Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@CokeLady POdle mě ani 14 dnů nedá. Já nechám vánoční výzdobu do konce ledna, pak už se těšíváme na jaro. Loni jsem to ani tak nevychytala, za jarní výzdobou v okně sníh
![]()
Jo stul s dekoraci je muj sen, ale momentalne nerealny, vypada to u nas jako u žižule.
, i jsem rezignovala na latkovy ubrus ![]()
@suik Látkový ubrus je utopie
Na vánoce sice byl, ale pak šel rychle zase dolů ![]()
@CokeLady píše:
@Genovesataky tu máem nové květinářství ataky krásné vazby, sušené, a umělé, ale z pěnoviny, takže bych nepoznala, že nejsou živé, třeba pěnové růže… ale mně na tom zas „vadí“ ta trvanlivost, že se to okouká
To právě musíš mít toho víc, pěkně krabičky podle ročních obdopí, nejlíp na každé víc vazeb a střídat
. Já to tak mám, na jaro luxusní látkové tulipány, ty mininarcisy, různé zelené svíčky, polštáře zelené na sedačku. Pak přidám kraslice, slepičky, zajíčky, pak to všechno smetu a nahradím sušenou levandulí a levandulovým porcelánem, ubrusy k tomu, fialové svíčky, fialové polštáře na sedačku. Mívala jsem i podzim, ale co mám dcerku, zůstává levandule zpravidla od května až do listopadu
.
Mně se látkový ubrus daří, zatím. Ale mám zatím jen jedno rozumné dvouletě. A musí být kvalitní, ty mají nějakou úpravu voskem nebo co, dnes mi na něj vylila 1/2 hrnku kafe a stihla jsem to utřít
![]()
@Genovesa jo, kdyz byla jen dcera tak to slo, i na tom dokonce jedla, mela jen plinku a kus igelitu, ale co se narodil syn, slo to nejak do kytek vsechno.
ale jeden cas jsem mela na stole nejakou kvetinacovou kvetouci kvetinu
@CokeLady
Já mám velký rodinný dům, velkou vestavěnou skříň pod schody ve vchodu a tam to všechno mám, to mi nevadí. Ty zajíčky jsem plácla spíš ironicky, pro pobavení, sama je totiž nemusím
. Mně by bylo asi zatěžko pro ty živé kytky furt jezdit, bo bydlim na vsi
.
@suik Však časem uvidím, zač je toho loket
… Živé kytky v květináči vždycky umořím
, pěstuju si teď dítko, no
.
Ubrus?
Jakýkoli ubrus má u nás trvanlivost max. 2 hodiny. I ten uprostřed stolu
A na dekoraci máme malý stůl…
Do cibulovin bych zatím nešla, dost se ještě topí a opravdu nevydrží. Mám teď 4.týden brambořík a drží, vánoční růži už od listopadu a nechám klidně až do jara, včera jsem vyhazovala po 3 týdnech řezané anthurie. Jinak to řeším také sušenou levandulí ve skleněné karafě..to je moje spolehlivá stálice
I dekorace ve skle vypadají moc hezky, ale samozřejmě záleží na stylu domácnosti. Já si dělala kurz v květinářství, kde dělali aranžmá na stůl na přání zákazníků běžně, ale také ochotně poradili, co si nakoupit, pokud si zákazník chtěl udělat vazbu sám.
@Žižule píše:
Holky, závidím vámTo byl vždycky můj sen, uklizený stůl s nějakou dekorací, případně kytkou, uprostřed. Zkoušela jsem to, ale na stole pořád něco je, když už zrovna děti nejí, tak něco vyrábějí, kreslí, skládají… A když děti spí nebo nejsou doma, tak na stole pracuju, to znamená notebook a spoustu papírů, takže dekorace by tam mohla být leda přes noc a to jaksi nemá smysl. No, třeba k tomu taky jednou dospěju
![]()
tak to u nás zas nejde mít nic na konferenčáku, nejmladší si začal stoupat a vše co tam je u vadí a shodí to na zem, takže dokud můžu mít dekorace v kuchyni na stole, tak tam budou, než mi to i s tama shodí
![]()
My mame na stole deti ![]()
V uklizenem stavu mam uprostred kytku, ted vanocni hvezdu, ale normalne mam kytku, ktera ma tmave zelene dlouhe listy a pak z ni vybehne stonek, ktery je na konci clenity, plochy, zbarveny do cervena a na tom se potom udelaji male kvety, dela paradu cely rok. Plus mam vazicku ve ktere jsou zapichy - dratene srdicka a dratenou spiralu se zavesenym srdickem.
…a teď mě ještě napadlo z živých kytek kalanchoe, kvete dlouho, je v různých velikostech a barvách. Určitě trvanlivější než cibuloviny.
http://www.fler.cz/…pich-2313588
Neco takoveho mam ve vazicce
Kedze mam 17 mesačného prcka tak na stole nemam nic pokial niesu sviatky ![]()
teraz idu velikonoce cize na stole budu nejake tie velikonocní dekorace typu vajicok malovanyk kuriatok a zajickou a chcela by som si to tento rok kupit tu tak mozno ta inspirujem ![]()
http://www.glassor.cz/