Dědictví a insolvence

30
11.6.16 15:02

dedictvi a insolvence

Dobry den,

ma zde nekdo insolvenci a dedil financni castku. Je tu nekdo komu to soud nechal. Pry je vse na spravkyni, ale je to dost variabilni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35861
11.6.16 15:09

Asi budu za rejpala, ale proč by ji měl nechávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.6.16 15:11

@Micini pokud jsem dobře pochopila u kamarádky, tak to jde do insolvence. Slovy jejího správce - Už tak vám bylo odpuštěno dost a peníze patří na dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
11.6.16 15:12

No myslím, že když zdědíš peníze že by měli padnout na dluhy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.6.16 15:13

Další podmínka při oddlužení fyzické osoby jste povinná veškerý majetek získaný z dědictví nebo darem po celou dobu kdy probíhá oddlužení zpeněžit. A výtěžek, stejně jako jiné své mimořádné příjmy, použít k mimořádným splátkám nad rámec splátkového kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.6.16 15:14

Dedictvi jde do insolvence. Jedine co nemusime odevzdavat jsou vratky na danich a preplatky na energiich, neni to totiz zadny dar ani prijem, ale vracene nase naklady… Vse ostatni musite dle zakona odevzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 15:21

@Micini jj, dědictvím se může umořit část dluhů - pokud zdědíte fin. částku, musíte ji přiznat a odevzdat. U dalších věcí ala nemovitosti je to složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.6.16 15:24

Odpovidate uplne na neco jineho nez jsem se ptala, zakon mam taky precteny, a dane se vypocitavaj procenta a cas jde na dluhy. Pikolo a Vy nebudte neprijemna. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.6.16 15:25
@majdalenka20 píše:
@Micini pokud jsem dobře pochopila u kamarádky, tak to jde do insolvence. Slovy jejího správce - Už tak vám bylo odpuštěno dost a peníze patří na dluhy.

jen se zeptam o jakou castku slo u kamaradky? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.6.16 15:33
@Micini píše:
Odpovidate uplne na neco jineho nez jsem se ptala, zakon mam taky precteny, a dane se vypocitavaj procenta a cas jde na dluhy. Pikolo a Vy nebudte neprijemna. Dekuji

Nic se nedeli na procenta. Zalezi za co vam ty dane vraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.6.16 15:44
@Gabulle píše:
Nic se nedeli na procenta. Zalezi za co vam ty dane vraci ;)

manzelovy dane z prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.6.16 15:46

@Micini Ale za co, za to ze pracuje se dane nevraci.. vraci se za odbory, za nemocenskou, za deti, za mnezelku, za skolku, za nektere studium… Manzelovi vraci vzdy za mě, skolku a odbory. A z toho neni co zabavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
11.6.16 16:01

@Micini
Možná snad dlužníkovi, který splatí 100% a blíží se k ukončení insolvence tuto zděděnou částku nebo její část ponechá. Ale jinak je dlužník povinen hodnoty získané dědictvím zpeněžit a jejich výtěžek použít k mimořádným splátkám nad rámec splátkového kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
12.6.16 16:34

Každému, komu je povoleno oddlužení, by mělo být samozřejmé, že se bude po celou dobu snažit zaplatit věřitelům možné maximum. Je to princip oddlužení. Kdo nechápe benevolenci tohoto ustanovení a potřebuje k tomu soud, měl by o výhodu oddlužení přijít a zaplatit dluh celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.6.16 23:14
@JTom píše:
Každému, komu je povoleno oddlužení, by mělo být samozřejmé, že se bude po celou dobu snažit zaplatit věřitelům možné maximum. Je to princip oddlužení. Kdo nechápe benevolenci tohoto ustanovení a potřebuje k tomu soud, měl by o výhodu oddlužení přijít a zaplatit dluh celý.

nebudte hnusny, me to jasne je, jen jsem byla informovana, ze tzv. zalezi na insol. spravci, z toho vyplyva ze spravce na,, cerno muze nechat cast penez, ale ja bych ten risk podstoupit nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel