Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry den,
ma zde nekdo insolvenci a dedil financni castku. Je tu nekdo komu to soud nechal. Pry je vse na spravkyni, ale je to dost variabilni.
@Micini pokud jsem dobře pochopila u kamarádky, tak to jde do insolvence. Slovy jejího správce - Už tak vám bylo odpuštěno dost a peníze patří na dluhy.
No myslím, že když zdědíš peníze že by měli padnout na dluhy ![]()
Další podmínka při oddlužení fyzické osoby jste povinná veškerý majetek získaný z dědictví nebo darem po celou dobu kdy probíhá oddlužení zpeněžit. A výtěžek, stejně jako jiné své mimořádné příjmy, použít k mimořádným splátkám nad rámec splátkového kalendáře.
Dedictvi jde do insolvence. Jedine co nemusime odevzdavat jsou vratky na danich a preplatky na energiich, neni to totiz zadny dar ani prijem, ale vracene nase naklady… Vse ostatni musite dle zakona odevzdat.
@Micini jj, dědictvím se může umořit část dluhů - pokud zdědíte fin. částku, musíte ji přiznat a odevzdat. U dalších věcí ala nemovitosti je to složitější.
Odpovidate uplne na neco jineho nez jsem se ptala, zakon mam taky precteny, a dane se vypocitavaj procenta a cas jde na dluhy. Pikolo a Vy nebudte neprijemna. Dekuji
@majdalenka20 píše:
@Micini pokud jsem dobře pochopila u kamarádky, tak to jde do insolvence. Slovy jejího správce - Už tak vám bylo odpuštěno dost a peníze patří na dluhy.
jen se zeptam o jakou castku slo u kamaradky? dekuji
@Micini píše:
Odpovidate uplne na neco jineho nez jsem se ptala, zakon mam taky precteny, a dane se vypocitavaj procenta a cas jde na dluhy. Pikolo a Vy nebudte neprijemna. Dekuji
Nic se nedeli na procenta. Zalezi za co vam ty dane vraci ![]()
@Gabulle píše:
Nic se nedeli na procenta. Zalezi za co vam ty dane vraci
manzelovy dane z prace
@Micini Ale za co, za to ze pracuje se dane nevraci.. vraci se za odbory, za nemocenskou, za deti, za mnezelku, za skolku, za nektere studium… Manzelovi vraci vzdy za mě, skolku a odbory. A z toho neni co zabavovat.
@Micini
Možná snad dlužníkovi, který splatí 100% a blíží se k ukončení insolvence tuto zděděnou částku nebo její část ponechá. Ale jinak je dlužník povinen hodnoty získané dědictvím zpeněžit a jejich výtěžek použít k mimořádným splátkám nad rámec splátkového kalendáře.
Každému, komu je povoleno oddlužení, by mělo být samozřejmé, že se bude po celou dobu snažit zaplatit věřitelům možné maximum. Je to princip oddlužení. Kdo nechápe benevolenci tohoto ustanovení a potřebuje k tomu soud, měl by o výhodu oddlužení přijít a zaplatit dluh celý.
@JTom píše:
Každému, komu je povoleno oddlužení, by mělo být samozřejmé, že se bude po celou dobu snažit zaplatit věřitelům možné maximum. Je to princip oddlužení. Kdo nechápe benevolenci tohoto ustanovení a potřebuje k tomu soud, měl by o výhodu oddlužení přijít a zaplatit dluh celý.
nebudte hnusny, me to jasne je, jen jsem byla informovana, ze tzv. zalezi na insol. spravci, z toho vyplyva ze spravce na,, cerno muze nechat cast penez, ale ja bych ten risk podstoupit nechtela