Co znamená mít obrácenou dělohu?

Anonymní
4.11.24 16:17

Děloha obrácená

Zdravím, mám dotaz. Dnes jsem byla na gynekologii a zjistili mi, že mám prý úplně obráceně dělohu. Strašně mě to vyděsilo. Chtěla bych se zeptat, zda nejsou pak velké problémy s otěhotněním nebo s porodem. Moc bych chtěla děti a bojím se, že mi to neumožní ta obrácená děloha.
Tak bych se chtěla zeptat, zda se s tím dá otěhotnět normálně nebo jsou s tím velké potíže? Děkuju moc.

• Citovat
  • Upravit

Navštivte naši Poradnu gynekologa či Poradnu reprodukční medicíny a genetiky, kde Vám jistě rádi poradí.

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
4.11.24 16:55

Pokud tím „obrácená“ je myšleno zakloněná, otěhotněla jsem přirozeně a porodila spontánně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
4.11.24 17:00

Také mám zakloněnou dělohu a vše bez problémů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
4.11.24 17:11
@Anonymní píše: Více

Mám zakloněnou dělohu a ještě i dvourohou a těhotenství v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6012
4.11.24 17:29

Také mám. Otěhotněla jsem po 8m a podruhé po 3m.
Vahou miminka se děloha v těhotenství srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
4.11.24 17:52

Mam delohu v RVF. Mam za to, ze je tedy zaklonena. Otehotneni na prvni dobrou, porod akutni cisar, druhe mimco se nedari uz 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
4.11.24 19:17

Také mám zakloněnou dělohu (pravděpodobně tedy až jako důsledek prvního těhotenství a sekce, předtím na to doktor neupozornil). Nemám žádné jiné zdravotní obtíže tedy.
Otěhotněla jsem na první dobrou i podruhé. Prý je lepší poloha zezadu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
4.11.24 21:05

Taky mi doporučovali polohu zezadu a pak ležet na břiše :mrgreen: snažení trvalo dlouho, ale spíš to byl stres a další faktoru. Při menstruaci mě víc bolí bedra, jinak obtíže nemám

• Citovat
  • Upravit
ruzzicka
6.11.24 05:37

Obrácená děloha (retroverzní děloha) je poměrně běžná a obvykle nepředstavuje překážku pro otěhotnění ani pro těhotenství. Většina žen s obrácenou dělohou nemá žádné potíže s početím nebo porodem. Pokud bys přece jen měla obtíže s otěhotněním, doporučuji to konzultovat s lékařem, ale ve většině případů to není problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa