Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mamči, jste tu některá také v 38.tt a všichni kolem tebe už porodili a ty stále nic? Já jsem na tom stejně, to čekání je hrozné a navíc v noci nemůžu spát a je to nějaký dlouhý…už bych to chtěla mít za sebou. Také je mi jasné, že se mi bude v porodnici stýskat i po mém prvním synovi, kterému je 3,5 roku a je jasné, že za mnou do nemocnice nebude moct chodit…Jak jste na tom vy?Mila
Ahoj Milo, já jsem teprve 31. týden, ale už jsem taky docela nedočkavá. Někdy si říkám, že by tu už mohla být Lucinka s námi, ale pak si uvědomím, jaký asi nastane kolotoč, tak se zase přesvědčuju, že je lepší, když je zatím v břiše.
Zarazilo mě, že u vás nemůžou děti na návštěvy. Víš to jistě? Mám taky 3,5 letého syna a u nás je běžné, že děti chodí za maminkou do porodnice. Dokonce jsme s ním byli za sestrou a to mu nebyl ani rok a žádný problém.
Tak ti přeju příjemné čekání a ať ti to rychle uteče. Pa
Ahoj, stejně jako Anel mě zarazilo to o dětských návštěvách v porodnici. Já to teda nezkoumala, ale u nás snad děti na návštěvy můžou… To by bylo hodně krutý, nedovolit dítěti třeba týden vidět vlastní mámu, ne?!
Jinak pocity před porodem chápu, já u prvního navíc přenášela dva týdny a pak jsem musela na vyvolání, jinak bych neporodila doteď.
Nejlepší jsou ty telefonáty a otázky typu: Tak co? UŹ
![]()
Ahoj holky, já teda mluvila s kolegyní z práce a za ní její 7-letý syn nesměl. Hned u výtahů je cedule, že do 10 let tam děti nesmí na návštěvy. Zeptám se na to hned při příjmu.
Ahojky,
tak já jsem na to podobně, už aby bylo mimčo venku a já zpátky doma, malej nemá ještě ani dva roky a tak víc než nad porodem přemýšlím, jak to ten týden bez sebe zvládneme.
A co se týče těch návštěv, ještě jsem to teda nezkoumala, ale když jsem byla v porodce s prvním, tak tam ostatní mamči normálně měli návštěvy i s dětma, moji „spolubydlící“ byla navštívit i švagrová s půl ročním holčičkou… Teda nedovedu si představit, jak bychom to s Karlíkem zvládli…
Já se víc bojím, že přijde chřipková epidemie a zakážou návštěvy všem…
Ahoj,
tak nám už se to taky docela krátí, ale já zas tak nedočkavá nejsem. U syna už jsem se nemohla dočkat a hrozně se mi to táhlo. Teď už vím co mě tak asi čeká tím myslím porod i pak ten kolotoč doma tak na to zas až tak nepsěchám
i když tohle těhu si zrovna neužívám a není mi moc dobře.
Jo a s těma návštěvama je to různé. U nás v jedné porodnici taky nesmí děti do deseti let a to mi opravdu přijde divné zvlášť pokud tam má maminku. Sice se chystám rodit do jiné porodnice, ale zase se obávám aby zrovna nebyl zákaz návštěv kvůli chřipce ![]()
A.
S těma návštěvama je to asi fakt dost individuální. Já rodila v porodnici, kde se nesmí teda za maminkama na pokoje, aby měly ty ostatní mamči a miminka klid. Ale na chodbě jsou místa k sezení a maminku zavolají sestřičky že má návštěvu a může i s miminkem ve vozíčku přijet a může tam přijít kdokoliv. Za mnou chodil manžel i s první dcerou. Vyhovovalo mi že jsme na pokojích měli klid a na návštěvu vlastně taky. Samozřejmě pokud řádí chřipka, jsou návštěvy zakázané úplně.
Holky,
cítím s vámi!!!! Já rodila v červenci ve 40 týdnu a poslední 3 týdny se šíleně táhly…
…ale aspoň nemáte 40 stupňový vedra, jako jsem zažila já. Sotva jsem funěla, nohy jak Shrek…no hrůza
![]()
Přeji vám všem pohodové rychlé porody bez komplikací a zdravá krásná miminka…
![]()
Taky jsem 38 plus 3 a uz nemuzu vydrzet, zacaly me otykat nohy i ruce, citim se jak Golem…pomoooc…taky uz chci videt maleho jak je roztomily…jinak mam 10ti letou dceru tak tu snad do porodnice pusti ne?No to by byl vrchol kdyby ne!
Mozna je nepousti na pokoje ale do budovy urcite
Já jsem dnes taky 38+3 a už se nemůžu dočkat, až bude Mrňousek venku
Pripadám si jako tučňák, ale co se dá dělat…
Ten konec se fakt šíleně táhne, taky jsem nemohla dospat. Ale dočkáš se…
Třeba v Ostravě Porubě mají napsáno, že taky nesmějí děti do deseti let, ale mohly… sestřičky neprotestovaly.
Pavloska
Ahoj N A77,
datum mám 8.6. a budu rodit v Benešově, pokud nebudou mít stop stav:) Kdyby to neklaplo, tak budu snad raději rodit doma. To přeháním, ale nevím, kam bych jela jinam. A kde budeš rodit Ty?
Tak já se připojím. Dneska 38tt a čekání je příšerný, zvlášť v tomhle vedru. Už bych běhala do schodů a snažila se to urychlit, ale v Podolí se mi maluje a nechce se mi jet jinam, tak jen čekám a čekám ![]()
Pročpak nechodíte k nám do červňátkové diskuze? ![]()