Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, dnes jsem přišla domů z venku byla pěkná zima, a doma jsem si všimla toho že mám hrozně suché vlasy, hlavně konečky, chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo má stejný problém, nebo jestli máte nějaký tip na péči, či ochranu před chladným počasím, začala jsem si každý den mazat trochu konečky olejem, tak snad nedělám chybu, používám olaplex olej, budu moc ráda za nějaké doporučení, tipy, rady
![]()
Já to mám každou zimu. Mám krásný hustý lehce zvlněný vlasy, ale v zimě je z toho rozlítaná zplihlá tragedie. Na kořínky používám suchý šampon, to dá vlasům objem, jinak čekám na jaro. Vlasy se snažím nechávat volně proschnout, nefénovat, hodně používám masky a těším se na jaro….
Já to nemám, ale doporučuju si konečky před nanesením oleje trochu namočit hydrolátem, lépe se olej vstřebá.
@ProfZav píše: Více
Doporučila by jste mi nějakej přírodní hydrolát prosím? dekuji moc za radu určitě skusim
![]()
@Šunkoflek píše: Více
Jakákoli květinová voda, v drogeriích Teta a DM mají českou značku Purity Vision, dělají asi 6 druhů, myslím, že na ty vlasy je to jedno, řídila bych se spíš vůní, která vám sedne. Použití hydrolátu je dobré i pod tělové mléko, olej, krém… Obecně vlhká pokožka lépe vstřebá mazadla 🙂
@ProfZav našla jsem tohle šlo by to?
takže bych si nastríkala sprejem konce, na které budu nanášet olej, chápu to správně?
@Šunkoflek Přesně tak, stříknout do vlasů nebo klidně do dlaní a vetřít do konečků a na to ten olej. A může to být i tahle voda (mně třeba zrovna tenhle heřmánek nevoní, ale je to subjektivní). A když neseženeš, jde to i s kohoutkovou vodou, ale když je třeba tvrdá, tak to těm vlasům moc nepřidává.
Mně se teď na takové ty vlasy bez lesku a života (hlavně, jsou-li barvené) docela osvědčil tekutý keratin, co se dá běžně koupit v obchodě. Nanáší se v menším množství po umytí na mokré vlasy.
Produktů bude asi víc. Ten, co jsem si koupila já (v Rossmann drogérii) stál kolem dvou stovek (myslím). Obsahuje ale poměrně dost i silikonových olejů, tedy nedávám k pokožce hlavy (čím od ní dál, tím líp).
Mě na vlasy a jejich kvalitu celkově kromě výživy zvenku pomáhá výživa zevnitř. Piju rychle vstřebatelný, mořský rybí kolagen od značky kolagendrink. Mám je o dost pevnější, lesklejší a hezky mi i rostou.
@VeronikaV33 Dobrý večer, fakt to tak pomáhá? Já mám oleje, séra a drahé šampony od kadeřnice a vlasy nejsou pořád ideální. Za jak dlouho se vám takto zlepšily?
@Elisabeth.648 Zdravím, jjjj mě to fakt pomohlo, zlepšení kvality vlasů a to, že tak nepadají jsem zaregistrovala po cca 2 měsících, kdy mě mamka pochválila vlasy, že je mám krásně dlouhé.