Dela tu ted nekdo autoskolu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2513
13.7.22 14:32

Dela tu ted nekdo autoskolu?

Ahoj,

je tu nekdo, kdo dela ted autoskolu? Pojdte se podelit..

Ja delam a vcera poprve v provozu na jiznim meste v Praze..a jako mam pocit, ze tohle se snad nikdy nenaucim..

Co vam dela problem? Mne asi vse, proste je toho nejak moc, jasne bylo to poprve na silnici..ale stejne..proste radit, zrcatka, prechod, chodci, kruhac, prednosti…vzdy neco zapomenu, drzim se moc u stredove cary, davam misto z 3 na 2 dam 4 ani si nevsimnu. Predjizdeni, kouknu do zrcatek, ale uz zapomenu koukat i pred sebe…volant drzim moc pevne a tocim s nim pry jak diva v zatacce nebo na kruhaci..ruzne krizovatky mi jsou nejasne, i kdyz teoteticky chapu prednosti, v ty chvili nevim..jako jo..poprve no, ale stejne mam furt pocit, ze tohle se mi nezautomatizuje..ze naopak, pribyde toho vic, vic situaci co resit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
13.7.22 14:41
@PAN66 píše:
Ahoj,

je tu nekdo, kdo dela ted autoskolu? Pojdte se podelit..

Ja delam a vcera poprve v provozu na jiznim meste v Praze..a jako mam pocit, ze tohle se snad nikdy nenaucim..

Co vam dela problem? Mne asi vse, proste je toho nejak moc, jasne bylo to poprve na silnici..ale stejne..proste radit, zrcatka, prechod, chodci, kruhac, prednosti…vzdy neco zapomenu, drzim se moc u stredove cary, davam misto z 3 na 2 dam 4 ani si nevsimnu. Predjizdeni, kouknu do zrcatek, ale uz zapomenu koukat i pred sebe…volant drzim moc pevne a tocim s nim pry jak diva v zatacce nebo na kruhaci..ruzne krizovatky mi jsou nejasne, i kdyz teoteticky chapu prednosti, v ty chvili nevim..jako jo..poprve no, ale stejne mam furt pocit, ze tohle se mi nezautomatizuje..ze naopak, pribyde toho vic, vic situaci co resit. :mrgreen:

Naučíš se co a jak máš používat, ale vždy toho bude moc. Vždy si řekneš udělala jsem to správně, tak jak jsem měla.
Je tam ta a ta značka a měla jsem přednost já nebo druhý řidič.
Teď máš v autě 4 oči, 4 ruce a 4 nohy (učitel), pak si budeš muset vše hlídat sama. A vždy bude lepší když je řidič ve střehu než sebevědomý pohodář…

• Citovat
  • Upravit
824
13.7.22 14:44

Ano, dělám. I na mě toho je toho hodně. Instruktor často zvýší hlas nebo někdy i zařve, takže z toho nejsem zatím moc šťastná. Taky jsem na začátku, tak doufám, že to bude lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
13.7.22 15:13

Proto chodíš do autoškoly, aby ses to naučila. Jestli na tebe instruktor řve, tak je to hodně špatně. Já dělala před rokem kondiční jízdy u Dostála na Budějárně a to je neuvěřitelnej kliďas a pohodář. Všechno vysvětlí, nenervuje. Neřídila jsem před tím dvacet let a měla jsem stejné pocity, jako máš ty. Že to nemůžu nikdy zvládnout, kór v pražském provozu. A zvládla jsem to a jezdím. Respekt mám velikej, ale je to čím dál lepší. Hlavně to nevzdávej, kousni se a dáš to. Já musela začít, protože jsme se stěhovali mimo Prahu a do Prahy jezdím do práce. Tak to mám hezky namíchaný - kus po okresce, kus po dálnici a kus po Praze. Zvládneš to, neboj, spousta věcí se ti časem zautomatizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
13.7.22 18:50

Bude to v pohodě. Neboj. :) Co rozjíždění a řazení? To je v pohodě? Za mě je nejlepší naučit ty ryze technický věci okolo auta co nejdříve a pak se už jen soustředit na okolí při jízdě. Pokud něco nestíháš vnímat, zpomal.

Hodně věcí se ti dostane „pod kůži“ a budeš to dělat podvědomě. Každý z nás někdy začal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
13.7.22 20:39
@yakuba píše:
Bude to v pohodě. Neboj. :) Co rozjíždění a řazení? To je v pohodě? Za mě je nejlepší naučit ty ryze technický věci okolo auta co nejdříve a pak se už jen soustředit na okolí při jízdě. Pokud něco nestíháš vnímat, zpomal.Hodně věcí se ti dostane „pod kůži“ a budeš to dělat podvědomě. Každý z nás někdy začal.

Rozjezdy dobry, nechcipa mi to, jen obcas mi tika pomaleji poustet spojku..obcas to poskoci, ale to malo..razeni jak kdy, to pry chce dopilovat. obcas kdyz podrazuji z 3 na 2 tam dam 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.7.22 00:18
@Denisa56 Velk
@Denisa56 píše:
Proto chodíš do autoškoly, aby ses to naučila. Jestli na tebe instruktor řve, tak je to hodně špatně. Já dělala před rokem kondiční jízdy u Dostála na Budějárně a to je neuvěřitelnej kliďas a pohodář. Všechno vysvětlí, nenervuje. Neřídila jsem před tím dvacet let a měla jsem stejné pocity, jako máš ty. Že to nemůžu nikdy zvládnout, kór v pražském provozu. A zvládla jsem to a jezdím. Respekt mám velikej, ale je to čím dál lepší. Hlavně to nevzdávej, kousni se a dáš to. Já musela začít, protože jsme se stěhovali mimo Prahu a do Prahy jezdím do práce. Tak to mám hezky namíchaný - kus po okresce, kus po dálnici a kus po Praze. Zvládneš to, neboj, spousta věcí se ti časem zautomatizuje.

Velký obdiv!!! Já neřídila pět let a mám velký strach zase začít…jsme teď s manželem v Brně, předtím jsem jezdila jen v menším městě. Už je mi trapné, že pořád musí řídit jen manžel, protože já se bojím :nevim: :roll: Už jsem přemýšlela, že bych si pořídila třeba auto s automatem, abych se pořád nemusela soustředit na řazení…ono je i blbé to, že tady v Brně všude dojedu městskou dopravou i s kočárkem, kdybych bydlela někde na vesnici, tak mě to asi určitě donutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí