Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zkus se podívat na manufakturu, mají řadu pro mladé dívky. Krémy na problematickou pleť, čištění i hydrataci, tuším že je to něco jako clear And happy rada
Mám 3 holky, z toho 2 v pubertě. Po zkoušení všeho možného jsme zakotvily u Nobilis Tilia, konkrétně u mateřídouškového krému. U nás se rozhodně osvědčilo 2× denně vyčistit, namazat a mezitím nemačkat…
Pokud má dcera akné, tak kromě krému potřebuje čištění. Dceři třeba nikdy nevyhovovaly ty speciální řady na akné, protože dost často vysušují. Spíše používala hydratační krémy pro citlivou pleť. Aktuálně používá krém značky Aestura.
Pro dospívající dívky je vhodný lehký hydratační krém bez parfemace, který neucpává póry. Například CeraVe Hydratační krém je oblíbený pro svou jemnost a účinnost. Důležité je také zvolit krém s SPF ochranou, aby byla pleť chráněna před slunečním zářením.
V pubertě jsem používala řadu Neutrogena Hydro Boost. Krém je takový gelový, není mastný. Na čištění taky, ale čistící gel dost vysušoval. Teď používám čištění i krém Balea Heutrein a jeden krém mám Yves Rocher a jsem spokojená. Nejde asi obecně poradit, musíte ozkoušet, co dceři sedne.
@Simod píše: Více
U něj jen pozor na případné alergické reakce. Dcera ho zkoušela a otekla. Ale je možné v jejich prodejně poprosit o vzorek.
Jestli má akné, tak primárně čistit. Já si třeba myslím, že na to jsou výborné sonické kartáčky. Nepoužívala bych je moc často, ale několikrát týdně ano.
Pak nějaký přírodní krém bych vzala, buď levnější tu bio řadu DM, nebo jak už tu padlo, Havlík Nobilis, nebo něco z lékárny popř.
Záleží, co řešíš. Moje dcera mé suchou pleť a žádné akné, tak tam je péče logicky jiná.
Já sama používám jen bambucký máslo.
Obecně dnešním holkám i klukům závidím, co mají, když si vzpomenu na naši „kosmetiku“ a čištění.
Ten hydrooboost od neutrogeny je opravdu super, úplně lehoučký gel krém, hydratuje důkladně. Já bych doporučila ten, k němu nějaké serum s vitaminem C, Niacinamidem možná, kyselinou salicylovou a spf pro mastnou pleť. Určitě se vyhnout jakýmkoli olejům a vitaminu E
Za mě je pro start fajn SPFko - hydratuje a chrání pleť jak v zimě, tak v létě.
Máme minerální SPF od iuvenia, bez parfemace, přírodní a vyhovuje i dceři co má atopický ekzém + akné v pubertě.
Neřekla bych, že má dcera nějaký problém…tak jasně, puberťačka, takže měla akné, ale to řešila dr. Epiduem…teď má pleť lepší, tak jsem si myslela jen nějaký lehký krém…
Nebo je lepší nemazat vůbec?
@Anonymní píše: Více
Nemazat ničím. Maximálně na akné zinkovou mast a čistit pleť aspoň jednou denně levandulovou pleťovou vodou. Pít hodně vody, minimálně cukry, dostatečně spát a sportovat, čerstvý vzduch a žádné make-upy.
@VeronikaV33 Máme taky tohle SPFko, já i dcera ho používáme, dcera je atopik a vyhovuje jí.
Prosím, poradíte nějaký krém na denní mazání obličeje pro pubertální slečnu? Osobně si obličej moc nemažu a krémy nepoužívám, dcera by si nějaký přála..tak s jakým máte dobrou zkušenost, aby se lehce roztíral a nebyl moc mastný?