Památníček se vzpomínkami na těhotenství, porod a růst syna

7213
15.11.11 14:49

vzpominky na tehotenstvi,porod,rust syna

Dobry den,nenasla jsem vhodnejsi kadegorii tematu kam tohle zaradit,tak se pripadne omlouvam…

Chci se zeptat,pisete svym detem nejake denicky,pamatnicky a neco v tom stylu?pisete rucne do predem predtistenych textu,tabulek,knizek,denicku a nebo treba na PC a ukladate pro pozdejsi korekci,upravu,vytisteni apd?

Ted me na prochazce napadlo,ze bych malemu zacala psat jakoby pametni knihu,kde bych se snazila nadlehcenou formou zavzpominat na obdobi kdy byl v brisku,jak se narodil a pak nejak treba kazdy mesic,vzpominky,zazitky,pokroky,humorne zazitky :-D sama bych to brala jako urcity relax a treba do budoucna by nemuselo byt spatne si v necem takovem prolistovat,co myslite?premyslim,jestli psat rucne-pismo nemam necitelne,ale taky zadny krasopis :mrgreen: a nebo ze bych si psala ve wordu na pc a pak s tim udelala nejakou upravu,vytiskla,nechala udelat desky ci co ja vim :-)

jak to mate vy?date nejake poznatky,rady a tipy???

dekuji a pekny den prejem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16939
15.11.11 14:52

Ahoj,já dětičky ještě nemém,ale myslím, že je to moc dobrý nápad! Dokážu si představit,jak v tom spolu jednou budete listovat, vzpomínat… :srdce:
Určitě se do toho pust. Pak nám ostatním můžeš dát návod jak na to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.11.11 14:54

Ahoj. Já mám pro obě holky deníčky psané ručně (do sešitů), přepsané do PC a pak ještě knížečky, kam se jen dopisují významné události a datumy, dají se vlepit i fotky (ty jsou ale jen do 3 let). Deníčky, co píšu, jsem začala psát už v těhotenství. Jsou tam moje pocity, obavy, výsledky a fotky z UZ atp. Pak od narození jsem psala první rok denně, druhý rok po měsících (když bylo něco nového, neobvyklého) a od druhého roka (to zatím jen už starší dcery) píšu už jen konkrétní události (Vánoce, prázdniny, kroužky, různé akce atp). V té počítačové verzi mám semtam ke konkrétnímu dni maličkou fotku z toho dne. Teď zrovna upravuju deníček pro mladší dceru a je to krásné si to všechno takhle připomenout, takže toho času rozhodně nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
15.11.11 14:55

Tak já jí vedu deníček o tom kdy si sedla, kdy jí vyrostl jaký zub, kdy byla poprvé v kočárku a schovávám si ty nejdůležitější věci- třeba první dudlík, plínku, bodýčko, těh. test, botičky, fotku z novin, kde byla, ....... . Třeba to jednou chtít nebude, ale já se do toho dívám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.11.11 14:56

eseto,no ja na skole moc rada psala,slohovkama jsem si vylepsovala prumer znamky :-D no jo,ale ze skoly jsem uz nejaky patek venku,jeeee tech patku bylloooo :mrgreen: tak nevim jak by mi to slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.11.11 15:00

jeeeee holky,jen taki dal,cim dal lepsi prispevky…

no ja mam predstavu ze predchozi obdobi rozclenim na mesice,zpetne si uz nepamatuji co ktery den bylo a tak…a pak uvidim jak bych pokracovala…

jinak dudlika a takhle schovavat vzpominky je taky super,to me nenapadlo :palec: :palec: :palec: jen prvni dudlik byl kopretina a dlouho jsem preucovala na modernejsi,tak kdyz ted vidim kopretinu,tak me to drazdi jak byka cervena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
15.11.11 15:04

No já něco podobného dělám. Píšu to na PC. Těhu tam teda nemám, ale takové ty důležité věci, jako kdy se začali přetáčet, kdy byl první zub, první slova, oblíbené hračky, kdy lezli, první kroky, kdy začal jezdit na kole, kdy na bruslích, kdy na lyžích, jejich sny. Do roka jsem psala po měsíci nebo dle pokroků, pak po půl roce teď už jen jednou za rok. Mám to v takové tabulce, je tam váha, míra, motorika, řeč, spaní, pokroky, poznámky. Teď už samo řeč, nebo spaní vynechávám (synovi je 7 dceři 4)o to víc je tam o jejich povaze, koníčcích, zájmech, snech. Někdy se k tomu ráda vracím, nevím jestli to někdy budou číst, ale pro mě je to poklad.

• Citovat
  • Upravit
16939
15.11.11 15:14
RadanaH píše:
eseto,no ja na skole moc rada psala,slohovkama jsem si vylepsovala prumer znamky :-D no jo,ale ze skoly jsem uz nejaky patek venku,jeeee tech patku bylloooo :mrgreen: tak nevim jak by mi to slo

vzládneš to určitě na jedničku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.11.11 15:19

Mám zatím jenom sešitek, kde jsou bodově popsané pokroky. Časem to plánuju trošku přepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
15.11.11 15:21

Já mám pro prvního syna těhotenský deníček a pak Deníček děťátka, detailně první rok, po roce už jen důležité události a pokroky. Pro druhého píšu taky těhotenský deníček. Já jsme takový „spisovatel“.
A syn má ještě teda speciální velké album, od těhotenství do 1roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
15.11.11 15:21

ahoj, já teď dělám malé fotoknihu. takový průřez jejím prvním rokem, plus tam píšu záznamy jejích pokroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.11.11 17:40

jeeee holky,jsem rada ze jste podobne naladene,ja ze jestli to neni divny,blby…

fakt diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
15.11.11 19:15

Dělala jsem si těhotenský deníče, po týdnech, ve formě digiscrapu. Už to mám vytištěné, ještě to nechám svázat. A plánuju udělat i pro dítě, mám zaznamenané události po měsících, tak to musím scrapnout. Pak to asi dám do nějakého alba, které nějak pěkně ozdobím. Sice si píšu i takovou tu pamětní knížku, dostali jsme jí od pojišťovny, ale nelíbí se mi a není tam přesně co bych chtěla… Ale zas mi nedá jí nepsat, když už jí mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
15.11.11 23:04

Já jsem ještě v těhu koupila předtištěný deníček s obrázky Anne Geddes a průbežně pam dopisuju - váhu, výšku, zuby, kdy začal lézt…
Moje mamka má schované deníčky po mě a po bráchovi a já myslím, že to je super věc. Mohla jsem třeba porovnat sebe a syna ve váze, v zubech atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.11.11 09:11
barique píše:
Já jsem ještě v těhu koupila předtištěný deníček s obrázky Anne Geddes a průbežně pam dopisuju - váhu, výšku, zuby, kdy začal lézt…
Moje mamka má schované deníčky po mě a po bráchovi a já myslím, že to je super věc. Mohla jsem třeba porovnat sebe a syna ve váze, v zubech atd…

Proto to dělám a asi všichni to tak máme, abych později věděla, kdy co bylo a až bude mít dcerka děti, aby mohla srovnávat se sebou. A taky při mé špatné paměti a jak čas rychle letí, bych si nepamatovala nic:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat