Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My to měli taky, zlepšilo se to, když začal být fyzicky aktivnější (otáčení). Teď už ty dva spánky přes den většinou dá. Ale taky má spíš menší potřebu (1,5-2,5h total). Zato v noci spí parádně 10-11h, takže neřeším a jásám.
jinak mně holka přes den spí jen v šátku na mně.
Nebo by spala u prsa, ale to už nejde, když je na odvykačce
naspí tak 1/2h - 1h -1/2h, chtěla by i víc si myslim, ale nejde jí to, má to spaní hrozně lehký
učim jí usínat samotnou na noc a slibuju si od toho, že se pozvolna zlepší i to denní spaní. doufááááám ![]()
@randr Já mám nosítko, ale nosím ho jen občas, poač mě bolí páteř z toho, mám v pr… záda už od porodu, nicméně koupila jsem si ho právě pro tyto případy, ale i tak ho radši moc kvůli těm zádům nepoužívám. Ale štve mě to. ![]()
Můj syn nespal od 3 měsíců. Max 20 minut, ale on bral léky, tak to možná měl tím, i když by to mělo být naopak…
@Happy Hippo píše:
@randr Já mám nosítko, ale nosím ho jen občas, poač mě bolí páteř z toho, mám v pr… záda už od porodu, nicméně koupila jsem si ho právě pro tyto případy, ale i tak ho radši moc kvůli těm zádům nepoužívám. Ale štve mě to.
a jaké máš nosítko, nějaké ergonomické nebo klokanku?
@randr nene, jájedu na čistou intuici, občas teda jsem přimíchala Karpa, toťvše. Ale tu Elizabeth něco jsem thdy pročetla její zásady a víceméně jsem jen pokyvovala hlavou, až na tuším podmínku režimovosti ![]()
@Gladys Já mám ergobaby carrier… takže by mělo být dobrý. Jenže já už mám špatný záda, takže nosítko za to nemůže ![]()
@Happy Hippo a máš ho správně dotažený? Čím víc je dítě od těžiště, tím větší pohul záda dostanou. Třeba by ti víc vyhovovalo ho mít na zádech než vepředu, 5m dítě už není žádný drobeček.
no mně ten režim taky moc nejde
ale to učení samostatnýmu usínání nám jde dobře, na to jakej je to kozoholik ![]()
@Gladys Já myslím, že ho mám dotažený, snad, ale zas to nechcu moc přehánět, aby mohl malej vůbec dýchat
a teďka v těch vedrech…ale myslím, že je ažaž dotaženej. Na zádech bych to taky ráda zkusila, ale nevím jak si to tam sama uvázat ![]()
My máme 6 měsíců a to stejné. Před tím alespoň v kočárku a teď už ani to ne. Dopoledne půl hodky, odpoledne půl hodky a ještě tak kolem páté…No a noci taky hrůza, Strašně se budí cestuje po celý postýlce takže nic moc ![]()
@sjuzn1 píše:
My máme 6 měsíců a to stejné. Před tím alespoň v kočárku a teď už ani to ne. Dopoledne půl hodky, odpoledne půl hodky a ještě tak kolem páté…No a noci taky hrůza, Strašně se budí cestuje po celý postýlce takže nic moc
a když cestuje, nemůžeš ji/ho nechat třeba v rychlozavinovačce na noc? nebyl by tak pohyblivej myslím, ne? ale to nepůjde věčně…
Já mám tu zavazovací a myslim, že v tom nebude chtít být a nevejde se do toho a teď jak je horko ještě do toho motat, musíme to nějak vydržet asi…
@Happy Hippo píše:
a když cestuje, nemůžeš ji/ho nechat třeba v rychlozavinovačce na noc? nebyl by tak pohyblivej myslím, ne? ale to nepůjde věčně…
Nebo ten spací pytel, na rychlozavin. by už mohl být velkej. My máme 70 cm a ještě v ní teda spíme, i když nožky čouhaj, ale v těch vedrech neva. Taky se bojím toho, až mu bude malá zavin. i pytel, tak bude muset spát „naostro“, že se nevyspím, jak bude furt do něčeho narážet
![]()
Začla to hodně dělat až tak poslední 3 týdny jinak to šlo…a jakmile se vzbudí úplně musim jí dát UM. Dávám ráno kolem 6,pak 9-10 ovocná přesnídávka,12-13 masozeleninový příkrm,16-180 UM a na noc kaše, ale nevim kolik jí toho mám dělat tich 150 jak píšou a třeba dokrmit UM??