Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji radu nebo zkušenost. Minulý cyklus jsem ještě brala HA. Asi 5 dní před dobráním platíčka jsem najednou začala krvácet. Bylo to docela dost (najednou ze mně vyteklo větší množství krve, proteklo mi to přes kalhotky až na rifle). Pak už jsem 2-3 dny jenom lehce špinila tmavou krví. Dobrala jsem platíčko a MS přišla normálně za 2 dny, trvala asi 5 dní a konec. Teď jsem 9DC, HA už neberu. Včera večer jsem začala zase špinit, pak to přestalo a dnes znovu. Je to světle červená (spíše růžová) krev. Nikdy jsem takové problémy neměla, tak mě to dost překvapuje. Chceme se začít tento měsíc snažit o druhé mimi, tak se bojím, aby nešlo o nějaký zdravotní problém. Máte někdo zkušenost?
A nemohla si zapomenout na tabletku třeba dva dny?Nebo mě napadá otěhotnět přes antikoncepci a spontánní potrat, ale to se stává opravdu vyjímečně. na 90% to nic není, ale raději bych se objednala na gyndu, zvlášť když se chcete pokoušet. Mě například před tím vyšla cytolka na 2-3 a museli jsme počkat,naštěstí to dobře dopadlo a u tebe to taky dobře dopadne, uvidíš.
Ahoj já bych doporučila také konzultaci u lékaře, měla jsem hondě nepravidelnou MS a obcas jsem taky takhle spinila a nebo krvacela uplne mimo cyklus, ale nebrala jsem antikoncepci. Pokud se chcete zacit snazit, stejne si radeji dojdi na gyndu, budes mít jistotu, ze jsi v porádku, případne si vyléčíš treba nejaký zánet …já jeden mela projevoval se jen jako růžový výtok(trochu divne aromatický) ale vubec jsem to nevedela, protoze jsem vytoky mela casto normalne, kdybych nesla zrovna na vysetreni tak se na to neprislo.
Já jsem právě na prohlídce byla v prosinci a to bylo všechno v pořádku. Tak nevím, co to může znamenat. ![]()
No zánět můžeš dostat kdykoliv, stací jít na verejné Wc nebo do bazénu, nastydnout nebo máš třeba špatné PH…nevím, ale pokud to pro tebe není problém sla bych na vysetrení. Lepší je mít jistotu a vydržet prohlídku i kdybys byla v poradku než neco zanedbat hm?
Pokud si byla na prohlídce, tak bych to brala jako náhodu a ms se pak rozjela normálně?
PS-mimochodem Karenko, toje nádherná kočička.
Nelluška píše:
Pokud si byla na prohlídce, tak bych to brala jako náhodu a ms se pak rozjela normálně?
To je kocour v botach ze Schreka:) takhle se mi zmensil na tu ikonu a vypada roztomile ![]()
Nelluška píše:
Ano, MS právě proběhla úplně v pohodě 2 dny po posledním prášku, trvala 5 dní, prostě klasika. Nic mě nebolí. Na prohlídku bych teoreticky mohla, jen chodím do nemocnice, kde mám svou doktorku jen 1× týdně (v pondělí) a musím se objednávat, protože mívá plno. Tak se mi nechce zbytečně plašit a objednávat se, když by to třeba do pondělí zase už mohlo být v pohodě. Navíc kvůli tomu ještě nahánět hlídání…
jasně, taky bych kvůli tomu neplašila. já špinila při obou těhotenství a když jsem otěhotněla neplánovaně, tak jsem to zjistila jen díky tomu:-( a pak přišel samovolný potrat, podobně jako si popisovala. ale když máš antikoncepci, tak je to nepravděpodobný,.