Dědictví po miminku?

Anonymní
18.9.20 08:13

Dědictví po miminku?

Dobrý den, ma akoratpo šestinedělí. Bohužel porod ve 25.t. t. císařem, miminko žilo 6 dní. Chápu, že mi přišla lékařská zpráva, kartička pojištěnce, že mi volali od přiděleného pediatra, jak to, že jsme se nedostavili s novorozence na prohlídku… Ale včera mi do schránky přišlo předvolání k dědickému řízení. To si dělají prdel? Naprosto absurdní. Nemáte s tím zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2753
18.9.20 08:33

Ahoj, je mi to moc lito, ze timhle procházís. Zkusenost nemam, ale po dospelem zemrelem se nitar izval nejrychleji do mesice, spis do 3 mesicu. Posilam moc sil a objeti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
18.9.20 08:38

Moc mě mrzí, co se ti stalo :(
Prošla jsem si tím samým, jestli chceš napiš mi zprávu. Ať to neřešíme veřejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
18.9.20 08:39

Bohužel, ze zákona to je třeba vyřešit. Je to strašné, ale je to tak. Dám hypotetický priklad: narodí se miminko a následně, třeba den poté, zemře při nehodě jeho otec. Dítě je automaticky dědicem otcova veškerého majetku. A poté samo zemře. Někdo po něm bude dědit, v tomto případě matka plus například polorodí sourozenci. Proto to notářského šetření. Myslím ale, že bys mohla někomu udělit k jednání u notáře plnou moc. Zavolej tam a uvidíš. Jde jen o formalit, i když tak bolestnou. Drž se, bude líp!

• Citovat
  • Upravit
36556
18.9.20 09:04
@Anonymní píše:
Dobrý den, ma akoratpo šestinedělí. Bohužel porod ve 25.t. t. císařem, miminko žilo 6 dní. Chápu, že mi přišla lékařská zpráva, kartička pojištěnce, že mi volali od přiděleného pediatra, jak to, že jsme se nedostavili s novorozence na prohlídku… Ale včera mi do schránky přišlo předvolání k dědickému řízení. To si dělají prdel? Naprosto absurdní. Nemáte s tím zkušenosti?

Je mi to moc líto. Dej někomu z rodiny plnou moc, on ti vyřeší, bude to formalita. U každého, u něhož byl vystaven úmrtní list, se řeší dědictví. Mrzí mě, čím prochazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
18.9.20 09:47

Mně to přišlo taky, dcerka zemřela měsíc po porodu, ale nepředvolávali mně, jenom že nemá žádný majetek, taky jsem byla z toho celá rozhozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
18.9.20 21:54

Ano, bohužel, je to tak. Dostavila jsem se na schůzku, podepsala papíry, že syn neměl žádný majetek a bylo to vyřízeno. Nic příjemného, na druhou stranu, vyřizování pohřbu bylo horší. Je mi líto, co tě potkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty