Divná realitka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.1.14 21:13

Divná realitka

Ahoj, prosím o radu, nebo spíš názor. Delší dobu hledáme podnájem, na bazoši jsem našla super nabídku, tak jsem ještě ten den volala majitely, tak jsem se ptala na prohlídku atd atd. Řekl mi že zatím čeká na katastr až byt na něj napíšou, ale že s náma bude počítat a ať se mu za tři týdny ozvu, to bylo v sobotu. V neděli ráno jsem ten samy být našla na stránce jedné realitní kanceláře, tak jsem volala makléřovi..že máme zájem, domluvili jsme se že kontaktuje majitele a druhý den se mi ozval. Řekl ze mají hodně zájemců a zda máme opravdu zájem, že se druhý den sejdeme a napíšeme rezervační smlouvu, zaplatíme zálohu a bude se s náma počítat. V pondělí jsme se s ním sešli, dohodli se ze nabídku stáhne z internetu, a že bude 1. Nebo 2. Ledna kontaktovat majitele a pak se domluvíme co a jak. Dneska jsem mluvila. Kamarádkou a shodou okolností jsme se o tom bavili a ona že jde zítra na prohlídku bytu, že už je s majitelem domluvena, ze pokud se jí bude byt líbit je její, pak z ní vypadlo ze to je ten byt co máme v rezervaci my! Tak jsem hned volala makléři, co to má znamenat, a on že tohle nikdy není stoprocentní a že kdyžtak najdeme být jiný, a že majiteli hned zavolám, a pak se ozve. Po půl hodině volal ze se mu nemůže dovolat. Nevím co si o tom myslet:-/?? Ráno mě má kontaktovat. Jsem pěkně naštvaná, takovéhle jednání se mi nelíbí!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.1.14 21:15

Jinak máme podepsanou rezervační smlouvu a zaplacený poplatek, ve smlouvě je přímo napsáno, že ten byt dál nesmí nabízet!

• Citovat
  • Upravit
12667
1.1.14 21:16

Kecy v kleci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 21:17

A co to je za realitka? Podla tych kecov to vypada na pekne mrchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 21:20

Reaitka se jmenuje Refias

• Citovat
  • Upravit
66798
1.1.14 21:21

Tak snad máte smlouvu s tím, že pokud by vám byt nepronajali, rezervační poplatek bude vrácen. Co je to za RK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 21:24

Jo to máme, ale štve mě tohle chování!!!

• Citovat
  • Upravit
66798
1.1.14 21:25

Je to malá realitka, těžko říct, co od nich čekat. Záleží na smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 21:28

Zalezi co je v zmluve. Ak je tam vyslovene uvedene, ze mate nemovitost zarezervovanu zlozenim poplatku, tak by som trvala na vrateni poplatku a nazdar. Taketo jednanie nevesti nic dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 21:31

No právě! :-( uvidíme. Ale takovy jednání jsem si nepredstavovala, když se jim pak bude platit docela velká provize:-/

• Citovat
  • Upravit
12667
1.1.14 21:34

Ja len nechapem, ze ked ste mali kontakt na majitela, tak ste sli cez realitku? A ze majitel cakal kym to nan kataster napise? To vam nebolo podozrive? Ja to teda nechapem, to este poriadne ani nekupili a uz to inzeruju ci jak?

Příspěvek upraven 01.01.14 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
1.1.14 21:34

Ja teda tomuhle moc nerozumím, ale může vůbec někdo nabízet byt který ještě ani není jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 21:35

Jo jo, už to pronajímá, hlavně v tom bytě stále někdo bydlí! Včera se tam svítilo.

• Citovat
  • Upravit
66798
1.1.14 21:36

Tak já to chápu. S bytem jsou spojeny výdaje. Majitel ho nabyl, chce si zajistit co nejdřívější placení nákladů na byt plus nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.1.14 21:48

Realitka to nejspíš nabízela bez pisemne smlouvy s majitelem a nemá ho vubec podchyceneho, sam majitel bude nejspíš taky trochu střelec. RK v tomto případě spoleha zrejme i na to, že vás nakonec umluvi na jiný byt, pokud tento pronajme sám majitel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný