Kosmetika a kojení

Anonymní
2.12.24 17:11

Kosmetika a kojení

Ahoj holky, řešily jste nějak jakou kosmetiku na pleť + make-up v kojení používáte? Co omezit, co vůbec nepoužívat nebo je během kojení všechno ok, vím, že některé látky se nedoporučují během těhotenství, ale tápu jak je to s tím kojením. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35876
2.12.24 17:12

Když si to nenaneses na kozy a dítě to pak ocuca tak používej co chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
2.12.24 18:29

Tak co jsem patlala na obličej jsem tedy neřešila, mám odkojeno 5 let. Řešila jsem spíš léky a co jim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
2.12.24 18:34

Kosmetiku jsem neřešila ani v těhotenství, natož při kojení. Pokud to nedáváš dítěti do pusy, tak je kosmetika úplně jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
2.12.24 18:50

Spíš nebyl moc čas se něčím natírat :lol: Jinak ne, neřešila jsem, co dávám na obličej, ale co jím a piju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
2.12.24 18:53

V prvních několika týdnů jsem byla ráda, že mi výdrži čisté oblečení, že najdou hřeben, gumičku a řasenku. Používala jsem jen intim gel, kokosový olej, bepanten na bradavky, jelení lůj na opary s masti na ně. Něco přírodního proti vypadávání vlasů. Sem tam jsem si Mázla dětskou kosmetiku na ruce, rty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
2.12.24 19:05

V tehotenstvi, pri kojeni a pro dite od narozeni pouzivam Biodermu Atoderm krem bez parfemace na vse, oblicej, telo, ruce… Mam od nich i mydlo. Nesledovala jsem slozeni, ale je i pro mimina od narozeni, tak doufam v neskodlive latky. Na nasi suchou kuzi se sklonem k ekzemu sedi perfektne. Jinak nepouzivam nic, ani dekorativni kosmetiku. Max.do divadla, na Vanoce apod. Ale ja se licila akorat rasenkou, po roce stravenem v tyveku se ze me stala trochu lesana, co se liceni tyce a nasledna materska mi taky nedodala :lol: :oops: Sampon neresim.

Ale ted je mi v tehu tak soufl, ze nesnesu nic parfemovaneho. Pri kojeni se mi minule nechtelo, aby dite citilo parfem a ne mamu. Takze ve vysledku Bioily apod. mi vlastne jen lezi ve skrini.. Deodorant ted pres zimu, kdy se min potim, vybiram bez hliniku. Na bradavky jsem mela pri kojeni Bepanthen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
2.12.24 19:09

Neřešila jsem v kojení nic, ani jídlo, kosmetiku, ani léky (je jen extrémně málo léků, které by byly skutečně kontraindikace v těhotenství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
2.12.24 20:17

Fakt resis make up a pletovou kosmetiku pri kojeni?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvka735
3.12.24 11:11

Ahoj,

co jsem tak četla, tak během kojení je dobré vyhnout se složkám jako retinoidy nebo kyselina salicylová.

Na pleť jsou skvělé produkty od La Roche-Posay nebo Avene, které jsou šetrné a hydratují pleť bez zbytečných chemikálií. Tyto značky jsou bezpečné i při kojení. Píšou to teda u nich v popisku na notinu.

• Citovat
  • Upravit
108
16.12.24 09:46

@Maggdallena A proč ne, tak taky chodí s miminkem ven mezi lidi ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
16.12.24 09:58
@Berenka759 píše: Více

Vazne? :mrgreen:
Ja nekomentuji, ze pouziva make up. Naopak, jen at pouziva. Ale prijde mi vtipne, „resit“ co si patla na na oblicej a jestli to muze behem kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí