Divná realitka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.1.14 21:53

Takže majitel to může jentak pronajmout? No to je fajn vědět. Ráno volám makléřovi, a pokud to nedopadne tak od toho ruce pryč!

• Citovat
  • Upravit
Mi24
1.1.14 21:54

Nikdy bych jsem neplatila zálohu aniž bych jsem viděla dům už dle toho to budou podvodnici

• Citovat
  • Upravit
515
1.1.14 21:58

A mimochodem, pokud byt není přepsán na nového majitele, tak s ním vlastně žádna smlouva o spolupráci na tento byt uzavřena být nemohla, takže nejspíš ústní příslib spolupráce, což si ale každá ze stran může vykládat, jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.1.14 22:04

Možna to dopadne pro tebe dobře a ta RK majitele presvedci, at ti to necha, ale je to neprofesionální. Počkej až co ti řeknou a na rovinu se zeptej, jak jsou na tom s majitelem. Každopádně nájemní smlouvu musíš uzavřít stejně s majitelem, ne skoro majitelem. A ještě je otázka, s kým ta kamarádka mluvila, zda s majitelem skoro bývalým nebo skoro budoucím, nebo taky možná jen s najemnikem, možný je všechno.

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 22:07
@Cricry píše:
A mimochodem, pokud byt není přepsán na nového majitele, tak s ním vlastně žádna smlouva o spolupráci na tento byt uzavřena být nemohla, takže nejspíš ústní příslib spolupráce, což si ale každá ze stran může vykládat, jak chce

to je vlastne pravda.

zakladatelko, vy ste ten byt neboli ani pozriet??? 8o 8o 8o to snad nie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
1.1.14 22:13
@cuttysark píše:
Ja len nechapem, ze ked ste mali kontakt na majitela, tak ste sli cez realitku? A ze majitel cakal kym to nan kataster napise? To vam nebolo podozrive? Ja to teda nechapem, to este poriadne ani nekupili a uz to inzeruju ci jak?Příspěvek upraven 01.01.14 v 21:34

No, to mě taky udivilo.

Apropos, ony si ty realitky nabídky vzájemně od sebe kopírují. Pokud někomu dávám peníze (třeba rezervaci), tak mne zajímá, jestli má výhradní smlouvu s majitelem (to musí být v jeho prohlášení) a smluvní pokuta pro případ, že to pro mne rezervováno nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
1.1.14 22:13
@Cricry píše:
Možna to dopadne pro tebe dobře a ta RK majitele presvedci, at ti to necha, ale je to neprofesionální. Počkej až co ti řeknou a na rovinu se zeptej, jak jsou na tom s majitelem. Každopádně nájemní smlouvu musíš uzavřít stejně s majitelem, ne skoro majitelem. A ještě je otázka, s kým ta kamarádka mluvila, zda s majitelem skoro bývalým nebo skoro budoucím, nebo taky možná jen s najemnikem, možný je všechno.

1. byt má majitele X
2. inzeruje to pán Y (prý budoucí majitel)
3. inzeruje to realitka R
4. jen tak podepíšeš „něco“ s R (asi cár papíru, když majitel je kdovíkdo) a složíš kauci…
5. chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
1.1.14 22:15

No je to dost blbost od vas, ze ste nieco take podpisali. Ako moze niekto podpisat rezervacnu zmluvu a zaplatit poplatok (!!!) na byt, ktory ste nevideli? To sa nebojite, ze byt nebude taky, ako chcete? Ja toto nepochopim.. A specialne, ked ste boli v kontakte s majitelom, tak to mi hlava nebere :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 22:20
@anonymouss píše:
1. byt má majitele X
2. inzeruje to pán Y (prý budoucí majitel)
3. inzeruje to realitka R
4. jen tak podepíšeš „něco“ s R (asi cár papíru, když majitel je kdovíkdo) a složíš kauci…
5. chjo

asi tak… a ani nepotrebujem prehliadku bytu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 22:23

Byt jsme viděli na fotkach a videu, ale ve smlouvě je ze kdyby se nám fakt nelíbil, tak můžeme od smlouvy odstoupit.

• Citovat
  • Upravit
515
1.1.14 22:24

Tak radši nebudeme zakladatelku plašit, podle mě si penize Refias nenechá, kdyby to nevyšlo, něco málo referencí na ně mám. Ale je to blbá situace a zkušenost pro příště. Reality v ČR, to je DŽUNGLE. Ale tedy profesionální realitka nenechá složit poplatek klienta, který nemovitost ani neviděl! Fyzicky.

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 22:24

Kamarádka mluvila s budoucím majitelem:-/

• Citovat
  • Upravit
Mi24
1.1.14 22:26
@Anonymní píše:
Byt jsme viděli na fotkach a videu, ale ve smlouvě je ze kdyby se nám fakt nelíbil, tak můžeme od smlouvy odstoupit.

„klobouk dolů“ jako prohližím si realitky a dívam se na různé domy, ale vždy to zkresluje já bych ho prostě musela vidět naživo než bych dala peníze

• Citovat
  • Upravit
1515
1.1.14 22:27
@Anonymní píše:
Kamarádka mluvila s budoucím majitelem:-/

Nojo, to je furt _budoucí majitel_

Když vyhlásím, že prodávám Hradčany a jsem jejich budoucí majitel, jen čekám na zápis do katastru, koupíte?

ed. překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
1.1.14 22:28

Jednu věc nechápu: Jak může současně realitka vybírat rezervační poplatek a (budoucí majitel) nabízet ten byt?

Rozum mi říká, že rezervovat to může jedině majitel, nebo někdo, kdo má s majitelem výhradní smlouvu.

Jak může vůbec někdo zajistit rezervaci bez výhradní smlouvy?

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný