Délka spánku, únava ...

Anonymní
26.7.24 11:37

Délka spánku, únava ...

Kolik hodin denně spíte? A kolik potřebujete spát?

Jak se na vás projevuje únava - fyzická, psychická, z nevyspání?

Mně se občas stává, že na mě padne únava, že se cítím najednou zesláblá a trošku se motám. Zrovna včera večer. Dítě mělo ještě rozsvícenou lampičku /chce usínat s ní/. Já ji chtěla zhasnout, ale jak jsem se začala motat, lehla jsem si, usnula a spala až do rána. Lampička svítila celou noc. :zed: :( Nevím, proč se mi to stává - necítila jsem se nijak unavená a najednou se motám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.7.24 11:38

Spánek by mi vyhovoval cca 8 hodin, což se málokdy povede. Ale myslím, že spím dost oproti jiným lidem. Dětem vyhovuje chodit spát pozdě /jsou už školáci/.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.7.24 11:56

Každý člověk potřebuje denně a pravidelně 7-9 hodin spánku. Bez výjimek. Já u sebe vím, že cokoli pod 7,5 je pro mě špatně, takže obvykle chodím spát tak, abych alespoň těch 8 měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
26.7.24 12:07

Cha, to je téma. Mám rok a půl staré batole, které stále nespí celou noc, roste mu stolička, pořád kojím (chci), takže mám spánkovou deprivaci velkou jak hroch. Spím možná 5-6 hodin denně, ne v kuse. Fyzicky jsem zdravá, psychika trpí. Nemám skoro žádnou trpělivost, snadno se vzteknu. Snažím se to potlačit, ale denně nakonec na dítě aspoň jednou zakřičím :( Manžel pomáhá jak může (má ale náročné povolání), jedna babička nefunguje vůbec a druhá zřídka. Zrovna mám menší krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.24 12:15
@Kníže Ignor píše: Více

To mě mrzí. :hug: Já byla psychicky v pohodě - přes den jsem teda kolikrát neměla fyzickou energii, takže jsem po sobě nechtěla velké fyzické výkony v horších dnech a snažila se i sednout, kojit vleže - tím jsem doplňovala energii. U mě se to zhoršilo nástupem do práce - to jsem ztratila trpělivost a jsem nepříjemná, když potřebuji spát a nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
24868
26.7.24 12:18

@Kníže Ignor jsem v tom s tebou :hug: a už jedu šestý rok :pankac: aneb tři děti a žádný neumí pořádně spát :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3064
26.7.24 12:43

Osm, devět, výjimečně, když jsem mrtvá i deset. To jsem pak mega šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25406
26.7.24 13:43

Já to nemám asi o délce, ale o tom, kdy vstávám. Potřebovala bych vstávat okolo 8. A pak by mi asi stačilo i 7 hodin spánku. Na rodičáku jsem spala málo, přerušovaně, ale děcka mi nevstávali nějak brzy (myslím tím v 5 nebo v 6 hodin) a pak jsem se necítila unavená. Teda pomíjím novorozenecké období. Ale kojila jsem prakticky 6 let v kuse a to i noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
26.7.24 19:21

Potřebuji cca 7-8 hodin spánku. Někdy se mi povede i 9-10, ale to jen o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová