Deka pro miminko

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68838
3.5.19 22:51

Baby merino od Drops.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68838
3.5.19 22:52

I když tohle bude (rozklikla jsem) Dolphin baby. Já dělala z toho merina a je luxusní, heboučká, ale není takhle tlustá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.5.19 23:12

Máme ze žinylkové příze :) Tuto konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.19 23:19

@ugluk a mužu se zeptat, na kolik peněz to cca vyjde? :) Respektive kolik přízí je třeba? A co údržba? Četla jsem, že se nemá prat…což mi přijde nepraktické, kdyby jí mimi třeba poblinkalo…
 Děkuji

Příspěvek upraven 03.05.19 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.19 23:26

@iamlenka a můžu se zeptat kolik přízí na jak velkou deku je potřeba? :think:
A co údržba, může se normálně prát?
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
3.5.19 23:48

@123muminek123 baby merino od Drops je v uprave superwash, to znamena prakticke na prani v pracce. (ale mozna i tak lip s program na vlnu) Zrovna si z neho pletu svetr a ten rozhodne prat planuji i kdyz vetsinou neblinkam. :mrgreen:
 https://www.garnstudio.com/yarn.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
4.5.19 08:06

@123muminek123 nevim pletla mi kamarádka :) A prát by se nemela. Vždycky jsem ji cistila navlhcenou houbickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.5.19 08:37

To bude dolphin, já dělala na léto pro mimčo z merina a bambusu , je to dražší, ale funkční materiál, přírodní a příjemný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68838
4.5.19 09:17

Dolphin stojí na webu 60-70 Kč za klubko, ale s přesnou spotřebou neporadím, moc z něj ndělám. Má to sice 100 g, ale zas je tlustší, tak mizí celkem rychle, zas ale rychle přibývá. Prala bych v ruce. Je to „umělina“.
Galella.cz má teď slevy na vše od Dropsu, vč. Merina 35 % dolů, takže stojí 62 Kč za 50 g klubko. Na standardní deku 70×90 cm jsem brala tři barvy po třech klubkách, ale ztěch posledních mi dost zbylo (udělala jsem ještě dvě čepice a zbylo furt), takže jedné barvy tak 7-8 klubek. Peru taky v ruce, ale jemný program v pračce by to sneslo. Je to přírodní materiál a jedno z njpříjemnějších 100% merin, co jsm kdy měla v ruce, práce s tím je luxus, ale přibývá výrazně pomaleji než ten Dolphin a je tenčí.
Jó, háčkování není levná věc, ta deka mě vyšla kolem pětikila plus týden intenzivní práce, ale zas má mé mimčo originální kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.19 09:51

@Moni0101 parada, moc děkuji :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.19 18:41

@Moni0101 a je ta deka měkká? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.19 18:42

@ugluk a je prosím deka z toho Merina měkká, příjemná pro miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
5.5.19 19:31

@123muminek123 urcite, je to velice mekounke, ale na tenke jehlice (3) Prikladam foto mimi cepicku z baby merino. Pokud chces plest hrubsi nebo hackovat, tak asi dvojmo. Vlna jako takova (samozrejme nekousava) je pro mimi nejlepsi, reguluje teplo, zahraje kdyz je chladno a neprehreje jako umrliny vlete. Bavlna a len chladi. Ja ziju v Norsku a tady pletene pro mimca a deti ve skolkach jedine z vlny merino, na to nedaji dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68838
5.5.19 20:44

Ano, souhlas, to baby merino je měkkounké, nekousavé, hebké a krásně termoregulační, dá se dávat v zimě i v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.19 21:07

@Moni0101 paráda. Moc děkuji :) a dělají i žíhaný klubka? Já právě na stránkách našla jen jednobarevné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí