Délka písemky 4. třída

2155
30.10.23 18:23

délka písemky 4. třída

Přijde mi, že písemky, které syn ve 4. třídě píše, jsou hrozně dlouhé, náročné na soustředění a únavné. Ráda bych teda komentáře, zda je to bežné - od maminek I učitelek.
případy z minulého týdne:
Prvouka (doběh 3. třídy) - podle obrázků určit 48 živočichů/ rostlin, plus názvy 4 pater lesa a ke každému přidat z obrázku 1 živočicha, u 4 rostlin určit, zda jsou jedovaté, u dvou škůdců určit, na jaké plodině škodí, určit tři přírodní suroviny na výrobu textilu, napsat něco, co ví o chroustech - 60 v odpoledním vyučování ( místo výtvarky). Čeština - viz foto, dvě strany 45 minut plus kdo potřeboval 5 minut přestávka.
Je učitelka moc náročná? Nebo já málo?

Příspěvek upraven 30.10.23 v 19:15

Anketa

Hlasovalo:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
30.10.23 18:41

Jestli máš problém s náročností nebo hodnocením vaší učitelky, viděla bych jako slušnost si o tom s ní popovídat. Tohle focení písemek a fňukání, jak je učitelka přísná a náročná a místo výtvarky děti píší o chroustech, to je fakt takový až trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.23 18:46

Čekám, kdy se toho chytne Blesk :roll:.
Včetně fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.10.23 18:48
@hanka.br. píše:
Jestli máš problém s náročností nebo hodnocením vaší učitelky, viděla bych jako slušnost si o tom s ní popovídat. Tohle focení písemek a fňukání, jak je učitelka přísná a náročná a místo výtvarky děti píší o chroustech, to je fakt takový až trapný.

Trapna jsi jako vzdy ty pi. ucitelko… ona si neni jista svym nazorem… proto chce znat nazor ostatnich = tedy vetsiho statistickeho vzorku. Nokde nevidim, ze by fnukala… Co se asi dozvi, ldyz pujde za zakomolexovanou vyhorelou ucitelkou jako jsi ty, ktera si mysli, ze je reditelka zemekoule… krome toho, ze se dozvi, ze je spatny rodic a bude mit jistotu, ze si jeji “drzost” na neco se zeptat vyridis na jejim diteti … se nedozvi absolutne NIC … no a pak ji jeste trapne budes pomlouvat na netu, jak jsou ti rodice hrozni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.10.23 18:52
@selia píše:
Přijde mi, že písemky, které syn ve 4. třídě píše, jsou hrozně dlouhé, náročné na soustředění a únavné. Ráda bych teda komentáře, zda je to bežné - od maminek I učitelek.
případy z minulého týdne:
Prvouka (doběh 3. třídy) - podle obrázků určit 48 živočichů/ rostlin, plus názvy 4 pater lesa a ke každému přidat z obrázku 1 živočicha, u 4 rostlin určit, zda jsou jedovaté, u dvou škůdců určit, na jaké plodině škodí, určit tři přírodní suroviny na výrobu textilu, napsat něco, co ví o chroustech - 60 v odpoledním vyučování ( místo výtvarky). Čeština - viz foto, dvě strany 45 minut plus kdo potřeboval 5 minut přestávka.
Je učitelka míč náročná? Nebo ja málo?

Tak asi je to narocnejsi nez bezny prumer, ale za me skola ma neco naucit, neni pro zabavu nebo jen pro zabavu… takze na 4.tridu bych kor tu cestinu nerekla nic hrozneho. Jde take o to, jestli kdyz to pani ucitelka zkousi, jestli to deti naucila ( jestli treb akrome spatnych obrazku sla s detmi ven a zvirata a rostliny jim i ukazaka atd), pokud ano a z hodnoceni nedela vedu- neni to tak, ze za jedno spatne urcene zvire je za 2 … tak bych asi byla rada, ze v dnesnim silenem skolstvi ma moje dite stesti a neco se ve skole nauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.10.23 18:53
@Aglája75 píše:
Trapna jsi jako vzdy ty pi. ucitelko… ona si neni jista svym nazorem… proto chce znat nazor ostatnich = tedy vetsiho statistickeho vzorku. Nokde nevidim, ze by fnukala… Co se asi dozvi, ldyz pujde za zakomolexovanou vyhorelou ucitelkou jako jsi ty, ktera si mysli, ze je reditelka zemekoule… krome toho, ze se dozvi, ze je spatny rodic a bude mit jistotu, ze si jeji “drzost” na neco se zeptat vyridis na jejim diteti … se nedozvi absolutne NIC … no a pak ji jeste trapne budes pomlouvat na netu, jak jsou ti rodice hrozni :mrgreen:

Samozřejmě si je jistá, jen to potřebuje trochu rozmáznout. A ty si dej něco sladkého, potřebuješ to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
30.10.23 19:04

Běžná náročnost u dětí ve škole, nic nad rámec. Vyměna předmětů (VV či HV) a hlavní nepovažuji za nesprávný přístup. U nás se to děje také, když do hlavních předmět něco vleze (prázdniny, kino, přednáška) a potřebuje doprobrat či psát písemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.10.23 19:06

@hanka.br. už jsme o tom někdy mluvily a za chvilku budou rodicaky. Ale otázku jsem myslela vážně - ty jsi učitelka, je to bežný objem? Mně zajímá to srovnání. Fotka není stížnost, ale je snazší ten objem vyfotit než popsat. Neptám se na obsah, ten odpovídá učivu, ale na ten objem v jedné písemce, který se mě zdá příliš, ale písemky na jiných školách nevidím.
To odpolední vyučování jsem zmínila proto, že to mi přijde také jako přidána náročnost, zvlášť, když ta písemka měla 60 minut (Syn byl nemocný, ani ji nepsal ve škole, takže se ho to netýkalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.10.23 19:08
@hanka.br. píše:
Samozřejmě si je jistá, jen to potřebuje trochu rozmáznout. A ty si dej něco sladkého, potřebuješ to.

Teeeda a tos vymyslela sama jen s pajdakem? Nebo na to mas metodicky pokyn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.10.23 19:10

@Coleta výměnu předmětů jsem zmínila jen proto, aby se někdo nedivil, že mají odpoledni prvouku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.10.23 19:24

@Aglája75 Prosím bez urážek, @hanka.br napsala jen svůj názor (moc mi teda nepomohl, protože jsem se nic o délkách písemek nedozvěděla :-), což mě mrzí, protože její pohledy učitelky mi tu vždy prišli přínosné, ale to není podstatné, bavme se slušně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
30.10.23 19:24

Hlasování se účastnit nebudu, protože to záleží na více faktorech. Ono se řekne, prověrka na hodinu. Dneska jsem dala prověrku v 6. třídě. Prověrka byla tak na 10 - 15 minut, kdo se na to podíval. Někteří měli co dělat a po 30 minutách neodpověděli na vše a jak to dopadlo zatím netuším. Ona 4 třída je náročnější. Najednou přibude hodně učiva a učitelky toho chtějí po dětech víc a víc. Je to příprava na 2. stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.10.23 19:26
@Kelsey píše: Čekám, kdy se toho chytne Blesk :roll:.
Včetně fotek.

na to jsou snad moc rozmazané. doufám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.10.23 19:31

@Aspera učím na VŠ a pri príprave testu si ho udělám sama a počítám, že studenti potřebují cca 2,5× více času (někdy i více, podle typu). Používáš třeba ( nebo znáš takové učitele) něco podobného? Nebo jedeš jen ze zkušeností? Tady teda pochybuji, že to někdo stíhal moc pod limit, ale na rodicaku se jí na to zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
30.10.23 20:03

Taky mám čtvrťáka píšou každý pátek písemky je to jedna stránka čestina, jedna matika, jedna AJ a jedna vlastivěda. Ale na stránce je jen pár úloh. Myslím, že učitelce to každý týden dá představu jak děti učivo zvládli. Za mě lepší častěji a ne tak náročné. Pro mě je to také super, že si každý týden prohlédnu co mu nešlo a příp. docvičíme nebo dovysvětlíme hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin