Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jaké jméno byste dali radši k českému kratšímu příjmení? A máte někdo taková jména, jak oslovujete?
Ja jsem Jaromir a vsude se me ptaji jak mi maji rikat. Jaromire mi nerika prakticky nikdo a nikde, vetsinou Miro, nekdo Jardo.
Jsou to sice vznešená jména, ale mě se nelíbí ani jedno. Obojí je docela retro, ale pro mě bez jiskry
Jaromír - Jarek, Jára, Míra…nee. Jindřich se mi zas docela blbě vyslovuje a jediná zkratka Jindra ![]()
Kdyby nade mnou drželi bič a já si musela vybrat, tak Jindřich
. Ale lepší a přitom podobná varianta je podle mě Jiří.
Ja mam bratrance Jaromira a rikame mu Jarek. Jmeno se mi moc libi, bratranek je taktez fesak ![]()
Asi spíš Jindřich bych vybrala, ale nelíbí se mi ani jedno..
Já mám syna Jaromíra
a líbí se mi, říkáme mu Jarku, Jaro.
Strejda je taky Jaromír a ten si nechává říkat míro…
@jamoni muj manzel je Jaromir. u nich se to jmeno dedilo, mne se nelibi, nastesti tak nechtel pojmenovat nase syny. rika se mu Jara nebo Jarda, Mira nikdy. casto si to lide pletou a pak mu treba preji k svatku na Jaroslava apod.
A promin, Jindrich je jeste horsi. Mam kamarada, rika se mu Jindra, coz zni jak holka.
Nic dalsiho ve vyberu nemate? ![]()
Jednoho Jaromíra znám a je to Mirek. Dala bych spíš Jindřich. Ale moje jméno v top ten to není.
Znám dva Jaromíry, dospělé chlapy.
Jednomu se říká Míro a druhého všichni oslovují Jaromíre.
Jaromír se mi líbí.
Jindřich se mi nelíbí.
@jamoni Osobně bych tato jména nevolila, ale vybrat si můžeš, jaké chceš. Mám kamaráda Jaromíra, říkáme mu Jarda. Taky jsem mu poprvé přála na Jaroslava
Spolužáka jsem měla Jindru. Na jména jsem zvyklá, divná mi nepřišla.
Hned se mi vybavila pohádka Třetí princ
Jména se mi líbí obě, ale asi o trošku víc Jaromír
Za mě Jindřich, líbí se mi moc, měla jsem v nejužším výběru, nakonec jsem ho nedala a trošku mě to mrzí, rikala bych Jindro, Jindříšku
.