Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Maden píše:
to potvrzení o zastoupení majitele bytu se nazývá exkluzivita. A málokterý majitel bytu ji dává rád.
Pokud pronájem nedopadne, nemusí to být chybou RK, ale může to být i chybou majitele, nebo se tam vetře jiná RK… Když nemá exkluzivitu, tak nemá ani z čeho zaplatiti nějakou tu pokutu, o které tady píšete a nemá ani záruku, že majitel necukne.
No, tohle všechno já vím.
Proto jsem tam psala, že nechápu, PROČ zakladatelka všechno neřešila pouze s „majitelem“ bytu (prvo inzerentem), když ho stejně kontaktovala jako prvního. Ale v podstatě ho obešla (zbytečně) a pak podepsala něco s tou RK.
Ja dufam, ze si zakladatelka uvedomuje, ze aj keby teraz nasla byt priamo od majitela, tak si hlavne musi overit, ci je ten dotycny skutocne majitelom
Pretoze si myslim, ze zakladatelka jedna urychlene a to sa casto neoplati v tychto situaciach..
@Cricry píše:
Nemusí to být tak, že RK okopíruje inzerát bez vědomí majitele, to už se dneska skoro nedělá, není převis poptávky nad nabídkou, ale opačně. Spíš to probíhá tak, že RK zavolá na soukromý inzerát, zda může byt nabídnout svým klientům, majitel řekne klidně, ale nezávazně, nic nepodepíšu atd. a pak už je to na dalším jednání. Ale určitě do toho nesmí vstoupit příjem zálohy
Přesně tak.
Vím že jsme úplně pitomý:-( teď mi všechno dochází, makléř se stále neozval, pokud se do oběda neozve, tak ho budu kontaktovat sama, nejsem žádná stíhačka, ale chci vědět co teda bude! Kamarádka má jít na prohlídku v 1 hodinu, mě majitel řekl že klíče bude mít až v půlce ledna. Nerozumím tomu už fakt:-/
Ono mi to trochu připomíná jeden podvod, který byl v jednom krimiseriálu (nevím, jestli Malý pitaval velkého města, nebo co to bylo). Ale bylo to myslím na základě skutečného případu.
Podvod spočíval v tom, že jedna paní předstírala, že má velké známosti na vysokých školách a dokáže ovlivnit přijetí/nepřijetí uchazeče ke studiu (tuším, že ve skutečnosti na nějaké vejšce dělala uklízečku).
No, a za přijetí brala od rodičů úplatky, které pak v případě nepřijetí „poctivě vracela“.
Takže makléř už volal a nestihla jsem to vzít:-/ teď mi to nebere:-/ a to jsem si fakt jenom odbehla na wc:-/
No, dobrá zpráva je alespoň to, že „majitel“ nekecá a opravdu probíhá na katastru změna. Řízení zahájeno k 30.12.2013.
Nabyvatel je pán s manželkou.
No… a za jakých okolností si ta realitka ten rezervační poplatek nechá? Co když majitel necukne a zakladatelka s ním smlouvu uzavře? Pak si realitka rezervační poplatek nechá, protože došlo k plnění (tedy k úspěšné realizaci smlouvy)?
Jak je to ve smlouvě?
Má realitka nějakou povinnost prokazovat, že v tom sehrála nějakou úlohu, nebo zakladatelka, že v tom realitka žádnou úlohu nesehrála?
Čili, jestli to chápu dobře, tak zakladatelka se vsadila s realitkou, že se jí smlouvu uzavřít nepodaří. Zakladatelka vsadila 4000 Kč a realitka nevsadila nic. Když se smlouvu podaří uzavřít, vyhrává realitka a těch 4000 z frcu je její. Když se smlouvu zakladatelce nepodaří uzavřít, tak sázku s realitkou vyhrává zakladatelka a realitka jí vrátí 4000 Kč.
@eumedon píše:
Má realitka nějakou povinnost prokazovat, že v tom sehrála nějakou úlohu, nebo zakladatelka, že v tom realitka žádnou úlohu nesehrála?Čili, jestli to chápu dobře, tak zakladatelka se vsadila s realitkou, že se jí smlouvu uzavřít nepodaří. Zakladatelka vsadila 4000 Kč a realitka nevsadila nic. Když se smlouvu podaří uzavřít, vyhrává realitka a těch 4000 z frcu je její. Když se smlouvu zakladatelce nepodaří uzavřít, tak sázku s realitkou vyhrává zakladatelka a realitka jí vrátí 4000 Kč.
Chápeš to dobře ![]()
Foto textu smlouvy je na str. 5 - první dva příspevky. Po rozkliknutí je to čitelné.
Tak to dopadlo následovně. Makléř mi odpoledne volal, ze mluvil s majitelem a majitel byt pronajal někomu z rodiny, údajně. Makléř slíbil že sežene jiný byt, ještě mi má volat. Necham si vrátit zálohu a s touto realitou nechci mít nic společného!
@Anonymní píše:
Tak to dopadlo následovně. Makléř mi odpoledne volal, ze mluvil s majitelem a majitel byt pronajal někomu z rodiny, údajně. Makléř slíbil že sežene jiný byt, ještě mi má volat. Necham si vrátit zálohu a s touto realitou nechci mít nic společného!
Ale pohádky jim jdou ![]()
Vrátit zálohu a od této seriózní RK ruce pryč.
@Anonymní píše:
No a my nemáme kde bydlet:-/
A mluvila si dnes pouze s makléřem té RK?
Kontaktovat „majitele“ toho bytu si nezkoušela? Kdo ví, jak to je… Kamarádka se byla na ten byt podívat?
Kamarádce napsal že prohlídku ruší a od té doby je nedostupný:-(
@Anonymní píše:
Kamarádce napsal že prohlídku ruší a od té doby je nedostupný:-(
Tak to bych asi byla ráda, že to nevyšlo.
To je také jednání na…