Dekorace z vizovického těsta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1626
21.11.11 08:43

Dekorace z vizovického těsta

Ahoj ženy (muže pochopitelně také zdravím) :mavam:

Tak se blíží první vánoce, které si zařídím dle svých představ, na což se nesmírně těším. Chaos, úklid na poslední chvílí a přeplácaný stromeček se světýlky z tržnice nechám mamině, kam se chystáme pětadvacátýho na oběd a tak už teď pomalu a v klidu začínám přemýšlet, jak vyzdobit byt, kam dát stromeček, aby ho to naše zvíře nezničilo ještě před štědrovečerní večeří ale hlavně jsem si vzpomněla, jak jsme kdysi na základce v družině dělali vánoční ozdoby z vizovického těsta .
Na netu jsem našla různé návody.. tedy hladká mouka a voda, to nic složitého není, že to budu hodinu patlat, aby to bylo dobře propracovaný, s tim taky počítám, ale spíš mě zajímá, jak dlouho se má těsto odležet v lednici? Někde jsem našla 2 hodiny, jinde že přes noc.
Tak mě zajímají vaše rády a zkušenosti. A kdyby byl nějaký tip či zlepšováček, nezlobila bych se :mrgreen:
A pokud některá máte nějaké výrobky, ráda budu obdivovat i fotky.

Doufám, že mi tahle klidná a příjemná nálada vydrží a konečně letos uniknu tomu děsnému šílenství a totéž přeju i Vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6882
21.11.11 08:53

ahoj Verčo :mavam:
u nás se dělají jednoduché ozdůbky
http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…
Krabici jsem jich dělala jedné holčině do denního stacionáře, měla je pro vánoční jarmark. Jinak s nima zdobím např. věnečky a pod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.11.11 09:00

consi Na fotky mrknu! Teď mě vyděsila nějaká diskuze na blogu, že pečivo při pečení (sušení) praská a to tam ženský psaly, že dodržují určené teploty a tak.. Dá se to nějak „pojistit“ ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
21.11.11 09:02

Veru, jj někdy se mi stane, že pár kousků praskne. Já teda suším nejdřív na kamnech a pak dosušuji v troubě. Ale tomu asi nezabráníš, nebo možná bude mít nějaký zlepšovák jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.11.11 09:04

ještě mě napadlo, když se dělá třeba betlém, jakože trojrozměrný, to se pak musí špatně sušit ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
21.11.11 09:08

no budeš to sušit podstatně dýl bych řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
21.11.11 09:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.11.11 09:39

tak teďs mě nalomila, včera jsem Kubovi slíbila, že budem péct perníčky, aby je pak mohl Ježíšek dát na stromeček jako ozdoby, ale vizovický pečivo je taky super nápad :think: Tak ho asi některej den zkusím s prckem uplácat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
24.11.11 19:15

Mě teda jako dítě na vizovickém naprosto ničilo, že se to nedá jíst :mrgreen: Takže jsem ho strašně nenáviděla :lol: Jinak to moc obdivuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.11.11 23:48
kate02 píše:
tak teďs mě nalomila, včera jsem Kubovi slíbila, že budem péct perníčky, aby je pak mohl Ježíšek dát na stromeček jako ozdoby, ale vizovický pečivo je taky super nápad :think: Tak ho asi některej den zkusím s prckem uplácat :-)

Nevím, kolik mu je, ale naše čtyřletá je z toho nadšená a tovří a tvoří a tvoří… ;)
Zítra musím zadělat těsto hned po ránu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat