Divná realitka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101606
1.1.14 22:29
@anonymouss píše:
Když vyhlásím, že prodávám Hradčany a jsem jejich budoucí majitel, jen čekám na zápis do katastru, koupíte?

Ne, ale pokud bude v katastru info o probíhajícím vkladu, tak o ceně klidně jednat budu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
1.1.14 22:30
@eumedon píše:
Jak může vůbec někdo zajistit rezervaci bez výhradní smlouvy?

No, nemůže, ale určitě má smlouvu postavenou tak, že když odstoupí od rezervace on, tak se nic neděje a pokud zájemce, tak přijde o peníze… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
1.1.14 22:32

@eumedon
Já ti klidně vysvětlím celou tu akci Z, jo? :mrgreen:

1. Pán X prodáva byt, který není jeho (ale prý bude)
2. Realitka R vidí na bazosi inzerát a jelikož nemá klienty, okopíruje jej na své stránky
3. Se zájemci tak komunikují oba subjekty, zřejmě bez toho, aby o sobě navzájem vědeli
4. bůhví kolik lidí už podepsalo cokoliv s oběma stranami

5. konec pohádky :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
@j.a.n.i1 píše:
No, nemůže, ale určitě má smlouvu postavenou tak, že když odstoupí od rezervace on, tak se nic neděje a pokud zájemce, tak přijde o peníze… :zed:

Jistě. A pokud je to zájemce, který podepíše vše, co je mu předloženo k podpisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
G
@Anonymní píše:
Kamarádka mluvila s budoucím majitelem:-/

Tak holt bude záležet, jak to ten makléř uhraje. Možná kamarádka není jediná, komu ten budouci majitel ještě něco slíbil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 22:34

Holky jak to tak čtu tak jsme pěkně blbý!!! Fakt. Teď když se na to člověk kouká zpětně tak se mi chce brečet.:-/ uvidíme zítra, zda se makléř ozve :-/ ale vypadá to fakt divně:-(

• Citovat
  • Upravit
1515
1.1.14 22:36
@Anonymní píše:
uvidíme zítra, zda se makléř ozve :-/ ale vypadá to fakt divně:-(

Ne zda se ozve.
Zvedni telefon a zavolej mu.
Ach jo.

• bych možná zavolala „budoucímu majiteli“ a zeptala se, jestli ten byt nabízí v spolupráci s RK Refias.

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
1.1.14 22:36
@Anonymní píše:
Holky jak to tak čtu tak jsme pěkně blbý!!! Fakt. Teď když se na to člověk kouká zpětně tak se mi chce brečet.:-/ uvidíme zítra, zda se makléř ozve :-/ ale vypadá to fakt divně:-(

Bohuzial ste… NIKDY nemozes vediet z fotiek ci byt je ok. Alebo cokolvek co chces, ci je na fotke ok! Uz ste pouceni do buducna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 22:37
@Anonymní píše:

urcite by som bola na neho hooodne drza a neprijemna a pozadovala za prve okamzite vidiet ich zmluvu s majitelom a za druhe fyzicky byt. Ak cislo jedna nebude mozne, pozadovala by som vratit peniaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 22:40

Zítra to všechno obvolám. fakt mě to štve:-( ještě otázka? Dá se realitka žalovat třeba? Protože tohle si myslím že opravdu v poradku není!

• Citovat
  • Upravit
515
1.1.14 22:41
@anonymouss píše:
@eumedon
Já ti klidně vysvětlím celou tu akci Z, jo? :mrgreen:

1. Pán X prodáva byt, který není jeho (ale prý bude)
2. Realitka R vidí na bazosi inzerát a jelikož nemá klienty, okopíruje jej na své stránky
3. Se zájemci tak komunikují oba subjekty, zřejmě bez toho, aby o sobě navzájem vědeli
4. bůhví kolik lidí už podepsalo cokoliv s oběma stranami

5. konec pohádky :mrgreen:

Nemusí to být tak, že RK okopíruje inzerát bez vědomí majitele, to už se dneska skoro nedělá, není převis poptávky nad nabídkou, ale opačně. Spíš to probíhá tak, že RK zavolá na soukromý inzerát, zda může byt nabídnout svým klientům, majitel řekne klidně, ale nezávazně, nic nepodepíšu atd. a pak už je to na dalším jednání. Ale určitě do toho nesmí vstoupit příjem zálohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.1.14 22:43
@Anonymní píše:
Zítra to všechno obvolám. fakt mě to štve:-( ještě otázka? Dá se realitka žalovat třeba? Protože tohle si myslím že opravdu v poradku není!

Nedá. Tohle je otázka úpravy zákonů, oni žádný neporušili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 22:43
@Anonymní píše:
Zítra to všechno obvolám. fakt mě to štve:-( ještě otázka? Dá se realitka žalovat třeba? Protože tohle si myslím že opravdu v poradku není!

tak zalezi za co, za to, ze ste podpisali vy hovadinu, ich asi neodsudia, ze… hodne zalezi ako je postavena zmluva, ale zrejme ste ju ani moc necitali co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
1.1.14 22:45
@Anonymní píše:

By to chtělo vidět CO přesně tam máte uvedené, v té „smlouvě“.

@Cricry píše:
Nemusí to být tak, že RK okopíruje inzerát bez vědomí majitele, to už se dneska skoro nedělá.

Ráda slyším. Kdysi to bylo docela běžné (osobní zkušenost s byty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
1.1.14 22:47
@Cricry píše:
Nedá. Tohle je otázka úpravy zákonů, oni žádný neporušili

No moment. Pokud nebudou schopni plnit smlouvu ani nevrátí peníze, tak se samozřejmě žalovat dá. Protože porušili smlouvu.

A dá se pochopitelně žalovat i neplatnost smlouvy, pokud realitka nemá výhradní smlouvu s majitelem. A z neplatnosti smlouvy pak plyne povinnost vrátit vše, co bylo plněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný