Špatná citologie

Anonymní
21.2.12 21:13

Špatná citologie

Ahoj holky,
prosím poraďte mi co přesně znamená, když mi doktorka řekla že moje výsledky z citologie vyšly špatně a dělala mi pro jistotu nový stěr? Poslala mi k vůli tomu extra pozvánku. Moc děkuji. Doufám, že to nic hrozného není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baslerinda
21.2.12 21:14

Cytologie : nejspíš špatný nález na čípku, držím palce …

• Citovat
  • Upravit
880
21.2.12 21:19

i kdyby vyšli špatně, po tom druhým stěru, tak to neznamená katastrofu. kamarádce vyšli a šla na malinkou „operaci“ aby zjistili přesně o co jde. ale u ní to dopadlo dobře, a to bude většina, neboj. a je velká pravděpodobnost že druhý stěr bude o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.12 21:28

Hodně laicky řečeno to znamená, že na čípku máš buňky, které tam nemají co dělat ;) . Záleží na tom jaké a jak hodně. Někdy pokud jsou na čípku nějaké změny, dělá se tzv zmrazení/vypálení čípku. Pakliže je ten nález už závažnější, udělá ti gyndoktor biopsii - tzn.vezme (vyštípne ti) malinkatý vzorek z čípku (můžeš pak špinit) a pošle na rozbor, takhle se většinou zjišťují a ověřují předrakovinové a rakovinové stavy - tzv. rakovina děložního čípku. Pakliže se toto prokáže, jdeš na gynekolog. operaci (oproti době, kdy jsem na něm byla já, je to dnes už myslím opravdu jednoduchý zákrok). A po operaci se uvidí, co dál. Každopádně i kdyby to nádor byl, vůbec se neděs, dá se to úplně v pohodě vyléčit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 21:30

Ale děti už pak mít moct nebudu?

• Citovat
  • Upravit
283
21.2.12 21:35

Dětí i po této operaci můžeš mít i vícero, neboj se :kytka: . On člověk, když slyší ten verdikt rakoviny (nehledě na to že ty můžeš mít na čípku jen nějaké drobné změny a vůbec se nemusí jednat o nic vážného) tak ho to skosí k zemi, ale není to nic tak hroznýho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
21.2.12 22:10

Neboj. Muzes podstoupit konizaci (Při operaci je z děložního čípku vytnut kužel tkáně) tim odstrani spatne bunky, ktere by mohli byt rakovinotvorne. Pak muzes klidne otehotnet. Ja to mela taky a tehotna jsem byla 3 mesice po zakroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.6.15 13:56

bakterie z vysledku citologie

Ahoj holky byla jsem u pani doktorky a ta mi dnes rekla, ze z vysledku citologie tam jsou nejaky bakterie, ktery tam nemaj byt.ze se nemam bat ze o rakovinu nejde a v srpnu znova na vysetreni a na stery citologie. MAM strach je mi 24 a mam 2 krasne deti nemate nekdo stejnou zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.6.15 13:37
@irik píše:
Ahoj holky byla jsem u pani doktorky a ta mi dnes rekla, ze z vysledku citologie tam jsou nejaky bakterie, ktery tam nemaj byt.ze se nemam bat ze o rakovinu nejde a v srpnu znova na vysetreni a na stery citologie. MAM strach je mi 24 a mam 2 krasne deti nemate nekdo stejnou zkusenost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.6.15 13:37

Holky muzete mi nejaka odepsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie