Divná realitka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12667
2.1.14 22:20

Tak hlavne nech ti vratia zalohu a nazdar bazar, skusali ste bezrealitky.cz? Neboj nieco sa najde, hlavne si vsetko pozichrovat radsej 2×, i na prehliadku aj 2× zajst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.1.14 18:45

Zakladatelko, hledáte přímo v Lysé? Kdybyste chtěli třeba Čelakovice, tak bych měla zdroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.14 18:46

Ahoj hledáme nymburk nebo poděbrady:-/a hodně to spěchá.

• Citovat
  • Upravit
6
4.1.14 19:44

Dobrý den, jsem majitelka této Rk a ráda bych věděla o jakého makléře se jedná a jakou nemovitost.Jsme slušná realitka a to co tady píšete mne opravdu velmi zajímá. Všechny rezervační smlouvy jdou přese mne a momentálně nemám žádnou složenou rezervaci na pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.1.14 19:49

Pokud máte zaplacenou rezervaci a k pronájmu nedojde a to ze strany majitele, tak je rezervace vždy vrácena. U pronájmů se nedělají smlouvy s majiteli, protože si nabízejí k pronájmu svou nemovitost také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.1.14 19:53

Pokud máte problém, tak bych byla velmi ráda, aby jste přišla v pondělí 6.1.2013 do kanceláře v Lysé nad Labem, Husovo náměstí 169.Věřím, že se vše vyjasní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.14 12:20

Holky tak to má nečekanou dohru, včera jsem mluvila s majitelem, a stále je byt volný, dneska jedeme na prohlídku, tak to snad klapne. V pátek mi volal pán z rk a takový výmysly:-(

• Citovat
  • Upravit
1515
5.1.14 12:28
@Anonymní píše:
Holky tak to má nečekanou dohru, včera jsem mluvila s majitelem, a stále je byt volný, dneska jedeme na prohlídku, tak to snad klapne. V pátek mi volal pán z rk a takový výmysly:-(

No vida.
Právě proto jsem se na předchozí straně ptala na to přímé kontaktování „majitele“.
Tu nájemní smlouvu dejte nějakému právnikovi na kontrolu. Pro vaše vlastní dobro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.14 15:01

Právníka máme naštěstí v rodině. Ještě nevíme zda nám ho pronajme mají hodně zájemcu, snad v průběhu týdne budeme vědět.

• Citovat
  • Upravit
12667
6.1.14 23:03
@Anonymní píše:
Právníka máme naštěstí v rodině. Ještě nevíme zda nám ho pronajme mají hodně zájemcu, snad v průběhu týdne budeme vědět.

a kontaktovala si tu pani ajaaa co tu pise? Jako, je mozne, ze niektori makleri robia podvody na vlastnu past, mam dve taketo skusenosti (jedna prijala depozit a prchla i s prachmi z CR a druhy ci robil co chcel az kym sme to neriesili s vedenim RK). Byt tebou urcito sa ozvem tej majitelke RK, aby vedela, co ma za floutky maklere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.14 08:42

S paní jsem včera mluvila, moc příjemná paní, řekla že s makléřem si to vyřídí sama.

• Citovat
  • Upravit
6
7.1.14 10:08

Dobrý den,
po zjištění všech okolností k diskutovanému případu vám jen chci sdělit, že podvod ze strany makléře nebyl, spíš jde o majitele.Je to asi tak, majitel nabídne nemovitost do pronájmu RK a když mu přivede zájemce, tak už RK nepotřebuje. Jde tady o to nezaplatit RK provizi. RK jako každý jiný má s pronájmem určité náklady (placená inzerce, vývěsky, prohlídky - cestovné makléře a v neposlední řadě smlouva, která je vypracována právníkem a není stažena z internetu. Když si jdete cokoli koupit - ptáte se kolik z toho obchodník má? Na RK jsou jen a jen pomluvy i když se snažíme dělat svou práci poctivě. S paní, která měla o nájem zájem jsem se domluvila a makléř dostal poučení, že nemůže věřit ústnímu příslibu majitele, že s rezervací souhlasí.
A na konec: snažím vyslechnout obě strany a až poté můžu dělat nějaký závěr bez toho, že bych někoho napadala a urážela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
7.1.14 10:16
@ajaaa píše:
Dobrý den,
po zjištění všech okolností k diskutovanému případu vám jen chci sdělit, že podvod ze strany makléře nebyl, spíš jde o majitele.Je to asi tak, majitel nabídne nemovitost do pronájmu RK a když mu přivede zájemce, tak už RK nepotřebuje. Jde tady o to nezaplatit RK provizi. RK jako každý jiný má s pronájmem určité náklady (placená inzerce, vývěsky, prohlídky - cestovné makléře a v neposlední řadě smlouva, která je vypracována právníkem a není stažena z internetu. Když si jdete cokoli koupit - ptáte se kolik z toho obchodník má? Na RK jsou jen a jen pomluvy i když se snažíme dělat svou práci poctivě. S paní, která měla o nájem zájem jsem se domluvila a makléř dostal poučení, že nemůže věřit ústnímu příslibu majitele, že s rezervací souhlasí.
A na konec: snažím vyslechnout obě strany a až poté můžu dělat nějaký závěr bez toho, že bych někoho napadala a urážela.

Nezlobte se, ale ten makléř v RK dělá první den?
Byl to jeho první klient?
Jinak jeho přístup a postup nechápu.
Myslela jsem, že je dnes standard podepsat smlouvu s prodejcem (který ale nebyl tak docela aktuální majitel, že) okamžitě, a teprve PAK bude seriózní RK nemovitost nabízet. Nechápu :think:

Stalo se, že RK nám při pouhé obhlídce bytu nechala podepsat papír, že jsme tam byli, a že akceptujeme exkluzivitu majitele ve vztahu k RK a nebudeme se ho snažit kontaktovat bokem, což by vedlo k fin. postihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.1.14 10:27

Je to asi, tak že díky informacím z medií nechce nikdo nic podepsat a jak to tedy je možné dělat? I bez smlouvy do toho vložíme náklady a nezbývá nic jiného než počkat, že majitel bude solidní a neobejde vás. V tomto případě byla podepsána rezervace a majitel ústně přislíbil souhlas s rezervací a zároveň to, že se nebude dál nabízet k pronájmu. Ano to je chyba makléře, že na to spolehl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
7.1.14 10:39

@ajaaa pardon, ale to je tak, ked niekto ponuka nemovitosti, ktore ani nevidel a nic o nich nevie, ja teda nechapem, ako moze realitka pracovat na takomto systeme, aj ked je neexkluzivna spolupraca, tak sa predsa dohaduju podmienky, napr ze rk bude byt ponukat za tu a tu cenu tak a tak dlho atd. To su RK uz tak zufale ze ponukaju kde co a ani poriadne nevedia, co to je, kde to je, nevideli nikdy ani majitela atd. Potom sa nedivte, ze na RK kazdy pinda, pretoze tych serioznych je proste malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný