Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Když si to nenaneses na kozy a dítě to pak ocuca tak používej co chceš.
Tak co jsem patlala na obličej jsem tedy neřešila, mám odkojeno 5 let. Řešila jsem spíš léky a co jim..
Kosmetiku jsem neřešila ani v těhotenství, natož při kojení. Pokud to nedáváš dítěti do pusy, tak je kosmetika úplně jedno
Spíš nebyl moc čas se něčím natírat
Jinak ne, neřešila jsem, co dávám na obličej, ale co jím a piju.
V prvních několika týdnů jsem byla ráda, že mi výdrži čisté oblečení, že najdou hřeben, gumičku a řasenku. Používala jsem jen intim gel, kokosový olej, bepanten na bradavky, jelení lůj na opary s masti na ně. Něco přírodního proti vypadávání vlasů. Sem tam jsem si Mázla dětskou kosmetiku na ruce, rty…
V tehotenstvi, pri kojeni a pro dite od narozeni pouzivam Biodermu Atoderm krem bez parfemace na vse, oblicej, telo, ruce… Mam od nich i mydlo. Nesledovala jsem slozeni, ale je i pro mimina od narozeni, tak doufam v neskodlive latky. Na nasi suchou kuzi se sklonem k ekzemu sedi perfektne. Jinak nepouzivam nic, ani dekorativni kosmetiku. Max.do divadla, na Vanoce apod. Ale ja se licila akorat rasenkou, po roce stravenem v tyveku se ze me stala trochu lesana, co se liceni tyce a nasledna materska mi taky nedodala
Sampon neresim.
Ale ted je mi v tehu tak soufl, ze nesnesu nic parfemovaneho. Pri kojeni se mi minule nechtelo, aby dite citilo parfem a ne mamu. Takze ve vysledku Bioily apod. mi vlastne jen lezi ve skrini.. Deodorant ted pres zimu, kdy se min potim, vybiram bez hliniku. Na bradavky jsem mela pri kojeni Bepanthen.
Neřešila jsem v kojení nic, ani jídlo, kosmetiku, ani léky (je jen extrémně málo léků, které by byly skutečně kontraindikace v těhotenství)
Ahoj,
co jsem tak četla, tak během kojení je dobré vyhnout se složkám jako retinoidy nebo kyselina salicylová.
Na pleť jsou skvělé produkty od La Roche-Posay nebo Avene, které jsou šetrné a hydratují pleť bez zbytečných chemikálií. Tyto značky jsou bezpečné i při kojení. Píšou to teda u nich v popisku na notinu.
@Maggdallena A proč ne, tak taky chodí s miminkem ven mezi lidi ne?
@Berenka759 píše: Více
Vazne? ![]()
Ja nekomentuji, ze pouziva make up. Naopak, jen at pouziva. Ale prijde mi vtipne, „resit“ co si patla na na oblicej a jestli to muze behem kojeni.
Ahoj holky, řešily jste nějak jakou kosmetiku na pleť + make-up v kojení používáte? Co omezit, co vůbec nepoužívat nebo je během kojení všechno ok, vím, že některé látky se nedoporučují během těhotenství, ale tápu jak je to s tím kojením. Díky