi neochotně, že mají své lhůty.

Pochopila bych, kdyby to již bylo na katastru a běžela lhůta tam. Ale v katastru není zatím ani zápis žádný, nic. Je tu někdo, kdo toto má za sebou? Tzn. že tam od notáře nikdo nebyl nic podat. Jsem už v rozpacích, protože nevím kam se obrátit. Řeším přepisy elektřiny, pojistky atd.. a opravdu mi není příjemné když mi všichni čtou celé usnesení včetně výpisu celého majetku všech dědiců
Stejně tak mě čeká přihlásit se k dani za tu nemovitost. Ale když to ještě v katastru stále není…
Předpokládám, že i daň z nabytí majetku mě čeká podat, byť nic platit nebudu v tomhle případě…?
Děkuji za ujasnění