Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak už přemýšlím co dát na stůl po advetním věnci a nic mě nenapadá..poraďte co dáváte na jídelní stůl vy? chěla bych něco menšího ale nevím jestli živý kytky a neustále to měnit nebo něco umělýho jenže to se mi málokdy líbí,.ráda uvítám i nějaký fotky díky za inspirace a rady
Já tam nedávám nic, mám ráda jen čistý jáídelní stůl s prostíráním.
Na stole máme kovovou mísu s ovocem a pěknou slánku s cukřenkou a dekorace není třeba. Když se koupí něco moderního (mám ráda minimalismus), tak to stačí ![]()
Ubrus nechám jak byl (je jen jako jeden pruh uprostřed stolu), svíčky taky, je mi líto vyhodit jmelí, takže tam zatím je a jen oddělám adventní věnec pryč a místo vánočního cukroví zas dám misku do které dávám různé bombony a sladkosti a asi si doprostřed stou místo ad. věnce koupím nějakou sušenou květinovou dekoraci
nedávno jsem šla kolem květinářství a měli tam krásné dekorace, takže něco asi tam vyberu co se bude hodit
Příspěvek upraven 02.01.14 v 21:04
Mám velký 6místny stůl a uprostřed živou malou kytku se zápichem od dětí, ted budu dávat nakvetlé cibuloviny v proutěném obalu.
Já tam mám právě jen prostírání mísu s ovocem a slánku mám na poliče nad stolem chtěla bych jen nějakou hezky naaranžovanou kytičku něco malýho aby to nezabralo moc místa ale nějak mi v hlavě nevyskakuje žádnej nápad
Holky, závidím vám
To byl vždycky můj sen, uklizený stůl s nějakou dekorací, případně kytkou, uprostřed. Zkoušela jsem to, ale na stole pořád něco je, když už zrovna děti nejí, tak něco vyrábějí, kreslí, skládají… A když děti spí nebo nejsou doma, tak na stole pracuju, to znamená notebook a spoustu papírů, takže dekorace by tam mohla být leda přes noc a to jaksi nemá smysl. No, třeba k tomu taky jednou dospěju
![]()
@Žižule píše:
Holky, závidím vámTo byl vždycky můj sen, uklizený stůl s nějakou dekorací, případně kytkou, uprostřed. Zkoušela jsem to, ale na stole pořád něco je, když už zrovna děti nejí, tak něco vyrábějí, kreslí, skládají… A když děti spí nebo nejsou doma, tak na stole pracuju, to znamená notebook a spoustu papírů, takže dekorace by tam mohla být leda přes noc a to jaksi nemá smysl. No, třeba k tomu taky jednou dospěju
![]()
to mluvíš o našem stole, ne???
![]()
Ty nakvetlý cibuloviny jsou dost dobrý nápad vlastně už jsem zahlídla v květinářství hyacinty a ty sušený taky můžou vypadat hezky moc děkuju zaběhnu do květinky už by mohli něco mít ![]()
@smajlicek90 No, nakvetlé cibuloviny ti v bytě hodně rychle přestanou dělat parádu, pokud tam nemáte tak 12°c, z toho už jsem vyléčená. Mám vytipované luxusní květinářství, kde mají nádherné, i když umělé dekorace. Jsou sice drahé, ale stojí to za to. Mám už několik let dekoraci v květináči keramickém - mininarcisky a každý rok se mě někdo zeptá, jak to dělám, že mi tu tak dlouho bez úhony kvetou ![]()
@CokeLady POdle mě ani 14 dnů nedá. Já nechám vánoční výzdobu do konce ledna, pak už se těšíváme na jaro. Loni jsem to ani tak nevychytala, za jarní výzdobou v okně sníh
![]()
Jo stul s dekoraci je muj sen, ale momentalne nerealny, vypada to u nas jako u žižule.
, i jsem rezignovala na latkovy ubrus ![]()
@suik Látkový ubrus je utopie
Na vánoce sice byl, ale pak šel rychle zase dolů ![]()
@CokeLady píše:
@Genovesataky tu máem nové květinářství ataky krásné vazby, sušené, a umělé, ale z pěnoviny, takže bych nepoznala, že nejsou živé, třeba pěnové růže… ale mně na tom zas „vadí“ ta trvanlivost, že se to okouká
To právě musíš mít toho víc, pěkně krabičky podle ročních obdopí, nejlíp na každé víc vazeb a střídat
. Já to tak mám, na jaro luxusní látkové tulipány, ty mininarcisy, různé zelené svíčky, polštáře zelené na sedačku. Pak přidám kraslice, slepičky, zajíčky, pak to všechno smetu a nahradím sušenou levandulí a levandulovým porcelánem, ubrusy k tomu, fialové svíčky, fialové polštáře na sedačku. Mívala jsem i podzim, ale co mám dcerku, zůstává levandule zpravidla od května až do listopadu
.
Mně se látkový ubrus daří, zatím. Ale mám zatím jen jedno rozumné dvouletě. A musí být kvalitní, ty mají nějakou úpravu voskem nebo co, dnes mi na něj vylila 1/2 hrnku kafe a stihla jsem to utřít
![]()