Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Samozřejmě, co jineho, to by snad melo byt automatické, ze pokud mam na urednim dokumentu chybně osobní ci jine udaje, tak zajistím opravu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera se bude hlásit na střední školu, kde dává vysvědčení za osmou třídu a první pololetí deváté třídy.Máme ale problém, dcera má dvě jména (v rodném listě, na všech dokladech, ale jinak ho nepoužívá) a ani na jednom vysvědčení ho nemá napsané.
Je to velký problém? Bude mít legálně dokončenou základní školu? Mám se obrátit na učitelku/ředitelku a požádat o vytisknutí vysvědčení s jejím celým jménem?
Jsem z toho celá zoufalá a dcera celá ve stresu.
tak ona má své oficiální jméno, má být na všech vysvědčeních. Musí tak být zavedená i v matrice školy.
A pod jakým jménem byla zapsaná do školy? Vždyť na zápisu se ukazuje rodný list, tak jak je možné, že to má špatně?
@Adelka951 píše:
A pod jakým jménem byla zapsaná do školy? Vždyť na zápisu se ukazuje rodný list, tak jak je možné, že to má špatně?
no hlavně jak je možné, že to rodiče neřeší. Nechápu, proč někdo dá děcku dvě jména a pak je vůbec nepoužívá, neřeší, že nejsou v oficiálním dokumentu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera se bude hlásit na střední školu, kde dává vysvědčení za osmou třídu a první pololetí deváté třídy.Máme ale problém, dcera má dvě jména (v rodném listě, na všech dokladech, ale jinak ho nepoužívá) a ani na jednom vysvědčení ho nemá napsané.
Je to velký problém? Bude mít legálně dokončenou základní školu? Mám se obrátit na učitelku/ředitelku a požádat o vytisknutí vysvědčení s jejím celým jménem?
Jsem z toho celá zoufalá a dcera celá ve stresu.
A toho jste si všimli na začátku devítky, že se vám tiskne špatně vysvědčení? To nechápu.
@Vikyyy889 píše:
@Adelka951 Na 1.stupeň chodila do jiné školy, tam to psali správně a celé. Na 2.stupeň přestoupila a už od 6. třídy to píšou bez toho, rodný list jsme neukazovali, jen na začátku 6. třídy vyplňovali papír, kde jsme psali všechny údaje.Dřív jsem to brala na lehkou váhu, že to tam není napsané a až teď mi došlo, jestli z toho nemůže být problém u přijímaček..
Tak hlavní je, že sedí RČ, ne?
@Dahlia0409 píše:
Tak hlavní je, že sedí RČ, ne?
u nás se řešilo i to, že má dítě napsané špatně město narození. Přitom to mi přijde jako hodně zbytečná informace.
@Dahlia0409 Ano, to sedí. I vše ostatní kromě jména správně.
@Vikyyy889 píše:
@Dahlia0409 Ano, to sedí. I vše ostatní kromě jména správně.
domluv se se školou, stačí ti vytisknout jedno nové vysvědčení, to závěrečne z osmičky. A na letošek to už budou mít opravené.
@Vikyyy889 píše:
@vokishka Jak to dopadlo? Vytiskla škola nové vysvědčení?
ne, nebyly to devítky. Ale všem rodičům se znovu poslaly papíry k aktualizaci údajů. Ono to bylo víc dětí napříš školou.
Domluv se se školou na opravě a to druhé jméno jí v osmnácti nechte odstranit. Nechápu co to je za divnou módu dát dítěti dvě jména a to druhé nepoužívat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Diskuze smazána

Příspěvek upraven 30.07.24 v 12:51