Dědičnost autismu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6594
24.3.15 06:42

@Markéta80 Jak moc brzy? Týden, dva nebo později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.3.15 10:20

Holky, se sestrou jsme si ohledně témy, co malý vůbec má, vyměnila názor již před 3 rokmi (moc jsem jím chtěla pomoct…)
Mně se synovec zdál,,zvláštní" již od malinka. Vůbec nelezl, nereagoval na jmeno(chovál se jako by neslyšel)a pak jeho dotyky, byly také silné a když se díval na člověka, tak ůplně do oči-až se naklonil uplně do tváře.
Je, ale pravda, že má sestra je podle mně celkem,,nervák" tak jsem měla strach zda-li náhodou malému něco neudělala…jak se říka náhoda je blbec.
Je na celou domácnost sama, manžel jí chodíl i na 3 týdnny ven a také i v pubertě jsi přešla blbým obdobím, kdy utekla s domova s chlapem, pak se to řešilo až se socilakou… no vše o psychice a proto si nemyslím, že by taky byla autista…ale potvrzeno to nemáme.
Doposuď stále tvrdila, že malemu jenom diagnostikovali epilepsiu a, že měl špatné léky, které mu spůsobily, že se přestal vyvíjet( měl 6 r ale vývojem zůstal na 1,5r)
Když jsem s manželem plánovala druhé miminko, ptala jsem se jích, zda podstoupily genet. vyšetření(jelikož vývoj ukázoval že není něco ok)
Jejích první odpověd byla, že je zatím nikdo s doktorů nikdě neposlal, pak další odpověd že testy se v němocnici stratily, pak opět nevyšly…no a doposuď zatím samé vymluvy :(
Byla jsem v kontaktě i s Ústavem biologie a lékařské genetiky 2. LF UK a FN Motole, že by jsme tam nechali udělát testy, a setra i souhlasila…ale jenom do doby kdy byla se mnou, jak o tom mluvila s manželem, vše zrušily, a že jím už máme dát pokoj, že už to nechcu řešit :(
A my bez přesné diagnozi co synovec má, nemůžou žádne testy udělát :,(
Teď jsem v 19 týdnu těhotěnství a biochemický screening nám vyšel ok
Můj manžel, ale vyskoušel ještě jednou kontaktovat mojí sestru, že by jenom poslala kopie zprávy na email nebo poštou mému gynek. a že budě to lekářské tajomnstvo, v které budě uveděná přesná diagnoza.
Už to vypadálo slibně, ale jenom že nám napíšou kody do sms a že mému gynekologu pošlu email.To ale se za pár hodín změnilo a že nikomu nic nepošlu, že můžeme byt radi, že nám alepoň kody poslali do sms.
Takže, nic… :,( :,( :,(
Kody co napslai jsou - F80,0 ; F84,0; G40,2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
24.3.15 10:27

Podle kodu se jedna o toto:
Specif. porucha artikulace řeči F800
Dětský autismus F840
Symptom.epil. a epil.sy -smíš. G402

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.3.15 10:30

No… ach tá bezradnost… :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.3.15 10:42

Chci myslet pozitivně, ale proč to je tak těžké?
Hrozně se stydím a zlobím na samu seba, ale ten strach je silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10810
24.3.15 13:43

Tak já tě celkem chápu, nám vyšel první screening atypicky (ne pozitivně, ale prostě „divně“). Byl to celkem stres až do 21. týdne, do velkého utz a i pak do konce těhotenství občas červíček zahlodal - co když… Nicméně snaž se od toho odpoutat. Na autismus stejně žádné genetické testy nejsou, jako třeba na Downa. Na epilepsii nevím, ale to taky asi není nic, co by se řešilo teď v těhotenství. Takže se fakt snaž myslet pozitivně, je to to nejlepší, co teď můžeš udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
24.3.15 14:26

Holky možná je to od tématu. Ale je vám chci napsat, že třeba alternativní léčitel Jonáš, léčí pomocí kapiček Joalis v Praze. Absolutně nepřímá další pacienty, tak má šíleně natřískáno. Moje sestra je jeho v uvozovkách podřízená a taktéž se zabývá alter. léčbou. Jonáš na svých seminářích je jednoznačně zato, že autismus vyvolává očkování, že hliník a adjuventy obsahující vakcínu jsou pro určité typy dětí v uvozovkách jim otráví tělo a mozek a tělo si s látkou neumí poradit, prostě to tělo to neumí vyloučit, odbourat. Sestra se tímto zabývá již 10 let a mnohdy nám doma vyprávěla, že zrovna její kolegynku to ke kapičkám dovedlo právě kvůli tomu, že se u syna objevil autismus, se kterým se snažila něco udělat. A zvelké části toho svého syna ztoho dostala.Syn její má nyní 18 let a kdo není seznámen stím, že byl těžký autista, tak to na něm není téměř poznat. Abych dokončila větu, že Jonáš na svých seminářích dokonce říká, že každé dítě dokáže z autismu vyléčit. Sám Jonáš má přes šedesát let a že za něj mluví tisíce vyléčených dětí. Sama sestra říká, že je to běh na dlouhé trati, že co tam chodí maminky s autistama a po roce léčení jsou z těch dětí uplně jiní lidé, než co tam došli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
24.3.15 14:34

Já sama, mám dvouletou dcerku a když mi doktorka řekla, že v 15 měsících budeme očkovat MMR, tak jsem jí musela podepsat papír, že žádám o odklad očkování, nejdříve za rok.,tak mi sama říkala, že vubec není proti, že podle poslední americké studie MMR může vyvolat autismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
30.8.17 13:44

Prosím Vás, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo za sebou vyšetření v DFN v Brně na vyloučení nebo potvrzení autismu. Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
3671
30.8.17 16:04

@kotýsek ahoj Jonáš je asi dobrej ale ke mě se choval jak prase napsala jsem mu slušný email s prosbou o pomoc a z odpovedi a hlavně ze slovníku jsem byla v šoku email plný urážek a choval se jak nadčlovek zklamalo me to velice…už si asi moc věří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
30.8.17 16:28

Prosím Vás, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo za sebou vyšetření v DFN v Brně na vyloučení nebo potvrzení autismu. Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA