Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@tvetinka píše:
Ahoj, které jméno se vám líbí víc? S mužem jsme vybrali Kristýnku naší tříleté dcerce se hrozně líbí jméno Deniska, a já už malinko ó tom jménu také uvažuji. Co se líbí vám?
jednoznačně Kristýna. Jak se jmenuje ta starší?
@tvetinka píše:
Ahoj, které jméno se vám líbí víc? S mužem jsme vybrali Kristýnku naší tříleté dcerce se hrozně líbí jméno Deniska, a já už malinko ó tom jménu také uvažuji. Co se líbí vám?
oboje ![]()
@boball Vtipné hlášky typu „Denisa ma malýho penisa“ - což jsem odpálkovávala, že nemám žádnýho, když jsem holka. a pak taky „Denisa, vykouří/olízne mi penisa“ a tak ale třeba teta je Lenka a ta taky říkala, že se ji smáli typu „Lenka, blbá jak plenka“ nebo „Leničice opice, pitomá jak hadice“ a tak. Ono se to v závěru dá vymyslet na jakékoli jméno ![]()
@chs.jasmin Aha,no moc se jim to stejně nerýmovalo. Ani nevím, jestli někdy ve škole něco dceři říkali. Asi to nějak taky nebrala. ![]()
Denisa - páč je to jméno boha vína Dionysa. Znamenajíc „Dionysova“, „zasvěcená Dionysovi“. Dionysos je polobůh vína a nespoutaného veselí. Provázejí ho Satyrové, Siléni i Bakchantky, i též Kentauři, nymfy i múzy. Je též bohem veškerého růstu v přírodě, rozdávajíc básnické a věštecké umění, přinášejíc i zdraví, nemocným se zjevuje léčebné prostředky ve snu. Konají se slavnosti na jeho počest :mávám:
Jelikož nejsem křesťan, tak bych nedala Kristinu
![]()
My jsme chteli taky puvodne Kristynu, je to moc krasne jmeno. Ale jediny co me na to jmene zarazi, je mala variace oslovovani kdyz je mala tak je to Kristynka, ale az vyroste do puberty tak zbyva uz jen osloveni Kristy nebo Kristnyno - ale to je moc dlouhe tak ji kamosi rikat nebudou. Takze nastupuje Kiko, Kikino a nebo jak u nas e tride ji rikali Kišo nebo Kriso???? takze pekne jmeno ale toto nas odradilo.