Děložní polyp

Anonymní
18.10.21 11:14

Děložní polyp

Ahoj. Jdu se s vámi poradit. Minulý týden mi při preventivní gynekologické prohlídce vaginálním utz našel můj dr. vaginální polyp o velikost 1cm. Prý se musí vyoperovat. No a to je právě to, co mi leží v hlavě. Nemám žádné potíže (kromě občasných kvasinek) šlo čistě o nález při prevenci. Dr, tvrdí, že musí pryč, jinak mi časem bude způsobovat potíže jako je silné krvácení. Prý mám přijít ještě na jeden utz po listopadavých měsíčkách a pak bysme se domluvili na operaci. Já ale na operaci jít nechci, bojím se, nikdy jsem ještě na žádné nebyla a fakt je to nutné? Máte zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
667
18.10.21 11:56

Určitě běž. Doktor ví, co mluví a tyhle srandy rostou poměrně rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12871
18.10.21 12:14
@Anonymní píše:
Ahoj. Jdu se s vámi poradit. Minulý týden mi při preventivní gynekologické prohlídce vaginálním utz našel můj dr. vaginální polyp o velikost 1cm. Prý se musí vyoperovat. No a to je právě to, co mi leží v hlavě. Nemám žádné potíže (kromě občasných kvasinek) šlo čistě o nález při prevenci. Dr, tvrdí, že musí pryč, jinak mi časem bude způsobovat potíže jako je silné krvácení. Prý mám přijít ještě na jeden utz po listopadavých měsíčkách a pak bysme se domluvili na operaci. Já ale na operaci jít nechci, bojím se, nikdy jsem ještě na žádné nebyla a fakt je to nutné? Máte zkušenost?

Je to nutné, mamka moji známé kašlala x let na prevenci, začala krvácet. Polyp maligní za půkl roku bylo po ní..to nebude tvůj případ, když chodíš na púrevenci, ale ven to musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 12:27

Neboj se a jdi, co nejdřív a moc o tom nepřemýšlej. Já byla taky, byla jsem z toho úplně šíleně vyděšená, taky jsem předtím v narkóze nebyla, klepala jsem se strachem. Donutila jsem se jen proto, že jsem chtěla otěhotnět a to s tím nejde. Kromě toho co už holky psaly, tím je větší, tím je větší operace, takž čím dřív to jde pryč, tím líp. Bála jsem se úplně zbytečně, narkóza nic nebyla, prostě ti dají kapačku a pak usneš. Po probuzení může být chvilku špatně, ale mě ani nebylo, je to krátká narkóza, takže žádné šílené stavy se nepředpokládají. Po zákroku mě to ani nebolelo, jen chvilku jako při menstruaci a i to během odpoledne přešlo. Další den jsem nevěděla o tom, že mi něco dělali, a byla jsem normálně v práci (pracuju v kanceláři).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.21 16:39

Děkuju :hug:
Já se bojím hlavně toho, že se třeba už neprobudím a zůstane tu manžel na všechno sám - děti, dluhy… Mám zkrátka šílenej strach, maminka mojí kamarádky šla na banální operaci žaludku a zemřela při ní.

• Citovat
  • Upravit
7
26.10.21 19:41

Raději běž, ono tohle není žádná sranda. Mě před nedávnem zjistili zase polyp v děloze, tak mě také operace čeká, ale co se dá dělat :think: Zas lepší jít co nejdřív, než si pak koledovat o větší problémy. Všechno dobře dopadne, uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
10.7.23 19:02

Ahojky. obnovuji diskuzi. Holky je polym v deloze nějak dedicny? Moji mamce našli 2.Byla na operaci poslali to na vyšetření. Jeden byl v pořádku ale druhý tam nějak uvnitř toho polypu našli uzavřené buňky…Jeslti jsem to dobře pochopila, tak ti MZe to bylo uvnitř toho polypu tak proste to bylo něco jako predrakovinotvorne a tím padem to teda bylo jenom v tom polypu a nikam to neuteklo?
Nicmene vzhledem k jejímu věku a ze uz když to řeknu blbě nebude delohu potřebovat tak ji doporucily odstranění…
Ja byla ja utz naposled na konci dubna…Dle urz nikde nic vše ok.Chci se zeptat je to dědičné? A nevíte jak treba dlouho polypy rostou? Že jako když tam v dubnu nebyly že je možné aby se třeba za měsíc a 2 udělali? Jen mi to zajímá…děkuji moc.????

• Citovat
  • Upravit
659
13.7.23 13:46
@Anonymní píše:

Jde to udělat i bez operace záleží teda kde je a jak je velký polyp já byla na něm na kyretáži byla to otázka 20 min ráno jsem přišla a odpoledne šla domů není se čeho bát je lepší ho dát pryč hlavně nikdo neví co v sobě má ten polyp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.10.24 02:42

Hysteroskopie

Ahojky, měla jste některá polyp v istmu děložní o velikosti 6×3mm hyperechogenní… trochu se bojjím, že mi tam najdou rakovinové buňky. Nejdřív mi chtějí vyvolat menstruaci. A pak se ještě kouknout. Po pohlavním styku jsem k večeru krvácela a přešlo to do špinění. Pak jsme se zase pomilovali, ale vyteklo trochu spermatu že mě s krví. Omlouvám se za otevřenost a jestli to někomu příjde :poblion:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.25 14:13

Ahoj, jsem kája a je mi 22. mám jít za měsíc na odstranění polipu při němž mi rovnou budou zavádět nitroděložní tělísko. Má to být v celkové anestezii. Gynekoložka mi řekla že ráno příjdu a odpoledne mě už z nemocnice pustí že o nic nejde. Ale mám z toho hrůzu, v nemocnicích jsem si v děctví zažila svoje. Je tu někdo kdo už to má za sebou? doktorka mi nic bližšího neřekla a ta nevědomost mě ničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
16.3.25 15:15

@Karla.A.R. to je rychlí zákrok na 20min ráno přijdete a když nebudou žádná komplikace odpoledne se jde domů není čeho se bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí