Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je mi to moc lito, ze timhle procházís. Zkusenost nemam, ale po dospelem zemrelem se nitar izval nejrychleji do mesice, spis do 3 mesicu. Posilam moc sil a objeti ![]()
Moc mě mrzí, co se ti stalo ![]()
Prošla jsem si tím samým, jestli chceš napiš mi zprávu. Ať to neřešíme veřejně…
Bohužel, ze zákona to je třeba vyřešit. Je to strašné, ale je to tak. Dám hypotetický priklad: narodí se miminko a následně, třeba den poté, zemře při nehodě jeho otec. Dítě je automaticky dědicem otcova veškerého majetku. A poté samo zemře. Někdo po něm bude dědit, v tomto případě matka plus například polorodí sourozenci. Proto to notářského šetření. Myslím ale, že bys mohla někomu udělit k jednání u notáře plnou moc. Zavolej tam a uvidíš. Jde jen o formalit, i když tak bolestnou. Drž se, bude líp!
@Anonymní píše:
Dobrý den, ma akoratpo šestinedělí. Bohužel porod ve 25.t. t. císařem, miminko žilo 6 dní. Chápu, že mi přišla lékařská zpráva, kartička pojištěnce, že mi volali od přiděleného pediatra, jak to, že jsme se nedostavili s novorozence na prohlídku… Ale včera mi do schránky přišlo předvolání k dědickému řízení. To si dělají prdel? Naprosto absurdní. Nemáte s tím zkušenosti?
Je mi to moc líto. Dej někomu z rodiny plnou moc, on ti vyřeší, bude to formalita. U každého, u něhož byl vystaven úmrtní list, se řeší dědictví. Mrzí mě, čím prochazis.
Mně to přišlo taky, dcerka zemřela měsíc po porodu, ale nepředvolávali mně, jenom že nemá žádný majetek, taky jsem byla z toho celá rozhozená.
Ano, bohužel, je to tak. Dostavila jsem se na schůzku, podepsala papíry, že syn neměl žádný majetek a bylo to vyřízeno. Nic příjemného, na druhou stranu, vyřizování pohřbu bylo horší. Je mi líto, co tě potkalo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobrý den, ma akoratpo šestinedělí. Bohužel porod ve 25.t. t. císařem, miminko žilo 6 dní. Chápu, že mi přišla lékařská zpráva, kartička pojištěnce, že mi volali od přiděleného pediatra, jak to, že jsme se nedostavili s novorozence na prohlídku… Ale včera mi do schránky přišlo předvolání k dědickému řízení. To si dělají prdel? Naprosto absurdní. Nemáte s tím zkušenosti?