Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobrý den potřebuji poradit. s manželem se snažíme 2 mesic o miminko.. 3 mesice neberu HA.. ve středu jsem byla na UTZ u gynekologa a našel mi 6 malych cyst a říkal že mam sliznici 10mm že je to dobré? co to znamena? jsem 24 den cyklu..dekuji
to znamená, že je to dobré
oplodněné vajíčko má možnost se zavrtat, protoře sliznice je dostatečně vysoká.
no nekde jsem totiz cetla ze muze byt zvetsena i pred menstruaci :-/ a tu cekam v utery
10mm zase není extra zvětšená
sliznice dorůstá v první fázi cyklu, musí mít nějakou výšku, aby se případně oplodněné vajíčko mohlo zavrtat, třeba se 6mm je zázrak otěhotnět, 10mm je dobrý, nic extra, ale dobrý, pokud se vajíčko uhnízdí, zpravidla ještě jakoby zmohutní, ta sliznice. Menstruace je vlastně sloupání oné narostlé sliznice.jestli se dá z 10mm usuzovat blížící se menstruace, to nevím, každopádně já když měla 4mm, bylo jasné, že se sliznice neoploupe a menstruace nedorazí.
aha
tak jsi me trošku zmatla
takže ted už nevim vubec nic
takže mám čekat menstruaci nebo tehotenství?
![]()
podle mě se nedá usuzovat s 10mm vůbec nic, prostě je jen jedna informace, že sliznice je dobrá, má dobrou výšku, takže je možné uhnízdění, co máš čekat, to ti nikdo nepoví ani gynekolog. držím palce.
Aha. Můj gynekolog utz totiž nedělá, pokud tedy nejsem na 100% těhu nebo pokud nemám nějáký problém, u kterýho si neni jist a potřebuje utz. Přeci si nebudu platit vyšetření ultrazvukem jen abych věděla, jaká je moje výška sliznice ![]()
@Anonymní píše:
Aha. Můj gynekolog utz totiž nedělá, pokud tedy nejsem na 100% těhu nebo pokud nemám nějáký problém, u kterýho si neni jist a potřebuje utz. Přeci si nebudu platit vyšetření ultrazvukem jen abych věděla, jaká je moje výška sliznice
@Anonymní píše:
Aha. Můj gynekolog utz totiž nedělá, pokud tedy nejsem na 100% těhu nebo pokud nemám nějáký problém, u kterýho si neni jist a potřebuje utz. Přeci si nebudu platit vyšetření ultrazvukem jen abych věděla, jaká je moje výška sliznice
Ahoj ja teda netusim zda je to pravda..Jen tak usuzuji…ze to bude dle ms pokud ji mas normalne stredne silnou az silnou melo by to byt ok…pokud to mas malo jako treba ja zacla jsem pit kontryhelovy caj, ktery ji prokrvuje tK jsem ted zvedava…
@terinka4444 píše:
Tak pak se nedozvíš, jakou máš výšku sliznice. To je jednoduché.
To je mi jasny ![]()
Ahoj potřebovala bych poradit, je mi necelých dvacet…měla jsem potíže s močovým měchýřem, močovýma cestama a ledvinama, doktor mi to bohužel nedoléčil a napadlo mi to děložní sliznici, uběhlo přes půl roku a paní gynekoložka mi stále opakuje že nemám sliznici proto pořád krvácím a cpe do mě antibiotika a pokud se to nezlepší prý mi budou dávat hormony. zajímalo by mě co to pro mě znamená a jestli budu moct Mít někdy děti. Děkuji za odpověď a jakkoukoliv radu co mám dělat už jsem z toho zoufalá..