Návštěvy co rády přijdou ale k sobě už nepozvou.

Anonymní
13.7.22 11:32

Návštěvy co rády přijdou ale k sobě už nepozvou.

Ahoj holky. Řešila jsem nedávno s kamarádkou. Pozvete si domů kolegyni z práce i s rodinou. Návštěva proběhne v pořádku s tím že ale kolegyně vás na oplátku k sobě nepozve ale čeká že přijde znovu ona s rodinou k vám. To tak že vám nečekaně zazvoní u domu když se vám to opravdu nehodí. Já jsem zažila něco podobného v rodině. Máme příbuzné co k nám přijeli ale my když jsme k nim jeli na domluvenou návštěvu tak jsme stáli jen venku. Stalo se vám to taky někdy? anonym chodí sem rodina

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
13.7.22 11:42

Že by mě někdo nechal stát venku se mi nestalo, ale návštěvy, co se rády pozvou a obráceně to už neplatí jsem doma měla. Zvát jsem tedy přestala a scházíme se někde venku. Nezvané návštěvy nesnáším, občas to někdo zkusil, ale nehodlám na takovou hru přistoupit, takže od toho máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8898
13.7.22 11:50

Já tady tyto spolecensky normy nesnáším, nechápu a nejspíš teda ani nedodrzuju. Když si někoho k sobě pozvu tak to přece nedělám jen proto, že chci, aby on pozval mě… nebo snad jo? Já si zvu lidi proto, že je chci vidět, chci s nimi strávit čas, chci jim ukázat nový něco, co máme atp. A fakt necekam, že příště se sejdeme u nich. S jednou kamarádkou se scházíme výhradně u ní, s jinou zase výhradně u nás, s některými na střídačku. Nechápu, co je na všech těch variantách špatně. Nečekaná návštěva je něco jiného, ale tak jistě všichni máme pusu, tak umíme říct, že teď se nám to nehodí, máme program, příště zavolej předem, ahoj. Anebo pokud se nám to hodí, tak je teda vzít dovnitř a upozornit, že příště se mají ozvat předem. Vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
13.7.22 11:51

Ze by se nekdo zjevil s celou rodinou v očekávání pohosteni jsem tedy nezazila. Ale ze nekdo chodil k nam a nezval zpet jo. Mne to teda nevadilo, beru to tak, ze k tomu ma nejakej duvod :nevim: Samozřejmě, kdybych mela pocit, ze jsou to vyzirkovsti ignoranti, tak bych je zvat prestala, ovsem když uz nekoho pozvu, oplatky necekam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
13.7.22 11:52

@Midaku Dik :potlesk: Napsalas to mnohem lip, jak ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.7.22 11:55

Já teda taky nezvu návštěvy k nám proto, aby zase na oplátku oni pozvali nás k sobě :nevim: Normálně když mám chuť pozvat si návštěvu, pozvu, a klidně ty samé lidi 3× a k nim nejdeme nikdy, proč taky? Návštěvy jsou slušné, vždycky něco přinesou, je to pro mě příjemné, tak nevím, proč bych měla vyžadovat, aby zase oni pozvali nás k sobě :think: Naopak nezvané nehodící se návštěvy nepřijímám a v případě, že by k nám někdo chodil jako do samošky, by rychle přestal být náš kámoš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
13.7.22 11:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Řešila jsem nedávno s kamarádkou. Pozvete si domů kolegyni z práce i s rodinou. Návštěva proběhne v pořádku s tím že ale kolegyně vás na oplátku k sobě nepozve ale čeká že přijde znovu ona s rodinou k vám. To tak že vám nečekaně zazvoní u domu když se vám to opravdu nehodí. Já jsem zažila něco podobného v rodině. Máme příbuzné co k nám přijeli ale my když jsme k nim jeli na domluvenou návštěvu tak jsme stáli jen venku. Stalo se vám to taky někdy? anonym chodí sem rodina

ostatní lidé si k tobě dovolí pouze to, co ty jim dovolíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.7.22 12:15
@Midaku píše:
Já tady tyto spolecensky normy nesnáším, nechápu a nejspíš teda ani nedodrzuju. Když si někoho k sobě pozvu tak to přece nedělám jen proto, že chci, aby on pozval mě… nebo snad jo? Já si zvu lidi proto, že je chci vidět, chci s nimi strávit čas, chci jim ukázat nový něco, co máme atp. A fakt necekam, že příště se sejdeme u nich. S jednou kamarádkou se scházíme výhradně u ní, s jinou zase výhradně u nás, s některými na střídačku. Nechápu, co je na všech těch variantách špatně. Nečekaná návštěva je něco jiného, ale tak jistě všichni máme pusu, tak umíme říct, že teď se nám to nehodí, máme program, příště zavolej předem, ahoj. Anebo pokud se nám to hodí, tak je teda vzít dovnitř a upozornit, že příště se mají ozvat předem. Vyřešeno.

Pro mě to není společenská norma, ale taky si chci to setkání užít někdy úplně bez práce. Pokud si pozvu návštěvu, znamená to pro mě aspoň základní úklid, nakoupit a připravit pohoštění a starat se, aby hosté neseděli na sucho. Pak to samozřejmě všechno sklidit. A nebudu to pořád dělat jen já, taky si chci někdy jen sednout se skleničkou a pokecat. Takže aspoň občas se nekdy v pozvání prostřídat mi přijde více, než vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.7.22 12:17

U dospělých se tak nějak zvládáme prostřídat. Co se týká nečekaných návštěv, tak ty mě nerozhází, já jsem dost spontánní, abych řekla pravdu, tak já zas nesnáším ty ohlášený týdny předem. To jsem ve smyku, aby všechno bylo top.
Vadí mi tohle u dětí. Máme tu pár kamarádů, co jsou u nás obden, ale naše děti nikdy k sobě nepozvou. To je ale bohužel problém rodičů a já to nezměním. Děti kvůli tomu vyhazovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.22 12:21

Vetsina navstev chodi vzdy jen k nam - lepsi zazemi. Zahrada, hriste pro deti, bazen, gril…
Uz jsem si zvykla :mrgreen:
Jen dcera se zacina podivovat, proc kamaradky chodi porad jen k nam…
Je pravda, ze v lete do bytu na sidlisti by se mi fakt k nekomu jet nechtelo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.22 12:24

My jsme občas nezvaná návštěva. S otcem se domluvíme, že se sejdem u jeho rodičů(jeho iniciativa, všichni všecho ví, každej souhlasí)přijedeme a babička na nás kouká jako na zjevení. O ničem neví a můj otec ji nevolal. Mě přitom tvrdí že ani :lol:.takhle je to skoro pořád :mrgreen:. V některých situacích mi nepřišlo důležité prarodiče informovat :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8898
13.7.22 12:27

@terien tak to já mám naopak, jsem ráda že mě někdy něco donutí víc uklidit :mrgreen: jsem hroznej bordelar… a koupit brambůrky a džus mi problém nedělá. Navíc návštěvy téměř vždy něco taky donesou. A že někomu naliju pití, to mi taky ruce neupadnou, já si naliju sama i na návštěvě, stejně tak návštěva u nás, zvu si kamarády, ne britskou královnu… A máme velkou myčku, takže úklid spočívá v naskládání nádobí do myčky. Návštěvy s dětmi hračky uklízí vždy před odchodem, takže to taky není žádná práce navíc. Jako jo, chystani to je, to ne že ne, ale třeba i kvůli deckam jsem klidnější doma, že nikomu nic nezničí, nezaspini, nerozbijou, nemusím je tolik hlídat atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
13.7.22 12:30
@terien píše:
Pro mě to není společenská norma, ale taky si chci to setkání užít někdy úplně bez práce. Pokud si pozvu návštěvu, znamená to pro mě aspoň základní úklid, nakoupit a připravit pohoštění a starat se, aby hosté neseděli na sucho. Pak to samozřejmě všechno sklidit. A nebudu to pořád dělat jen já, taky si chci někdy jen sednout se skleničkou a pokecat. Takže aspoň občas se nekdy v pozvání prostřídat mi přijde více, než vhodné.

Hele, ale třeba u nás si tu návštěvu pak nikdo moc neužije. Máme 2kk a když se tam nacpou 4 dospělí a 4 děti, je to masakr, stejne skončíme co nejdřív venku na hřišti. To pak není návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.22 12:32

Nerada sem někoho zvu, máme starý barák před rekonstrukcí a necítím se dobře, aby návštěva obdivovala opadávající omítku. Všichni mají narozdíl od nás pěkné domy a byty, mi tak připadá. Navíc je pro mne vždy hrozný stres, co návštěvě nabídnout, necítím se vůbec v roli hostitelky komfortně, mám asi malé sebevědomí, že všechno udělám špatně, neumím se uvolnit a pak to vypadá, že jim ani vodu nepodám, přitom je to právě naopak, akorát asi třeba nesmyslně řeším, do jakých skleniček. Manžel když si pozve, tak si kolem návštěvy běhá, on je pak ve svém živlu.
Nezvané návštěvy neprovozujeme a s prázdnou nikdy na návštěvu nejdeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak