Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtela jsem se zeptat jestli vam nekomu nekdy pomohli clotrimazol cipky.
Ja prave si nemuzu vzpomenout jak to doktorka rikala ale je to proti vytoku.A porad se ho nemuzu zbavit.
je to proti kvasinkám, takže pokud máš výtok tohodle původu, tak pomůžou
Jsou super a moc mi pomohly ![]()
Jinak i volně v lékárně si můžeš koupit Candibene tabl. na zavádění a jsou super, nejlevnější a to o dost
A mazat na povrchu krémem, stejná značka, za pár korun. Všechno má stejnou účinnou látku, jen jinou cenu.
(zní to jako reklama asi) ale já tím trpěla roky měsíc co měsíc a už mě nebavilo za to utrácet majlant a pak jsem narazila na tuhle značku a paráda. Poprvé jsem to vlastně kupovala přes net v lekarna.cz, tak můžeš mrknout a přečíst si tam o tom přípravku
Delala a napsala mi na to clotr.je to kvasink.infekce ale nevim jak to presne rikala.Brala jsem ty cipky a pomohlo mi to tak na tri dny a ted to mam zase fakt uz nevim jsk se toho zbavit je fakt ze ne tolik.uz me nebavi nosit slipove vloz
Tak si tam zajdi znovu! chce to zase přeléčit a třeba něčím jiným.
Snaž se moc nejíst sladkosti, nepoužíváš na mytí obyč mýdlo? Mě se stačí k mýdlu jenm přiblížit a už mě to svědí ![]()
Pak používej neparfémované vložky, toaleťák…
teď to chce přeléčit léky, ale pak je dobré doma mít třeba tantum rosalgin. Ten mi vždycky pomohl, když jsem cítila, že není něco ok, ale přitom se nedělo nic hroznýho. Je to na výplach pochvy. Nebo pak taky brát nějaké tablety s lactobacily… jsou bu´d přímo na zavedbeí do pochvy, nebo normálně užívat a ono to tam stejně přejde…
Me doktorka rekla ze zadne vyplach neprichazi v uvahu.uz jsem z toho dost otravena dnes ji musim zavolat co teda.A taky be to porad nebavi tam volat nebo chodit.A nerada doktorku porad otravuju.Ale bohuzel musim.
A ty jseš těhotná, že ti zakázala výplach?
Pokud se ti to taik opakuje, tak by to chtělo řešit. ještě dobré na to jsou, ale bohužel to doktoři moc nepíšou normální polykací tablety obsahující flukonazol nebo itrakonazol (sporanox, diflucan, mycomax apod…)
jsou ale jen na předpis
Ale tyhle věcí právě více pomahájí a hlavně na delší dobu než ty lokální jako čípky a masti. Dřív byly drahé a proto se moc nepsaly.Teď už jsou o dost levnější a tím, že to většinou fakt zabere se teda i doktorům vyplatí. Někteří to ale nepíšou ![]()
Jo ale jestli jseš těhu, tak bys tohle teda taky nemohla
To zbývají faktz jen různé čípky, vaginální krémy a masti. Ale teď přemýšlím, těhu asi nebudeš, jelikož ten clotrimazol se taky v těhu moc nedoporučuje a píšou se jiné věci…
Nejsem tehotna.Doktorka rikala ze at to nepouzivam ani specialni mydla z lekaren a podobne ani hermanek a tak.Tak nevim trpim na to dlouhodobe alw tatim mi to nikdo nevylecil uz jsem z toho zoufala.dnes ksem tam volala ale neni tam tak az zitra.Taky rikala ze mam codit brz kalhotek jen v sukni ale to se ji lehko rekne mam to dost dilny ten vytok a jak mam chodit bez kalhotek a bez vlozky nejsem prase abych tim pospinila byt.Uz jsem premyslela jestli neexistujou nejsky driaky ktery mi to uz zastavi.Fakt me to hodne nici.A to jsem kvuli tomu take prestoupila pred pul rokem k nove doktorce.A zatim mi nic nevylecila.
Já to mívala taky často. A když to začínalo, tak výplach mi faktpomohl, nevím propč je mudra tak proti
No a ty prášky co jsem ti psala, já si ho naordinovala sama a pomohly pak už tak, že se mi to přestalo opakovat! Ale já jsem lékárnice a koupila jsem si ho, jinak ale volně prodejný není ![]()
Aha tak nevim aale myslim ze kdyz moji doktorce reknu at mi napise tohle co jsi psala vyhodi me z ordinace je uz takova.Tak nevim co delat.