Děložní hrdlo

8651
15.1.08 16:54

Děložní hrdlo

Ahoj, před otěhotněním jsem byla zvyklá si kontrolovat děložní hrdlo (kvůli plodným dnům a tak), tak v tom občas pokračuju i teď. Teď (17tt) se mi zdá, že otvor hrdla se mírně zvětšíl (cca na špičku prstu) a jsem z toho trochu nervózní. Do poradny jdu až za 14 dní, žádné problémy jinak nemám. Nemáte s tím některá zkušenost? Dík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21781
15.1.08 17:29

ahoj Ivusko, já nechci strašit, ale pro jistotu bych si do poradny zašla. já jsem taky neměla žádné problémy, jenom jsem cítila velkou únavu po služební cestě, tak jsem zašla na kontrolu a skončila jsem v polovině 6. měsíce těhotenství doma na gauči s nohama nahoře, protože se mi začalo zkracovat děložní hrdlo. fakticky to nemusí nic být, ale pro jistotu bych radila tu kontrolu.. 14 dní do další kontroly je moc dlouho. ať jste s mimískem v pohodě a tohle je jenom planý poplach! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
16.1.08 15:36

Tak jen pro úplnost – nakonec jsem pro jistotu šla k doktorce a všechno je OK, prý je to normální. A jako bonus jsme se dozvěděli, že to vypadá na holčičku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21781
16.1.08 16:56

no tak to je skvělé!!! doufám, že jsem tě moc neviděsila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
17.1.08 10:58

No jenom trošku:) Ne, říkala jsem si, že holt nebudu srab a k doktorce raději zajdu:) Ale už si fakt připadám jak nějaká hysterka z filmu… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
17.1.08 11:11

Ahoj Ivuško,

musím se lehce pousmát, měla jsem ten samý problém :lol: Jenže u doktorky jsem nechtěla říct, že jsem si na to přišla sama ( a hrozně jsem se vnitřně přemlouvala, jestli si to nemám nechat pro sebe ) , tak jsme to navlíkli tak, že manžel při milování tohle zjistil…no, podívala se na mě, usmála se…jako věděla svý :lol: …a udělala vnitřní UTZ, samozřejmě vše naprosto v pořádku a vysvětlila mi, že v těhotenství je děložní čípek trochu jiný, je to způsobený změnou hormonů a může se zdát, že je jako pootevřený, ale není to tak. Po tom vyšetření jsem byla rudá snad až na zadku, né, že mě vyšetřovala, ale já se styděla, že jsem za ní s tím šla, ale hele…udělala bych to znova, pro klid duše, takhle jsem aspoň věděla, že to nic není. A vidíš, i ty to máš OK :wink:
Jo po porodu se děl. hrdlo už nikdy nevrátí do původní podoby, na to jsem se jí ptala když jsem tam byla před půl rokem, že se mi zdá jiný…tak to je taky v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21781
17.1.08 14:31

ivusko, já jsem byla u kvůli prkotině na pohotovosti v podolí. pak jsem se strašně styděla, že vyvádím, ale doktor se bavil a říkal, že je lepší přijet třikrát na planý poplach než aby se něco stalo ;-) takže v pohodě, hlavně, že máš klid a nestresuješ se kvůli zbytečnosti. stejně by ti to vrtalo dalších 14 dní v hlavě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
17.1.08 17:54

Amynko – přesně, taky mi bylo hrozně blbý jí říkat, že si tam sama šťourám… No nakonec jsem se raději překonala a nijak divně se na mě nedívala:)

Nozu – jasně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
16.2.13 16:44

Holky tak to asi nechápu, to hrdlo je jako čípke nebo jak jste ho poznali? kde se jako mělo otvírat? to se otvirá přes čípek nebo někde jinde mimo? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky